Új EcoCcompact – kompakt plug and play rendszer a hatékony oldószeres tisztításhoz és tartósításhoz

Csökkentett egységköltség a nagyobb tisztítási
teljesítmény és az alacsonyabb energiafogyasztás

 

A berendezés részleteivel, például a nagy mosási kapacitással, a továbbfejlesztett mosómechanikával és a folyadékkezeléssel, valamint az energiaoptimalizált rendszertechnológiával és a hatékony hővisszanyeréssel az EcoCcompact következő generációja biztosítja, hogy az egység tisztítási költségei alacsonyak maradjanak még magas tisztasági előírások ellenére is. A minimális helyigény, valamint a szénhidrogének és a módosított alkoholok közötti rugalmas váltás szintén hozzájárul az Ecoclean kompakt plug and play tisztítórendszerének nagy gazdasági hatékonyságához és jövőbeli biztonságához.

 

Az alkatrészek minőségével szemben támasztott egyre magasabb követelmények és a változatosabb termékválaszték egyre összetettebb és rugalmasabb megoldásokat tesz szükségessé. A versenyképes termelés érdekében fontos az erőforrás-fogyasztás és az egységtisztítási költségek minimalizálása, miközben meg kell őrizni a magas tisztítási teljesítményt. A költséghatékony EcoCcompact oldószeres tisztítás új generációját ezekhez a követelményekhez igazították. A kompakt plug and play megoldás, amely mindössze 3200 x 1600 x 2450 mm alapterületet igényel (H x Sz x M), lehetővé teszi a szénhidrogének és a módosított alkoholok (részben poláris oldószerek) közötti váltást egyszerűen és mindenféle módosítás nélkül.

 


A nagy adag kapacitásnak, a továbbfejlesztett mosómechanikának és a média előkészítésnek, valamint az energiaoptimalizált rendszertechnológiának köszönhetően az EcoCcompact eleget tesz a tisztítási feladatoknak az elő- a köztes tisztítástól a végső tisztításig, valamint a konzerválástól függően, szükség szerint minimális egységköltséggel.

 

Gyorsabb és költséghatékonyabb az optimális tisztítási

Eredmények érdekében a rendszer felszerelhető két vagy három teljesen integrált tankkal, mindegyik tank saját szivattyúval és szűrővel rendelkezik, melyekben zsák vagy nagy teljesítményű szűrők telepíthetőek, valamint folyamatos bypass szűréssel. Ennek a rugalmasságnak köszönhetően az igényeken alapuló eredmények rövid ciklusokban érhetők el, az előzetes és a közbensőktől a végső tisztításig és konzerválásig.

Ezt egyrészt biztosítja a magas áteresztő kapacitás, amely tíz százalékkal magasabb, mint a hagyományos rendszerek esetén ebben a szegmensben, köszönhetően a munkatér 550 mm -es szabványos átmérőjének. Másrészt a nagy munkatartály miatt az alkatrészek teljesen elmerülnek a tisztítóközegben a folyamat során. Az erőteljes, frekvencia vezérelt elárasztó szivattyúk nemcsak a munkakamra gyors feltöltését és ürítését biztosítják, hanem nagy mechanikai tisztító hatást fejtenek ki a szokásos befecskendező mosás során. Ezt kifejezetten alátámaszthatja egy opcionálisan integrált, frekvencia vezérelt forgatóhajtás a termék forgásához és pozicionálásához.

A nagy kapacitású és hatékony mosómechanika mellett az energiaoptimalizált rendszertechnológia hozzájárul az EcoCcompact magas gazdasági hatékonyságához. Ez magában foglalja azt a tényt, hogy a második és a harmadik tank a desztillálásból visszanyert hőt melegíti. Ez többek között lehetővé tette az energiafogyasztás jelentős csökkentését. Az erőteljes desztillációnak köszönhetően a rendszerben további oldószer megtakarítás érhető el. Ezt a desztillációs tartály függőleges integrálásával sikerült elérni, amely szinte nem tartalmaz beépített alkatrészeket. A kialakítás csökkenti az olajsár képződését és megakadályozza a szennyeződések lerakódását, így a fürdők hosszabb élettartamúak.

A 7 hüvelykes HMI kezelőpanel érintőképernyővel és magától értetődő piktogramokkal egyszerű, gyors és biztonságos kezelést tesz lehetővé. Az integrált részleges megjelenítés intuitívabbá és egyszerűbbé teszi a folyamatkövetést és a karbantartást. Ezekkel a tulajdonságokkal az EcoCcompact megfelel az összehasonlíthatóan kezelhető termelési kapacitással és különböző tisztítási követelményekkel rendelkező vállalatok, valamint a decentralizált tisztítóállomásokkal rendelkező nagyvállalatok követelményeinek.

Az SBS Ecoclean Group jövőorientált üzemeket, rendszereket és szolgáltatásokat fejleszt, gyárt és értékesít ipari alkatrészek tisztítására és felületkezelésére. Ezek a megoldások, amelyek világviszonylatban vezető szerepet töltenek be, támogatják a vállalatokat szerte a világon a magas minőségű, hatékony és fenntartható termelést. Az ügyfelek az autó- és beszállítóiparból, valamint a széleskörű ipari szektorokból érkeznek – az orvosi, mikro- és precíziós mérnöktől a gépiparig és az optikai iparon át az energiatechnológiáig és a légiiparig. Az Ecoclean sikere az innováción, a legmodernebb technológiákon, a fenntarthatóságon, az ügyfelek közelségén, a sokféleségen és a tiszteleten alapul. A vállalatcsoport kilenc országban képviselteti magát tizenkét helyszínen világszerte, és több mint 900 embert foglalkoztat.

 

https://ecoclean-group.net/