Robotok a földeken

 

Az intelligens gazdálkodás legfontosabb technológiái

 

 

Hogyan lehet a jövőben hatékonyan előállítani az élelmiszereket, és ami még fontosabb: ki lesz képes erre? Nekünk, embereknek segítségre van szükségünk, ha meg akarunk felelni ezeknek a kihívásoknak. Az intelligens technológiák jelentősen növelhetik a mezőgazdaság hatékonyságát.

 

Webinárium: Intelligens hajtások az intelligens gazdálkodáshoz

Dolgozzon okosabban és növekedjen gyorsabban a FAULHABER mezőgazdasági robotikai hajtásrendszereivel. A webináriumon
Mario Zecchin szakértő elmagyarázza, hogyan használhatók a kompakt, kiváló minőségű és tartós hajtásmegoldások az intelligens gazdálkodáshoz – beleértve a mezőgazdasági alkalmazásokhoz szükséges tippeket és trükköket.

 

Minden további részlet itt található: Ingyenes regisztráció ITT

 

Next dates – Következő időpontok

Tue, April 16, 2024, 11:00 AM – 12:00 PM MESZ (English webinar)

Register now

 

Thu, April 18, 2024, 11:00 AM – 12:00 PM MESZ (German webinar)

Register now

 

 

Az előrejelzések szerint az emberiség népessége az évszázad végére kilenc-tízmilliárd főre fog nőni. Felmerül a kérdés: hogy hogyan lehet elegendő mennyiségű élelmiszert termelni anélkül, hogy veszélybe sodornánk az értékes természeti erőforrásokat, például a tiszta talajvizet és a termőföldet? Hogyan érhetjük el, hogy a makacs munkaerőhiány ellenére elegendő dolgos kéz álljon rendelkezésre a betakarítással és a termény gondozásával járó intenzív munkafolyamatokhoz?

A nehézgépek mellett, amelyek a több hektáros földek és szántók művelését végzik, a mezőgazdaságban továbbra is nagy szükség van a kétkezi munkára. Ezek a tevékenységek azonban komoly fizikai megterhelést jelentenek, ezért a növekvő munkaerőhiány óriási kihívás az ágazat számára. Napjainkban a technológia fejlődésének köszönhetően a mezőgazdaságban is egyre nagyobb teret nyer a digitalizáció és az automatizáció, valamint számos új, fenntartható megoldás. Legyen szó a robotmegfogók által gondosan szedett gyümölcsökről vagy a gondosan adagolt és célzottan szétszórt műtrágyáról és növényvédő szerekről – a modern megoldások, például az önállóan működő mezőgazdasági robotok vagy az intelligens munkagépek okosabbá teszik a mezőgazdaságot, és felkészítik a jövőre.

 

 

A robotok ott segítenek, ahol tudnak

Az intelligens gazdálkodással arra törekszünk, hogy a gazdálkodás és a mezőgazdasági irányítás a jövő és a jelen igényeinek egyaránt megfelelhessen. A cél, hogy modern technológiák alkalmazásával fokozzuk a mezőgazdaság hatékonyságát, takarékosabban bánjunk az erőforrásokkal, megszabadítsuk az embereket a monoton munkától, és magasabb terméshozamot érjünk el. A számítógépes és hálózatba szervezett folyamatok, valamint a gépi tanulás és az egyedi robotfunkciók segítségével a szántóföld egésze helyett akár egyes növényekre is külön odafigyelhetünk. Így célzottabb tevékenységet folytathatunk, és gazdaságosabbá és hatékonyabbá válhatunk. A megfogóval ellátott mobil robot segítségével például megbízható pontossággal betakaríthatjuk az optimális érettséget elért gyümölcsöket, amelyeket a rendszer kamerás érzékelők segítségével azonosít. Az önállóan működő szántóföldi robotok, amelyek kis súlyuknak köszönhetően kímélik a szántóföldet, vagy az intelligens talajművelő rendszerek, amelyek pontosan oda vetnek, illetve szórnak műtrágyát, ahol szükséges, szintén fokozzák a hatékonyságot.

