Az elmélet és gyakorlat tökéletes

 

Az elmélet és gyakorlat tökéletes vegyítése a második Orvosi Napokon

Új technológiák felvonultatása Wernauban, az orvostechnikai szektor számára.

 


Az NTX 500 és NTX 1000: Nagy hatékonyságú eszterga- és maróközpontok az orvosi iparban történő gyártáshoz

 

A 2023. március 8-án és 9-én megrendezésre kerülő Orvosi Napokon a DMG MORI a legmodernebb orvostechnológiai fejlesztésekre összpontosít. A Wernauban található Medical Excellence Centerben a vállalat ismét olyan új technológiákat mutat be, amelyek segítségével az orvosi ágazat meg tud felelni a piac növekvő kihívásainak. A szimpózium mellett a DMG MORI idén élő bemutatókat is tart – ez a tevékenység már a Medical Center Wernau tavalyi megnyitóján is jól megtelt bemutatótermet eredményezett. Igen nagy azoknak a gépeknek a listája, amelyek funkcióit a látogatók személyesen is megtapasztalhatják. A középpontban a MEDICAL EXCELLENCE CENTER (MEC) terület áll, és vele együtt olyan gépek, mint az NTX 500 IMTR-rel, a 2. generációs NTX 1000 SZM, valamint az NTX sorozat nagyobb eszterga-maróközpontjai, egy DMP 35 WH 3 Cell-lel valamint egy Sprint 20 I 8.

Azoknak a látogatóknak, akik az univerzális esztergálás területén a műszaki újdonságokról szeretnének tájékozódni, az NLX sorozat különböző gépei kifejezetten a Medical Days alkalmából kerülnek bemutatásra. A GX5 portálmegfogóval felszerelt NLX 2000 SY I 500 mellett élő bemutatókat tartanak a Robo2Go-val felszerelt NLX 2500 SY I 700 és a MATRIS-szal felszerelt NLX 2500 I 700 SY gépeken. Azok a felhasználók, akik számára az esztergálás áll a középpontban, az NZX 2000 / 800 STY3-ra számíthatnak. Természetesen a marás sem marad el, amelyet az új, 3. generációs NHX 5000 képvisel.

 


DMP 35 WH 3 Cell: Hatékony és rugalmas automatizálás kis alapterületen

 

A programot izgalmas előadások színesítik. Az elején például bemutatásra kerül az NTX 500 / NTX 1000 / NTX 2500. Egy NTX 2500 fogja reprezentálni ezeket a rendkívül hatékony eszterga- és maróközpontokat az orvostechnikai ipar számára, mely jelentősen elmélyül a folyamatintegráció, a teljes megmunkálás és a fenntarthatóság témakörében. Az ezt követő gyakorlati foglalkozáson a vendégek élőben tapasztalhatják meg az implantátumok és orvosi műszerek megmunkálását. A programban szerepel a TULIP rendszer is, amelynek új dokumentációs lehetőségeit ismertetik.

Ezt követően bemutatásra kerül a világújdonságnak számító DMU 40 is. A délután a hatékony és rugalmas automatizálás jegyében telik. Bemutatásra kerül, hogyan történik egy csontlemez automatizált megmunkálása a kompakt, nagy teljesítményű DMP 35 függőleges megmunkálóközponton a WH 3 Cell segítségével, amely egy orvosi partnerrel közösen kifejlesztett projekt. Délután további gyakorlati foglalkozások következnek, többek között a DMP 35 WH3 Cell-lel automatizált csontlemezgyártás és a SPRINT 20 I 8, melyen csontcsavar gyártása történik. Végül előadás hangzik el a professzionális vezetői rendszerekről (MES) és azok jelentőségéről az orvosi iparban, valamint az Aptean DACH GmbH által fejlesztett nagyteljesítményű számítógépes szoftverek validálásáról (CSV).

 

 

www.dmgmori.com