Innovatív vízvágás felsőfokon az Absolut CNC-nél

   

 

Büszkén képviseljük az olasz vízsugaras vágómanufaktúrát

a Waterjet Corporation-t Magyarországon

 

A vízsugaras vágási technológia egy nagyon nagy nyomású vízsugárból áll, amelyet a hangsebesség háromszorosával bocsát ki a vágófejből. Keményebb anyagokon  történő alkalmazás esetén a vízsugarat környezetbarát, természetes csiszolóporral keverik össze, amelyet a tényleges „vágószerszámnak” tekintenek.

 

A szerszámgépek megmunkálásában egyre elterjedtebb vízsugaras technológia kiemelkedik sokoldalúságával és forgácsolási pontosságával, felhasználóbarátságával, és mivel hidegvágási eljárásról van szó, sem mechanikai, sem termikus deformációt nem okoz az anyagon. Nem igényel további feldolgozást, mert a vágási kontúr felülete tökéletesen kidolgozott, és a folyamat teljesen  környezetbarát.

 

         

VÁGÁSI PONTOSSÁG

A vízsugaras vágórendszerek kiemelkedően nagy vágási pontosságukkal tűnnek ki, és garantálják a minimális hulladékkal történő  termelést.

FELHASZNÁLÓBARÁTSÁG

A Waterjet technológia használata nagyon egyszerű: a beállítási műveletek egyszerűek. A vevő számára a fő előnyök a hidegvágási folyamat és a termelékenység növekedése a jelentős idő- és költségcsökkenésnek köszönhetően, főként azért, mert nincs szükség további  feldolgozásra. A minden gépre telepített, testreszabható felhasználói felülettel rendelkező WaterCad- Cam™ szoftver használata egyszerű: néhány kattintással kiválasztható és futtatható a testreszabott munkaprogram bármilyen anyaghoz és bármilyen vastagsághoz.

SOKOLDALÚSÁG

A vízsugaras megoldások lehetővé teszik  bármilyen alakú, méretű vagy anyag vágását, legfeljebb 300 mm vastagságig. A legtöbb művelet során ugyanazt a szerszámot és paramétereket használva könnyedén vágható különféle anyagok, például márvány, gránit, üveg, kerámia, kompozit anyagok, fémek és ötvözetek.

HIBRID és ELEKTROMOS szivattyú

Vízsugaras nyomáserősítő rendszerek: nagyon magas energiateljesítmény és kiváló gyártási teljesítmény.

 

A teljes egészében a Waterjet által tervezett és kifejlesztett nyomáserősítő rendszerek és vízvágási technológiák a legjobb teljesítmény és a maximális energiahatékonyság érdekében szinergiában működnek, elfoglalva az őt megillető helyet a ZÖLD perspektívában, melynek célja a fogyasztás és ezzel együtt a termelési költségek csökkentése, valamint csökkenti a károsanyag-kibocsátást az innovatív, szabadalmaztatott rendszerek használatával, amelyek helyettesítik a hagyományos hidraulikus szivattyúkat.

A Waterjet Corporation piacra dobott három innovatív rendszert, két HYBRID ServoDrive™ és Hyper-Drive™, valamint egy ALL ELECTRIC E-Drive™ rendszert, amelyek Up to 45% Energy Saving Up to 95% Efficiency mindegyike a legújabb generációs kefe nélküli szervomotorokkal van felszerelve.

 

A hagyományos nyomásfokozó rendszerekkel összehasonlítva ezek biztosítják a:

  1. 37–45%-os energiahatékonyság-javulás;
  2. 5%-os zaj- és akusztikus szennyezés csökkenése;
  3. 60%-os ökológiai lábnyom csökkenés;
  4. 90%-os környezetterhelés csökkenés (200 liter olajról 20 literre);
  5. 25%-os vágási teljesítménynövekedés a motor nyomatékának és vágási nyomásának állandó szabályozásának köszönhetően;
  6. 10%-os karbantartási és feldolgozási költségek csökkenése.

 

 

A két hibrid rendszer, a ServoDrive™ és a HyperDrive™, exkluzív szabadalmaztatott hidraulikus rendszereket használ progresszív indítású elektronikus szelepekkel és kompenzátorokkal, amelyek 27 kW és 29 kW összfogyasztást hoznak létre 90% és 85% teljesítmény mellett, míg az All Electric E-Drive™ indirekt mechanikus erőátviteli rendszer hajtja, 26 kW összfogyasztással és nagyon magas, 95%-os hatásfokkal.

14-től 20 kW/h-ig terjedő energiamegtakarításról beszélünk a piacon lévő hagyományos hidraulikus nyomáserősítő rendszerekhez képest, figyelembe véve a kefe nélküli motor használatából adódó 10%-os megtakarítást is, összehasonlítva a aszinkron motor, amely valós időben képes leállni és újraindulni, optimalizálva a fogyasztást több munkaciklus során.

 

Ezeknek az intenzifikációs technológiáknak a belső fejlesztési munkája, amely a hagyományos hidraulikus rendszerek esetében a legjobb nemzetközi gyártókkal kötött kereskedelmi megállapodások révén került beépítésre, ismét emeli a Waterjet technológiai színvonalát, megerősítve, hogy a Waterjet magas színvonalú hidraulikus rendszereket képes nyújtani. innovációt a referencia szegmenseiben. Vízsugaras vágó gépeink a legkisebb 3800×1800 mm asztalmérettől a akár 4.500×12.800 mm-ig is elérhetőek és teljesmértékben   személyre szabhatóak. A piacon nagyon ritka ám hasznos gép kombináció is megtalálható az olasz kollégák raktárán, mely a vízsugaras vágást ötvözi a plazma vágással egy gépen belül.

 

Bármely gép kombinálható a külömböző pumpákkal.

 

 

A Waterjet Corporation bizonyított már az Európai, Amerikai piacokon. Az Emirátusokban ahol valóban rengeteg, üveg, fém és kő megmunkálás folyik nap mint nap, már szinte elkerülhetetlen, hogy összefussunk egy Waterjet géppel.

 

Tekintse meg részletes gépparkunkat a www.absolut-group.hu-n és kérjen ajánlatot bármely elérhetőségünk egyikén.

info@absolut-group.hu

+36704139756