Por és forgács elszívása tároló szűrőberendezéssel

 

Por és forgács elszívása tároló szűrőberendezéssel

 

Egy közel 20.000 négyzetméteres betonelemgyárban kivitelezésre került egy asztalosüzem, amely a zsaluelemek mellett, egyedi bútorok gyártását is végzi. A termelés során keletkező por és forgács elszívását a NESTRO csúcskategóriás és automata elszívó rendszere végzi. Az energiahatékony és több, mint 90%-os hatásfokkal rendelkező elszívó ventilátorok a sűrített levegős tisztítású, NFHSU-JET tároló szűrőházba juttatják a termelés során keletkező port és forgácsot.

 

 

A tiszta-szívott és túlnyomásos rendszerben is alkalmazható elemes építésű szűrőház kültéri elhelyezést igényel. A szűrőház 2 és 3 mm-es horganyzott acéllemez-burkolattal készülnek, rázómotoros vagy sűrített levegős (JET-es) tisztítással, szervizajtókkal, robbanó-hasadó felületekkel, tűzoltóvíz csővezetékkel, valamint nyomáskülönbség-kapcsolóval a szűrőzsákok eltömődésének felügyeletéhez.

 

 

A NESTRO szűrő berendezéseiben a poros levegő egy beszívó egységen (minden JET szűrőknél) vagy egy extra befúvó elemen keresztül előleválasztásra kerül, majd a szűrőzsákokon keresztül megtisztul. A tisztított levegő a csarnok munkaterébe is visszavezetésre kerülhet. A tároló szűrőháznak ez a típusa 30.000 m3/h légmennyiség elszívására alkalmas. A ventilátorok a szűrőelemek feletti házba kerülnek, szükség esetén hangszigetelve. A távfelügyelettel is ellátott elszívó rendszer indítása és működése teljesen automata és a frekvenciaváltós vezérlésnek köszönhetően az egyedi géppark használatokhoz is igazodik. A kitárolás egy karos bolygató segítségével, cellás adagolón keresztül történik. A leválasztott por és forgács a szűrőházban átmenetileg tárolható, ahonnan konténerbe vagy Big Bag zsákba is kiadagolható.

 

 

A gyártás során képződő, végtermékhez fel nem használható fadarabok egy WEIMA WL 6 típusú aprítógéppel vannak feldolgozva. A vékony, szálas anyagok ellen a speciális bordásvezetős tolólap ad garanciát az elakadások elhárítására. A berendezés minden típusú kemény- és puhafához használható, illetve gyorshidraulikával és hidraulika olajfűtéssel is el van látva. A technológiának köszönhetően a fahulladék sem veszik kárba, mert apríték formájában eltüzelhető, például egy Fröling aprítéktüzelésű kazánban.