A Softing dataFEED OPC Suite Extended megoldása megnövelt biztonságot

 

A Softing dataFEED OPC Suite Extended megoldása megnövelt biztonságot kínál az OPC UA Reverse Connect rendszerrel történő adatintegrációhoz

 

Az OPC UA Reverse Connect a dataFEED OPC Suite Extended V5.22-be történő integrálásával a Softing biztonságos kommunikációt tesz lehetővé az OPC UA alkotóelemei, valamint az OT és az IT között, amelyeket tűzfalak vagy DMZ-k választanak el.

 


Az OPC UA Reverse Connect biztonságos kommunikációt tesz lehetővé a tűzfallal elválasztott OPC UA összetevők között.
(Forrás: Softing Industrial)

 

A dataFEED OPC Suite Extended egy átfogó, mindent tartalmazó megoldás az OPC kommunikációhoz és felhőkapcsolatokhoz, hozzáférést biztosítva a vezető gyártók vezérlőihez és IoT eszközeihez. Az új OPC UA Reverse Connect funkcióval a csomag biztonságos kommunikációt biztosít az OPC UA tűzfalakkal vagy DMZ-kkel elválasztott alkotóelemei között.

 

Biztonságos kapcsolat

Az OPC UA Reverse Connect nem a hagyományos kliens-szerver kapcsolatokat használja, ahol az ügyfél hozza létre a kapcsolatot a szerverrel. Ehelyett a szerver aktívan csatlakozik a klienshez. Ez olyan hálózatok esetében fontos, ahol a szerver védett környezetben, például egy gyár termelési hálózatában van. Nincs szükség tűzfal portok megnyitására az IT hálózatról az OT hálózatra. Mivel a tűzfal zárva marad, ezáltal megszűnik a termelési hálózat elleni támadás veszélye.

 

Átfogó, mindent tartalmazó adatintegrációs megoldás

A dataFEED OPC Suite vezető gyártók – mint például a Siemens SIMATIC S7, Rockwell ControlLogix, B&R, Mitsubishi – vezérlőihez, valamint a Modbus vezérlőkhöz (például a Wago-tól) biztosít hozzáférést. Átjáróként működik a két OPC szabvány között, így a meglévő OPC Classic komponensek és alkalmazások is integrálhatók a modern OPC UA megoldásokba az Ipar 4.0 alkalmazásokhoz. A termelési adatok az IoT Cloud vagy Big Data alkalmazásokba kerülnek az MQTT és a REST protokollok révén. A programcsomag támogatja a termelési adatok fájlban, SQL-adatbázisban vagy MongoDB-ben és CouchDB-ben való tárolását is. A kiterjedt adat-előfeldolgozási funkcionalitásnak köszönhetően az adatok könnyen és rugalmasan testreszabhatók.

 

Látogassa meg a Softingot 2022. november 8-10. között
a nürnbergi SPS szakkiállításon az 5-ös
csarnok 258-as standján.

 

A Softing cégről

A Softing az eltérő automatizálási összetevőket összekapcsolva továbbítja az adatokat a gyártás szintjétől a felhőig az irányítás és az elemzés céljából. A vállalat termékei lehetővé teszik a kommunikációs hálózatok nyomon követését és diagnosztizálását a megbízható adatáramlás biztosítása érdekében, megalapozvaezáltal a termelési folyamatok optimalizálását.

További információkért kérjük, látogasson el a https://industrial.softing.com webhelyre.

 

Softing Industrial Automation GmbH
Richard-Reitzner-Allee 6
D-85540 Haar