A System 3R Tooling széles körű kompatibilitással teszi hatékonyabbá a megmunkálási műveleteket

 

A System 3R Tooling, amely kompatibilis az összes OEM gépmárkával és modellel, hatékonyan kiküszöböli a gépenkénti beállítási időt, és lehetővé teszi a gyártási erőforrások teljes kihasználását.

 

A semleges és nyílt architektúrájú kialakításokkal a System 3R Tooling széles körű kompatibilitást biztosít, amely kiterjed minden gyártási folyamatra, így a munkadarabok egyetlen beállítással, átfogás és újbóli referencia meghatározás nélkül vihetők át egyik gépről a másikra. Ez a stabil és pontos referenciabeállítási funkció azt is lehetővé teszi, hogy a kezelők a gépen kívül is előre be tudják állítani az alkatrészeket. Ezzel az állásidő minimálisra redukálható, és csökkenthetők azok az egymásra épülő tűrések, amelyek általában az ismételt pozicionálással és alaphelyzet-meghatározással járnak együtt.

A System 3R koncepciója lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a műhelyben lévő összes gép számára fix referenciákat állítsanak fel az egyes munkadarabok nullpontjának egyszer és mindenkorra történő meghatározásával. Ezen a rendszeren a belső beállítási időket külső beállítási idők váltják fel, lehetővé téve a gépek megszakítás nélküli működését a beállításra várakozó üresjáratok elkerülésével. A System 3R Tooling megoldásai bármilyen gyártási folyamathoz használhatók, a tömbös szikraforgácsoláshoz szükséges elektródák gyártásától a huzalos szikraforgácsolásig, az additív gyártásig és a hagyományos marásig.

 


A nagyobb rugalmasság és termelékenység érdekében a Dynafix felfogók egyaránt használhatók a tömbös szikraforgácsoló, maró és lézeres gépeken ugyanabban az automatizált cellában.

 

A System 3R megoldási portfóliója magában foglalja a Macro munkadarabbefogó tokmányok és a Dynafix palettázási rendszert is. A Macro termékcsalád tokmányai Standard, High Performance és Nano pontossági osztályban kaphatók, a MacroMagnum tokmányváltozattal együtt. Pontos referenciaelemekkel rendelkeznek, amelyek cementált keményfémből vagy edzett, köszörült acélból készülnek, és amelyek néhány percre csökkentik a be- állítási időt, maximalizálják a teljesítményt és gyakorlatilag kiküszöbölik a selejtet. A Macro referenciarendszer ismétlési pontossága 0,002 és 0,001 mm között mozog, 50 kg-os maximálisan ajánlott munkadarabsúly mellett. Ez a referenciarendszer ezután palettázással kombinálható, amely hihetetlen pontosságot biztosít, miközben az alkatrészek gépről gépre és folyamatról folyamatra haladnak a teljesen automatizált munkadarab-befogás érdekében.

A System 3R Dynafix palettarendszer lehetővé teszi az optimális forgácsolási adatokkal történő megmunkálást a pontosság és a minőség terén hozott kompromisszumok nélkül a kényelmes alumínium paletták, erősen ötvözött acél referenciaelemek és közvetlenül mérhető Z-referenciák használatával. A Dynafix egy praktikus, felhasználóbarát referenciarendszer, amely minimalizálja a beállítási időt, növeli a gép kapacitását és jó alapot biztosít az automatizált gyártáshoz. A System 3R gyors és pontos palettacserét is lehetővé tesz 25 mm átmérőtől 400 x 400 négyzetmillimére- tig terjedő méretekben ugyanazzal az alaprögzítéssel – kézzel vagy automatikusan. A rendkívüli pontosság érdekében a rendszer 0,002 mm-en belüli ismételhetőséget biztosít. A rendszer tokmány adapterei segítségével a gyártók a System 3R széles termékválasztékának gyakorlatilag minden referencia- rendszeréhez hozzáférhetnek.

 

A System 3R

A System 3R a termelékenységet növelő szerszámozás, valamint a szaktudás vezető szállítója a feldolgozóipar számára, amely teljes körű megoldásokat és szolgáltatásokat nyújt a világszínvonalú szikraforgácsoló (EDM), lézeres textúráló, additív gyártó és marógépek számára szerszámozással, automatizálási és szoftverrendszerekkel, valamint páratlan ügy- félszolgálattal és műszaki támogatással.

 

GF Machining Solutions

A GF Machining Solutions a világ egyik vezető szállítója a komplett megoldások terén a precíziós alkatrész ,valamint a szerszám-és formagyártó ipar számára. A portfólió magában foglalja a maró, szikraforgácsoló, lézeres textúráló, lézeres mikro megmunkáló és additív gépeket. Ezen kívül automatizálási, szerszámozási és digitalizálási megoldásokat kínál, amelyek mögött páratlan ügyfélszolgálat és támogatás áll. Megoldásaival a divízió előmozdítója az energiahatékony és tiszta gyártásnak. A GF Machining Solutions a Georg Fischer Group (Svájc) globálisan működő részlége, amely világszerte 50 helyen van jelen. 3282 alkalmazottja van. 873 millió CHF árbevételt ért el 2021-ben.

 

www.gfms.com