Új LASERTEC 100/160 PowerDrill a DMG MORI-tól

Az új LASERTEC 100/160 PowerDrill maximális munkateret kínál kis alapterületen, turbina alkatrészek, mint például vezetőlapátok, járókerék lapátok és égésterek gyártására.

 


Az újonnan kifejlesztett LASERTEC 100 PowerDrill és LASERTEC 160 PowerDrill új mérföldkövet jelent a levegőhűtésre szolgáló furatok megmunkálására a repülőgépiparban és az ipari gázturbinák (IGT) iparágában használt turbinák alkatrészeihez.

 

 

Hatékony, lézeres fúrás a repülőgépipar és az energetikai ipar számára

Új, mozgó oszlopos konstrukció

  • Állandó, nagy merevség és fokozott pozícionálási pontosság: 0,009 mm a DIN ISO 10791-4 szabvány szerint

Optimalizált hűtési módszer

  • Vízhűtésű motorok, lineáris gördülővezetékek és golyósorsók

Nagyobb munkatér

  • X=1000 Y=1000 Z=1000 (LASERTEC 100 PowerDrill)
  • X=1600 Y=1000 Z=1000 (LASERTEC 160 PowerDrill)

Kompakt kialakítás

  • Helytakarékos szállézer (9-23 kW) a kisebb alapterület (12,7 / 14,7 m²) érdekében

Nagy dinamika

  • Lineáris hajtások az X/Y tengelyeken, 90 m/min sebességgel; 7m/s² gyorsulással

Nagyfokú rugalmasság

  • Különféle változatban rendelhető lézerfej kinematikák és asztalok

A legkorszerűbb jellemzők

  • Változtatható kollimáció (lézersugarak párhuzamosítása), átfúrás figyelés, kapacitív távolságmérő érzékelők, szerszámcserélő, automatikus fúrópozíció figyelés…stb.

 

LASERTEC PowerDrillcsaládba tartozó modellekkel a DMG MORI gyors és hatékony megoldást nyújt a levegőhűtésre szolgáló furatok megmunkálására a repülőgépiparban és az ipari gázturbinák (IGT) iparágában használt turbinák alkatrészeihez. Az újonnan kifejlesztett LASERTEC 100 PowerDrill és a LASERTEC 160 PowerDrill új mérföldkövet jelentenek ebben a termékpalettában. Míg a két nagyobb LASERTEC PowerDrill típus ezentúl nagyobb löketekkel rendelkezik, a DMG MORI kisebb alapterületre helyezte el azokat. Az új, mozgó oszlopos konstrukció és a helytakarékos szállézer a két világpremier legfontosabb jellemzői.

Mivel a korlátozott alapterület jelentősen befolyásolja egy vállalat gyártókapacitását, a DMG MORI az új LASERTEC 100/160 PowerDrill eket kifejezetten úgy alakította ki, hogy megtalálja az arany középutat alapterület és a munkatér nagysága között. A LASERTEC 100/160 PowerDrill új mércét állítanak az 5-tengelyes lézeres fúrás világában. Az új, moduláris felépítésű, mozgó oszlopos konstrukcióval váltják ki a LASERTEC 80/130 PowerDrill-t, és a teljes munkatérben állandó merevséget biztosít. Az X / Y / Z-tengelyek mentén nagyobb, 1.600 x 1.000 x 1.000 mm löketet biztosít, jelentősen kisebb alapterületen (12,7 m² / 14,7 m²), ezzel maximális rugalmasságot nyújt az üzemben.

 


Az alkalmazástól függően a szerszámgép 9 kW – 23 kW közötti teljesítményű szállézerekkel rendelhető, valamint alakos furatok megmunkálásához a PowerShape verziót lehet rendelni.

 

A moduláris tengely koncepciója azt jelenti, hogy a szerszám billenthető, a munkadarab pedig elforgatható egy-egy tengely körül, vagy alternatív megoldásként a munkadarabot lehet két tengely körül elfordítani, ezzel minden alkalmazáshoz a megfelelő kinematikát kínálja – különösen házak vagy égésterek megmunkálásakor hasznos. Az alkalmazástól függően a szerszámgép 9 kW – 23 kW közötti teljesítményű szállézerekkel rendelhető, valamint alakos furatok megmunkálásához a PowerShape verziót lehet rendelni. Az X- és Y-szán lineáris hajtása nagy dinamikát biztosít, a gyorsulás eléri a 7 m/s²-ot, a gyorsjárati sebesség 90 m/min.

A lézeres fúrógépek pontossága akár a 9 µm-t is eléri

A megcélzott iparágak egyre szigorúbb pontossági elvárásokat támasztanak, hogy ezeket teljesítse, a LASERTEC 100/160 PowerDrill egy új, mozgó oszlopos konstrukciót alkalmaz, amely az X- és Y-szánok mentén mozog. Ennek eredményeképpen az ügyfél kiaknázhatja a teljes munkatérben állandó merevségből adódó előnyöket. A változtatható kollimációval a lézer fókusztávolsága a megmunkálás közben is változtatható, kézi beavatkozás nélkül. A LASERTEC 100/160 PowerDrill az alkalmazástól függően különféle típusú szállézerekkel rendelhető. Az újonnan kifejlesztett lézervezérlővel együttesen alkalmazva másodpercenként akár 500 furatot is tud készíteni.

 


Az újonnan kifejlesztett lézervezérlővel együttesen alkalmazva a LASERTEC 100/160 PowerDrill másodpercenként akár 500 furatot is tud készíteni.

 

Ezt a gépkonstrukciót kifejezetten repülőgépipari alkatrészek gyártására tervezték, turbina vezetőlapátok, forgórész lapátok, hőpajzsok, égéstéren végzett lézeres furatmegmunkáláshoz. A házon belül kifejlesztett Lasersoft PowerDrill szoftver, amely évek óta bizonyította a képességeit, rendkívül felhasználóbarát felületével és könnyű programozhatóságával támogatja ezeket a műveleteket.

Ezen az úttörő berendezésen kívül a LASERTEC 100/160 PowerDrill a legkorszerűbb részegységeket is tartalmazza, többek között a változtatható kollimációt, az átfúrás figyelését, és a lézeroptikába integrált kamerát. Egyéb jellemzők egészítik ki a palettát, mint például kapacitív távolságmérő érzékelők, vagy az opcióban rendelhető szerszámcserélő a különböző megmunkálófejekhez.

CELOS, valamint a nagy teljesítményű és felhasználóbarát SIEMENS 840D CNC vezérlő csomagja a turbina alkatrészek gyártását a lehető legjobban megkönnyíti és a folyamatbiztonságot is növeli. Az összes elérhető LASERSOFT PowerDrill csomag a nagy teljesítményt egyesíti az ügyfélnek nyújtott előnyökkel, és alkalmazásorientált, egyszerű programozást és működtetést biztosít.

 

www.dmgmori.com