M+E Open House

 

M+E Open House, avagy  a  szerszámgép ipar„csillagai”

 

A szerszámgép ipar „csillagai” alcím arra utal, hogy idén a Star Wars jegyében készülődtünk: sztárvendégünk volt MyArtoo: ez a kis robot egy az egy méretű hasonmása a filmbeli R2D2-nak.

 

 


MyArtoo

Aki aktív részese volt a programnak, illetve számos, a filmhez kapcsolódó meglepetéssel készültünk.

 

 

 


Brother Speedio H550Xd1

 

Persze a főszereplők továbbra is a gépek voltak. Először Magyarországon bemutatásra került a Brother újdonsága, a Speedio H550Xd1 vízszintes megmunkálóközpont.

A Sugino JCC-403 U Jet mosó- és sorjázó berendezés. És persze számos szerszámgép és kiegészítő termék jelen volt.

Így 3 év kihagyás után nagy izgalommal készültünk az idei kissé rendhagyó rendezvényünkre.

Rendhagyó, mert most a megszokott Open House-unk, ahol számos gyártói előadással és gépbemutatóval vártuk a vendégeket, csak 1 napos volt.

A másik napon egy speciális Nakamura-Tome szakmai napot tartottunk, ahol a számos érdeklődő kimondottan ebben a témában hallhatott előadásokat és láthatott gépbemutatót.

 

 

Nakamura-Tome WY-100II

 

 

ROMI GL300M ferdeágyas eszterga

 

 

Sugino JCC-403 U Jet mosó-és sorjázó berendezés

 

Az Open House-on a már említett új Brother Speedio H550Xd1 vízszintes gyors megmunkálóközpontot megtekinthették munka közben, akárcsak a Nakamura-Tome WY-100II két revol- verfejes esztergáját, a ROMI GL300M ferdeágyas esztergát, valamint a Sugino mosó- és sorjázó központját.

 

 

Amit érdemes ezekről tudni: a Brother idén az EMO-n mutatta be Európában ezt az új H550Xd1 modellt. A gép 400 x 400 mm-es asztallal, akár 16.000-es fordulattal és 30-as szerszámtárral érhető el.

A Nakamura-Tome 2 revolverfejes CNC eszterga elforduló átmérője 175/200 mm, az adagolható rúd átmérője akár 65 mm, míg a hossza akár 588 mm is lehet.

A Sugino mosó- és sorjázó központ akár 1000 bar-os víznyomásra képes. A gép tökéletesen alkalmas még a nehezen hozzáférhető furatok sorjázására is, nagyszériás gyártás során is alkalmazható.

Egyszerű programozása gyors és könnyű átállást tesz lehetővé a fúvókacseréknél. Környezetbarát és hatékony hűtőfolyadék felhasználása, a kiváló motorteljesítmény a versenytársakénál alacsonyabb üzemeltetési költséget biztosít.

 

 

Mitsubishi MV2400-S huzalszikraforgácsoló

 


Filtermist olajköd elszívó berendezések

 

Prezentációkkal készültünk a piaci trendekről, az új gépekről, szoftveres megoldásokról, levegő és folyadéktisztító egységekről, illetve egy Mitsubishi esettanulmányról.

 

 

M+E Kft. – ESZTERGA.HU