Életünk (egyik) legnagyobb projektje…

 

 

 

 

 

 

 

Életünk (egyik) legnagyobb projektje…

 

…..és ez szó szerint értendő: az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft. életének eddigi legnagyobb portál gépe érkezett: egy 7 méteres, 70 tonnás Hartford HSA-736 EAY típusú modell! Igazából nem is csak érkezett, hanem inkább „vonult”: 5 kamion hozta, ebből 3 túlméretes szállítmány volt néhány villogó autó kísértében, kissé megbolygatva a forgalmat és persze Tószeg életét.

 

Elérkezett egy újabb mérföldkő cégünk életébe, amikor a Ferrofl ex 2005 Kft. ezt a Hartford gépet választotta tószegi üzemének legújabb tagjának. Ez a 7 méteres gép egyébként nem csak Magyarországon, de Európában is egyedül álló, ezidáig a legnagyobb Hartford portál.

Néhány főbb és valljuk meg látványos paramétere:

löketek:

hossz irány (X): 7000 mm
kereszt irány (Y): 4400 mm
függőleges irány (Z): 1200 mm
asztal mérete: 7000 x 3000 mm
asztal maximum terhelhetősége: 27 000 kg
hely igénye: 18,790 x 8,650 m
a gép nettó súlya: 69 500 kg

Szögfejek:
Automata multi szögfej (HF-AU360H) 1°-os osztás, 4.000 ford/perc, (CTS)
Automata 90°-os szögfej (HF-A90H) 1°-os osztás, 4.000 ford/perc, (CTS)
Automata 500mm-es hosszabbító fej (HF-AE50L), 4.000 ford/perc, (CTS)
Automata fejcserélő, 3 férőhelyes: oldalsó szögfej tárral, automatikusan
felveszi és cseréli a szerszámot is a szögfejben

Ezt az óriási gépet a Ferrofl ex 2005 Kft. tulajdonosa és ügyvezetője, Nagy Krisztián hosszas és gondos mérlegelés után választotta, melyet elsősorban nagy méretű hegesztett szerkezetek megmunkálásához fognak használni:

„Tudtuk, hogy mit szeretnénk, és milyen paramétereket kell fi gyelembe vennünk a választás során. Ezek alapján a tajvani Hartford HSA- 736 EAY modellje bizonyult a legmegfelelőbbnek, a legjobb ár-érték aránnyal bíró gépnek. Az is sokat nyomott a latban, hogy az M+E-vel már hosszú évek óta sikeresen dolgozunk együtt, tudjuk, hogy megbízható Partnerünk, számíthatunk rájuk az üzembehelyezéstől a napi esetleges szervizes segítségig. Bár a már több mint 5 éve meglévő Hartford Sword gépünket ritkán látja szervizes, ez is közre játszott, hogy Hartford modellt választottunk. Már nagyon várjuk, hogy munkába állíthassuk az új gépet!”

 

Úton a túlméretes szállítmányok

 

Daruzás: egy 90 tonnás daruval emelték le a szállítmányokat

 

 

Hartford HSA-736 EAY portálgép

 

Tavaly Pécsre telepítettünk egy 3 méteres, Szabolcsba egy 5 méteres portált, a 2019-et pedig ezzel a 7 méteres géppel indítottuk! Úgy tűnik, a portálgépekre egyre nagyobb a kereslet. Minthogy a Hartford Tajvan legnagyobb CNC megmunkálóközpont exportőrének a márkája, mondhatni a világ egyik vezető gyártója ezen a téren, ezt bizonyítja a világszerte több mint 50 000 eladott gép, melyből 12 000 (ami jelenleg havi 50 eladást jelent) portálgép és 37 000 vevő. A cég magyarországi képviselőjeként számtalan gyártási igényre tudunk megbízható megoldást szállítani, legyen szó akár több méteres, akár több mint 30 tonnás munkadarabokról.” (Péter Szabolcs, M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft., ügyvezető)

 

www.eszterga.hu