Hatékony, innovatív és fenntartható alkatrészek tisztítása

 

Olyan változatos megoldások, mint az ipari alkatrésztisztítási feladatok

Hatékony, innovatív és fenntartható alkatrészek tisztítása a teljes gyártási láncban

 

Legyen szó zsírtalanításról, klasszikus alkatrészek tisztításáról vagy nagy tisztaságú alkalmazásokról – a tisztító megoldásokkal szemben támasztott követelmények a feldolgozóipar minden területén megnövekedtek. Az Ecoclean ezekre a változó piaci követelményekre még szélesebb és modulárisabb termékskálával válaszol. A hangsúly a magasabb tisztítási minőségen, a magasabb költségeken és az energiahatékonyabb folyamatokon van.

Az alkatrészek tisztítása minden ipari szektorban elengedhetetlen gyártási lépés a követelményeknek megfelelő későbbi folyamatok és a magas, stabil termékminőség biztosítása érdekében. Iparágtól függetlenül az új és módosított termékek, az egyre kompaktabb és összetettebb geometriák, az anyagok egyre szélesedő változatossága, valamint a millimétertől a több méterig terjedő munkadarab-méretek hozzájárulnak ahhoz, hogy a szükséges tisztítási alkalmazások spektruma olyan sokrétű legyen, mint ma még soha. Az eljárással és az elérendő tisztasággal szemben támasztott követelmények a gyártási szakasztól, valamint a terméktől és az iparágtól függően változnak. A csúcstechnológiás alkatrészek, köztük a félvezetőipar, az orvosi, szenzor- és elemzéstechnika, valamint a precíziós optika végső tisztítása során el kell távolítani a nanométeres tartományban lévő szemcsés szennyeződéseket, valamint a filmes maradék szennyeződés nanorétegeit.

Ezzel szemben például az általános iparban, ahol nagyon eltérő területei és komponensei vannak, gyakran az első prioritás a nagy mennyiségű forgács és feldolgozási közeg eltávolítása. Gyakran olyan tényezők is szerepet játszanak, mint   a nagy teljesítményigény, a nehéz munkadarabok, az alkatrészek széles köre és a rövid szállítási idők. Emellett a tisztítást mindig gazdaságosan, energia- és erőforrás- hatékonyan kell elvégezni.

 


A moduláris EcoCstretch koncepciót olyan oldószeres tisztítási alkalmazásokhoz fejlesztették ki, amelyek korábban speciális rendszereket igényeltek összetett kialakítással és hosszú gyártási idővel. Többek között négy munkakamrát és több elárasztó tartályt tartalmazhat. Foto: Ecoclean_EcoCstretch

 

A feladat határozza meg a tisztítóközeget

Ahhoz, hogy egy tisztítási megoldást optimálisan a feladathoz igazíthassunk, a teljesítendő tisztasági előírásokon túl egyéb termék- és cégspecifikus kritériumokat is figyelembe kell venni. Ehhez olyan gyártóra van szükség, amelynek termékskálája megfelelő rugalmasságot kínál a felhasznált tisztítóközegek, valamint a rendszer- és folyamattechnológiák tekintetében. A jövőorientált, rugalmas és energiahatékony ipari alkatrésztisztítási megoldások teljes körű szolgáltatójaként az Ecoclean és az UCM, a csoport precíziós és ultrafinom tisztításra szakosodott részlege a nedves kémiai eljárások teljes spektrumát lefedi vízbázissal. közegek, oldószerek és módosított alkoholok. Ez azt jelenti, hogy a tisztítási folyamatok és rendszerek, beleértve a legmegfelelőbb eljárási és szárítási technológiákat mind a szakaszos, mind az egyes alkatrészek tisztításához, nagyon hatékonyan szabhatók a termék- és cégspecifikus követelményekhez. A folyamattervezést a vállalat saját tesztközpontjaiban végzik, az orvostechnikai és a nagytisztaságú alkalmazásokhoz adaptált rendszerekkel és méréstechnikával rendelkező tisztatéri tesztközpontok állnak rendelkezésre.

