Gördülékeny megoldások a logisztikában

 

Az Ügyfél

… egy tőzsdén jegyzett amerikai székhelyű online kereskedelmi cég nagyon széles termékválasztékkal. Az online vállalat integrált felületén keresztül magánszemélyek és más cégek is értékesíthetik új és használt termékeiket. A csomagküldő cég 2017-ben a 136 milliárd dolláros forgalmával, közel 655.000 alkalmazottjával és 2,4 milliárd dolláros nyereségével a világ legnagyobb vállalatainak listáján a 83. helyen állt.

 

A feladat

Az online kereskedelmi cég jelenleg a logisztikai és szállítási tevékenységeinek aktív kiépítésén dolgozik, hogy a logisztikai folyamatai függetlenebbé váljanak. A légi teherszállítás és új logisztikai központok beruházásai mellett a megrendelt termékek közvetlenül a vásárló részére történő kiszállítása is a programja részét képezik. Angliában az ügyfél már el is indította az első saját értékesítési hálózatát. A cég pályázatot írt ki a saját csomagszállító kocsijai elkészítéséhez szükséges görgők legyártására. Egy kocsin két forgóvillás, egy irányrögzítővel ellátott forgóvillás és egy irányrögzítővel ellátott antisztatikus forgóvillás görgőből álló szett kerülne felszerelésre. Követelmény volt az alacsony gördülési és fordulási ellenállás, megbízható irányrögzítő és a cég színére festett futófelület.

 

A megoldás

A Blickle megnyerte a pályázatot. A technikai megoldás mellett az ügyfélnek fontos volt, hogy a kiválasztott gyártó a postai logisztikában is kiismerje magát és mindemellett képes legyen rövid idő alatt nagy darabszámot leszállítani. A Blickle tervező részlege egy egyedi L-ALTH forgóvillás görgőt fejlesztett, amelyben az ALTH kerék optimalizált gördülési ellenállású futófelület-geometriával készült. Emellett a Blickle mérnökei egy speciális irányrögzítőt is fejlesztettek, ami egy sodrony segítségével működött.

 

Az eredmény

Az első megrendelés alkalmával a Blickle 10.000 darabot gyártott le a görgőkből és a szállítás ütemterv szerint zajlott. Az online kereskedő az angliai pozitív példából kiindulva más európai országban is ki szeretné terjeszteni szállítási tevékenységét.

 

 

Az egyedi L-ALTH 160K előnyei és technikai információk:

  • kopásálló poliuretán futófelület (Blickle Extrathan®) a cég színére festve.
  • alacsonyabb gördülési és fordulási ellenállás az egyedi kerék optimalizált futófelületgeometriájának köszönhetően
  • megbízható irányrögzítő, sodronyos működtetéssel

 

 

ROLL-N Ipari Kerekek Kft.

Hunor u. 44-46.
H – 1037 Budapest
Tel.: +36 1 453-0169
Email: info@roll-n.hu

 

www.roll-n.hu

www.blickle.hu