Váltson elektromosra! norelem koaxiális elektromos meghajtású körasztalai már elérhetők a pontos pozicionáláshoz

A szabványos gépelemek globális specialistájaként ismert norelem új elektromos pozicionáló körasztalokat mutatott be, amelyek gyors, pontos és megismételhető pozicionálást tesznek lehetővé.

 

norelem manuális pozicionáló körasztalai mellett már koaxiális elektromos meghajtású modellek is elérhetők a kínálatban. norelem új elektromos termékcsaládja digitális vezérlőrendszerének köszönhetően lehetővé teszi szöghelyzetek pontos és ismételhető beállítását egy század miliméteren belül. norelem kimagaslóan pontos elektromos pozicionáló körasztalai ideálisak olyan kezelőrendszerekhez, szerszámgépekhez vagy mérőberendezésekhez, amelyek az állandó eredményekhez motoros beállítást és pozicionálást igényelnek.

norelem csendesen működő és kevés karbantartást igényelő elektromos pozicionáló körasztalai az ingyenes programozószoftver révén bármilyen hajtásrendszerbe zökkenőmentesen integrálhatók. Az előfeszített csigahajtómű gyakorlatilag játékmentes, a csigatengely csapágyazása maximális radiális forgási pontosságot biztosít. Kábeleket a csőtengely nagy furatán keresztül lehet átvezetni, és az állítható tájológyűrűvel az elfordulás referenciapontja a szerelt alkatrész helyzetéhez képest tetszés szerint beállítható.

«Az iparban a legfontosabb a pontosság, ami akár a különbséget is jelentheti siker és a kudarc között – jelentette ki Marcus Schneck, a norelem ügyvezető igazgatója. – A sokoldalú pozícionáló rendszerek továbbfejlesztett választéka könnyen használható, így időt és munkát takarítanak meg a telepítés során, miközben emelt pontosságot biztosítanak a gépelemekben, együtt a digitális vezérlőrendszer további előnyeivel.»

 

 

Az elektromos pozicionáló körasztalok 18 változatban érhetők el; 8-as méretben, 40:1 áttétellel, illetve 12-es méretben, 55:1 áttétellel, 1,2 vagy 3 Nm maximális kimeneti nyomatékkal. A termékcsalád modelljei megvásárolhatók motorral és/vagy vezérlőegységgel vagy anélkül, a kábelkimenetek és a vezérlés iránya pedig egyedileg meghatározható. A hosszú élettartam érdekében a ház és a forgóasztal eloxált alumíniumból, míg a csőtengely rozsdamentes acélból készül.

norelem emelt terhelhetőségű elektromos pozicionáló körasztalokat is bemutatott, amelyek a legnagyobb sebességi- és pontossági követelményeknek is megfelelnek. Ezekben a modellekben a csőtengely és a forgóasztal axiális tűgörgős csapággyal révén érintkeznek. Az emelt terhelésre tervezett pozicionáló körasztalok 12-es méretben kaphatók, 10:1 és 45:1 áttételekkel, 3 Nm kimeneti nyomatékkal. Mindkét termékcsalád kompatibilis a Nema 17 léptetőmotorral, és minden azonos méretű pozicionálórendszerrel kombinálható. A pozicionáló körasztalok teljes választéka, valamint a rugalmas szabványelemek és gépépítő elemek széles választéka norelem átfogó THE BIG GREEN BOOK katalógusában is megtalálhatók.

A norelem cégről

norelem a szabványos gépelemek és gépépítő elemek vezető gyártója és beszállítója a gépiparban. A vállalat több mint 60,000 normáliát, kezelőelemet és automatizálási komponenst kínál az általános gépipar számára. norelem gépelemeinek 98 százaléka raktárról kapható, a termékekhez pedig helyszíni műszaki támogatás is rendelkezésre áll.

THE BIG GREEN BOOK
THE BIG GREEN BOOK egyszerre számít anorelem ötletadó katalógusának és referenciakönyvének. Ideális útmutató a szabványelemek világában.

THE BIG GREEN BOOK egyetlen forrásban egyesíti a termékinformációkat, a specifikációkat és a műszaki adatokat. A gyártási fázisokon alapuló cikkszámok logikai sorrendjére alapozott könyv a legjobb gyakorlati referenciákat, tanácsokat és útmutatásokat tartalmazza.

 

www.norelem.hu