 


A moduláris EcoCvela speciális vízbázisú tisztítási rendszereket takar, legfeljebb 1500 mm átmérőjű munkakamrával, valamint több elárasztó tartályt és szükség esetén több munkakamrát is. Foto: Ecoclean_EcoCvela

 

A moduláris rendszer azt jelenti, hogy a speciális kamrás rendszerek gyorsabban szállíthatók

Szabványos kamrarendszerek széles választékával vízbázisú közegekkel, oldószerekkel és módosított alkoholokkal történő tisztításhoz, valamint számos technológiai skálával, mint például permetezés és nagynyomású tisztítás, ultrahang, befecskendezéses örvényáram (IFW), gőzzel történő zsírtalanítás, ultrahang plusz, pulzáló nyomású tisztítás (PPC) és plazmatisztítás, az Ecoclean lefedi a tisztítási feladatok többségét az általános iparban, valamint az autóiparban és a beszállítói szektorban. Az elmúlt években azonban jelentősen megszaporodtak azok az alkalmazások, amelyek egyedi tervezésű speciális rendszert igényelnek az alkatrészek méretei, az áteresztőképességi követelmények, a tisztasági előírások vagy más cégspecifikus tényezők miatt. A tervezési erőfeszítések csökkentése és a szállítási idők lerövidítése érdekében a rendszergyártó kifejlesztette az EcoCvela innovatív moduláris rendszereket a vízbázisú tisztításhoz és az EcoCstretchet az oldószeres vagy módosított alkoholos tisztításhoz. Az oldószerrendszerek moduláris koncepciója négy, 750-1200 mm átmérőjű munkakamrát és több elárasztó tartállyal rendelkező berendezést tartalmaz. Az egyedi tisztítási folyamatokhoz a rendszerek az oldószeres tisztításhoz rendelkezésre álló összes folyamattechnológiával felszerelhetők.

Az EcoCvelában a moduláris munkakamrák átmérője 650 és 1500 mm között változik. Ezenkívül a rendszerek több munkakamrával és elárasztó tartállyal is felszerelhetők. Ezekben a rendkívül rugalmas rendszerekben a különböző folyamattechnológiák és a hatékony hővisszanyerést szolgáló rendszerek is biztosítják a rövid folyamatidőket és az energiatakarékos működést. Mindkét rendszertípus megfelelő nagy tisztaságú berendezéssel is megvalósítható, ha nagyon magas tisztasági követelményekre van szükség.

 


Az energiahatékony és gyors tisztítási folyamatok érdekében a rendszerek hatékony hővisszanyeréssel rendelkeznek, és különféle folyamattechnológiákkal szerelhetők fel. Foto: Ecoclean_Speciális_Munkakamra

 

Moduláris megoldások többfürdős ultrahangos tisztításhoz is

A többfürdős ultrahangos tisztítórendszerek területén az UCMBaseLine, UCMSmartLine, UCMPerformanceLine és UCMHighLine modellsorozattal is kínálnak szabványos modulokból álló megoldásokat. A tisztítási, öblítési, PPC, szárítási, be- és kirakodási folyamatlépések moduljaival, valamint a rugalmas szállítórendszerrel a tisztítórendszerek széles köréhez konfigurálhatók és üzembe helyezhetők költséghatékonyan és egyszerűen. Ehhez hozzájárul az is, hogy az elektromos és vezérléstechnika már integrálva van. A nagy tisztaságú alkalmazásokhoz a rendszereket megfelelő felszereléssel és tiszta helyiségben történő működésre vagy ahhoz csatlakoztatásra tervezték.

A tovább diverzifikált portfólió révén az Ecoclean valamennyi ipari szektorban lehetővé teszi, hogy a változó tisztítási követelményeknek ne csak gazdaságosan és stabilan, hanem erőforrás-takarékosan és jövőorientáltan is megfeleljenek.

 


A szabványos modulokból álló többfürdős ultrahangos tisztítórendszerekkel, itt az UCMPerformanceLine-nel, a tisztító megoldások egyedileg konfigurálhatók, például ultrafinom tisztításhoz és nagy tisztaságú alkalmazásokhoz. Foto: UCMPerformanceLine

 

Az SBS Ecoclean Group jövőorientált rendszereket, rendszereket és szolgáltatásokat fejleszt, gyárt és értékesít az ipari alkatrészek tisztításához és felületkezeléséhez. Ezek a világelső megoldások világszerte segítik a vállalatokat a kiváló minőségben, hatékonyan és fenntarthatóan termelni. A vásárlók az autóipar és a beszállító ipar, valamint a széles ipari piac területéről érkeznek – az orvosi, mikro- és precíziós mérnököktől a gépgyártáson és az optikai iparon át az energiatechnológiáig és a repülési iparig. Az Ecoclean sikere az innováción, az élvonalbeli technológián, a fenntarthatóságon, az ügyfelek közelségén, a sokszínűségen és a tiszteleten alapszik.

A cégcsoport tizenkét telephellyel képviselteti magát a világ kilenc országában, és több mint 900 alkalmazottat foglalkoztat.

 

www.ecoclean-group.net