A Spessart textilfeliratozó cég a Mewa-csoport tagja lett

 

A Mewa textilszolgáltató vállalat bővítette cégportfólióját: 2024. január 1-jével száz százalékos leányvállalatként a Mewa-csoport tagja lett a bajorországi Stockstadt am Main-i székhelyű Spessart textilfeliratozó cég.

 

A Spessart nevű, textíliák feliratozására specializálódott német vállalkozást 1946-ban alapították. Jelenleg mintegy száz dolgozót foglalkoztat, 2022-es árbevétele több mint ötmillió eurót (kb. 1,9 milliárd forint) tett ki. A vállalat három németországi termelőüzemmel rendelkezik: Alzenauban, Immenhausenben és Stockstadt am Mainban. Három telephelyén különböző típusú textíliák hímzésével és nyomásával foglalkozik.

A két vállalatot sok évre visszanyúló partneri kapcsolat fűzi egymáshoz. A Mewa, amely számos országban teljes körű szolgáltatás keretében munkaruházatot is kínál ügyfeleinek, a ruhák hímzése és logózása területén régóta dolgozik együtt a Spessarttal. „A Spessart és a Mewa kapcsolatát a kölcsönös bizalom és tisztelet jellemzi. A vállalat átvételével és a Mewa-csoportba történő integrálásával üzleti kapcsolatunk még intenzívebbé válik, és egyúttal megerősítjük értékteremtési láncunkat” – hangsúlyozza Bernhard Niklewitz, a Mewa igazgatóságának elnöke.

A vállalat ügyvezetését Reiner Heinrichs, a Mewa munkaruházati üzletágának vezetője és Günes Yenen, a Mewa angliai leányvállalatának korábbi ügyvezetője veszik át. A zökkenőmentes átmenet érdekében Hans Dieter Bitroff, a Spessart ügyvezetője 2024-ben a vállalatnál marad. Számára a Mewa volt az első számú választás, amikor megoldást keresett a cég jövőjével kapcsolatban. „A Spessart operatív működése továbbra is független, az üzemek változatlan formában működnek tovább. Különösen kollégáimra való tekintettel örvendetes, hogy olyan partnerre találtam, amely osztja velünk a családi vállalkozások értékrendjét” – emeli ki Bitroff.

 


A Mewa-csoport új tagja: a Spessart textilfeliratozó cég (Fotó: Spessart)

 

Mewa

A wiesbadeni székhelyű német Mewa-csoport Európa egyik vezető vállalata az üzemi textíliákkal kapcsolatos teljes körű szolgáltatások területén, Németországban piacvezető. Kínálatának legfontosabb részét az ipari és javítóüzemek, valamint kézműves műhelyek, a vendéglátóipar és az egészségügyi ágazat számára nyújtott törlőkendők, valamint a munka- és munkavédelmi ruházat alkotja. A Mewa B2B szolgáltatásai – amelyek mindegyike tanúsítottan megfelel a vonatkozó minőségi, higiéniai és biztonsági szabványoknak – tanácsadásra, a termékek rendelkezésre bocsátására, ápolására, javítására, és cseréjére terjednek ki. Európa-szerte több mint 1,1 millió dolgozó hordja a Mewa munkaruháit, és mintegy hárommillióan használják a Mewa többször felhasználható törlőkendőit gépek és berendezések tisztítására. A családi vállalkozás 47 telephelyen 5.700 dolgozóval több mint 200 ezer B2B ügyfelet szolgál ki a legkülönbözőbb ágazatokban Európában, forgalma 2022-ben 829 millió eurót tett ki.

A Mewát a fenntartható textilszolgáltatások úttörőjeként 1908-ban alapították. A vállalat stratégiájának fókuszában azóta is következetesen megtalálható a fenntarthatóság gondolata, ezt testesítik meg a vállalat innovatív fejlesztései a termékek, folyamatok és technikai berendezések területén egyaránt. Ügyfélközpontúságáért, valamint minőség- és erőforrásmenedzsmentjéért a Mewa többször is díjazták.

 

http://mewa.hu