2022 – ahogy az M+E látta

2022 kapcsán a világ eseményeiről (COVID, ukrán-orosz háború, egekbe szökő infláció) most nem beszélünk… mindenki látta, látja, érzi, a saját bőrén tapasztalja.

 

Nehéz elvonatkoztatni ezektől, hisz nagymértékben befolyásolják az életünket, a mindennapjainkat. Ugyanakkor ráhatásunk sajnos nincs, ám ha ilyen körülmények között is, de dolgozunk kell, ahogy eddig is tettük, immáron már 25 éve. – Péter Szabolcs, az M+E ügyvezetőjét kérdeztük a tavalyi évükről.

 


Sugino JCC 303 TT lemosó és sorjázó gép

 

2022-ben ünnepelte a cég 25. születésnapját. Elmondható, hogy ez az év „méltó” volt ehhez az eseményhez, hiszen a cég megközelítette a COVID időszak előtti árbevételét, ami egy visszajelzés, hogy továbbra is stabil szereplője vagyunk a piacnak. Ezt támasztja alá, hogy ismét megkaptuk az M+E a Dun&Bradstreet aranyfokozatú Tripla A minősítését, amit csak a pénzügyileg legstabilabb cégek kapnak meg.

2022 egyben az „események éve” is volt.Végre – 2 év kihagyás után – újra volt igazi, nem csak virtuális Mach-Tech kiállítás, ahol személyesen találkozhattunk ügyfeleinkkel, partnereinkkel. Méltón megünnepelhettük a 25. születésnapunkat vevőink, kollégáink, partnereink körében egy kellemes hajókázás során a Dunán.

 


Nakamura-Tome SC-200II 1 revolverfejes CNC eszterga

 

És nem utolsó sorban, csapatépítő eseményeink is megvalósulhattak. Részt vettünk az AMB-n, a japán JIMTOF-on, ellátogattunk külföldi partnereinkhez, szóval igen mozgalmas évünk volt.Igazából érdekes, hogy mennyire fel- és átértékelődtek ezek az események, utazások is. Amiben eddig az ember csak a beletett munkát, időt, energiát látta, abban most jobban értékeli a lehetőséget, ami az elmúlt években nem adatott meg.

2022-ben újdonságok is érkeztek, a gyártók nem álltak meg. A Brother például új, 5 tengelyes modellel jelent meg: a Speedio U500Xd1 megmunkálóközponttal, míg a népszerű M sorozatát a szimultán 5 tengelyes Speedio M200Xd1 5AX géppel egészítette ki, emellett az R és S széria pedig már az új D00 vezérlővel érhető el.


Brother Speedio M200Xd1 5AX – 5 tengelyes megmunkálóközpont

 

A Nakamura-Tome bemutatta tavaly év végén az SC-200II 1 revolverfejes CNC esztergáját, ami a kis méretű 8 colos tokmány kategória ellenére is 390 mm átmérővel és 700 mm ágy feletti elforduló átmérővel bír. A gép 10 colos tokmánnyal is elérhető. Az új modellek mellett egy új márkával is bővültünk: a Sugino lemosó és sorjázó gépekkel.

Brother Speedio U500Xd1 – 5 tengelyes megmunkálóközpont

 

Összegezve, mozgalmas év volt számunkra, úgy tűnt, hogy kinyílt ez a világ újra, és nehézségek ellenére talán elindult egy kis lendület. Reméljük, ez 2023-ban is csak folytatódik.

 

 

www.eszterga.hu