 

 

Csúcstechnológiák az automatizálásban

De milyen technológiára támaszkodnak a mezőgazdasági robotok? A hagyományos, nagyobb méretű berendezésekhez képest a kompaktság és a jóval kisebb súly azt jelenti, hogy a használt hajtásrendszereknek is a lehető legjobban takarékoskodniuk kell a hellyel. Ugyanakkor nagy hőmérséklet-ingadozás és a legszélsőségesebb környezeti feltételek mellett is megbízhatóan és folyamatosan működő hajtások kellenek. Ezenkívül a vetőlemezek, a zárólapok, a megfogók, a robotkarok vagy az ollók hajtásaként elegendő teljesítményt kell nyújtaniuk ahhoz, hogy számtalan cikluson át megbízhatóan elvégezzék az adott feladatot. Ugyanakkor rendkívül hatékonyan kell működniük, mivel az önálló egységek általában korlátozott teljesítménytartalékkal rendelkező akkumulátorokból nyerik az energiát. A hajtáselektronikát pedig integrálni kell a hálózatba szervezett struktúrákkal, valamint az intelligens vezérlést is lehetővé kell tenni.

 

 

Robusztus megoldások egyetlen forrásból

„A FAULHABER standard megoldásai megfelelnek ezeknek a legmagasabb minőségű osztályú hajtásrendszerekkel szemben támasztott követelményeknek” – magyarázza Kevin Moser. „A mezőgazdasági környezetben használt hajtásoknak rendkívül erősnek kell lenniük, hogy a legnehezebb körülmények között is megbízhatóan és hosszú távon működjenek. A mezőgazdaságban és a kertészetben gyakori a nagy mértékű hőmérséklet-ingadozás és az erős mechanikai terhelés.”

 

 

A BXT sorozat karbantartásmentes, kefe nélküli és különösen kompakt, lapos, egyenáramú mikromotorjai, valamint a CXR sorozat rendkívül robusztus és költséghatékony réz-grafit motorjai megfelelnek ezeknek a követelményeknek. Az új GPT sorozat hajtóműfejei kiválóan alkalmasak a nagy terhelésű erőátvitelre szélsőséges környezeti feltételek mellett. Rendkívül hatékonyak, ugyanakkor nagyon robusztusak, így ideálisak mezőgazdasági alkalmazásokhoz. Az opcionális inkrementális kódolók rendkívül pontos pozicionálást tesznek lehetővé. A hajtásrendszerek hálózatba szervezéséhez különböző, pl. CANopen-interfésszel rendelkező vezérlők állnak rendelkezésre. „A FAULHABER hajtásait már ma is alkalmazzák az intelligens gazdálkodásban” – számol be Kevin Moser. „És a jövőben csak még fontosabb szerepet fognak játszani ezen a komoly kihívásokat támasztó alkalmazási területen.” Agricultural robotics

 

 

A FAULHABER több mint 75 éve a miniatűr és mikrohajtási technológiákhoz használt hajtásrendszerek vezető szolgáltatója. Ha többet szeretne megtudni az intelligens gazdálkodásról és a jövőorientált megoldásokról, regisztráljon az „Intelligens hajtásrendszerek az intelligens gazdálkodáshoz” című webináriumra.

 

Webinárium: Intelligens hajtások az intelligens gazdálkodáshoz

Dolgozzon okosabban és növekedjen gyorsabban a FAULHABER mezőgazdasági robotikai hajtásrendszereivel. A webináriumon
Mario Zecchin szakértő elmagyarázza, hogyan használhatók a kompakt, kiváló minőségű és tartós hajtásmegoldások az intelligens gazdálkodáshoz – beleértve a mezőgazdasági alkalmazásokhoz szükséges tippeket és trükköket.

 

Minden további részlet itt található: Ingyenes regisztráció ITT

 

Next dates – Következő időpontok

Tue, April 16, 2024, 11:00 AM – 12:00 PM MESZ (English webinar)

Register now

 

Thu, April 18, 2024, 11:00 AM – 12:00 PM MESZ (German webinar)

Register now

 

 

Video

FAULHABER

Products

FAULHABER products

FAULHABER products planetary gearheads