Az NSK csapágyakra átállva húzott nagyot az acélgyár

 

Amikor egy acélgyár rendszeres meghibásodásokat tapasztalt a csapágyazásban, az üzem az NSK szakértőihez fordult egy megbízható és költséghatékony megoldás kidolgozása érdekében.

Az NSK a korábban használt alkatrészeknél 200%-kal hosszabb élettartamú csapágyak használatát javasolta, ezáltal éves szinten 159 933 euró megtakarítást ért el a hengermű számára. 

 

A probléma kiváltó okának azonosítása érdekében az NSK mérnöki csapata műszaki alkalmazáselemzést végzett, amelynek során felfedezte, hogy a fő problémát a zord üzemi körülmények jelentették, amiket csak súlyosbított a nagy terhelés és a nem megfelelő kenés. Ezzel az információval felvértezve az NSK egy speciális önbeálló gördülőcsapágy használatát javasolta optimalizált belső kialakítással, ami a cég szabadalmaztatott Super Tough (STF) acéljából készült.

A még szélsőséges üzemi körülmények között is felmutatott tartósság kulcsfontosságú tulajdonság egy acélgyári csapágy esetében. A nagy terhelést és hőt még víz és vízkő jelenléte közepett is elviselő gördülő alkatrészek megbízható, megszakítás nélküli munkavégzése létfontosságú a termelési kapacitás megőrzéséhez, sőt növeléséhez. Az STF vagy TF acélból készült NSK csapágyakat kiemelkedő szívósság jellemzi még zord üzemi körülmények között, így kiváló kopási jellemzők mellett hosszú élettartamot biztosítanak, kiemelkedő összetapadás védelemmel és hővel szembeni ellenállással.

Az acélgyárban végzett tesztek azt mutatták ki, hogy az új csapágyakkal kétszeres élettartam érhető el. A nem tervezett leállások, a karbantartási munkák, a cserecsapágyak és egyéb anyagcserék csökkenése 159 933 eurós éves költségmegtakarítást eredményezett az acélgyár számára.

Az NSK teljes termékcsaládot kínál az acélgyári folyamatokhoz, hosszú élettartamú és rendkívül megbízható csapágyakkal, amiket megnövelt termelékenység és az alacsonyabb karbantartási költségek jellemeznek. A rendkívüli terhelés, az ütések és a vibráció kezelésére is állnak rendelkezésre csapágyak, csakúgy, mint a rendkívül lassútól a nagyon magasig terjedő üzemi sebességre, gyors gyorsítással és lassítással párosulva.

 


Az NSK TF sorozatú csapágyak a kiváló kopási jellemzők, az összetapadás védelem és hővel szembeni ellenállás révén még zord üzemi körülmények között is kiemelkedő szívósságot és hosszú élettartamot biztosítanak

 

Az NSK Europe cégről

Az NSK Europe Ltd. a tokiói székhelyű, 1916-ban Japánban alapított és ma világszerte közel 29 882 munkatársat foglalkoztató NSK csapágygyártó európai szervezete. Az ipari és autóipari beszállító termékei és megoldásai bárhol megtalálhatók, ahol mozgásra van szükség. A szinte minden típusú gördülőcsapágyon kívül a cég portfóliójában a szerelt csapágyegységek, a lineáris technológia, a kerékcsapágyegységek, a sebességváltó- és motorcsapágyak, valamint a kormányrendszerek is megtalálhatók. A cég minden üzleti tevékenységében a tökéletességre törekszik. Célja a minőségi vezető szerep elérése saját területén, amit folyamatos fejlesztési munkával, kiváló termékfejlesztéssel, optimalizált gyártási folyamatokkal és ügyfélközpontú szolgáltatási folyamatokkal kíván elérni. A 2022-es pénzügyi évben az NSK Europe Ltd. több mint 4 030 alkalmazottja több mint 893 millió euró árbevételt ért el.

 

www.nskeurope.com