ÚJ: A REGLOPLAS jetPulse sorozat jetPulse 100L-lel és flowControl-lal bővült

 

ÚJ: A REGLOPLAS jetPulse sorozat jetPulse 100L-lel és flowControl-lal bővült – az érzékeny, forró pontokat tartalmazó öntvényalkatrészek hatékony hűtése

Az igényes fröccsöntött alkatrésze – például az autóipar szerkezeti elemei (megacastingok) – különleges követelményeket támasztanak a hőmérséklet szabályozással szemben, különös tekintettel az úgynevezett hotspotok hűtésére.

A REGLOPLAS jetPulse rendszere megbízható és költséghatékony megoldást kínál ezek a présöntvényben történő hűtésére, kiemelkedő pontossággal és megbízhatósággal.

 

A présöntő szerszámokban található úgynevezett hotspotok ponthűtése bevált eljárás a komplex geometriájú alkatrészek minőségének és mechanikai tulajdonságainak javításához, valamint a ciklusidő optimalizálásához. Az egyre nagyobb komponensek irányába mutató tendencia, amelyet főként az úgynevezett autóipari megacastok generálnak, tovább növelte a precíz ponthűtési rendszerek iránti igényt és a követelményeket.

A REGLOPLAS jetPulse rendszere minden alkalmazáshoz, konfigurációhoz és szerszámmérethez megfelelő megoldást kínál. A REGLOPLAS már bizonyított hőmérséklet-szabályozó egységei és nyomás alatti víz- és olajelosztó rendszerei kiegészítéseként az ügyfél egy kézből egy teljes hőmérséklet-szabályozási megoldást kap a fröccsöntőgépéhez, beleértve a teljes rendszer felügyeletére szolgáló szoftvert, illetve a helyi műszaki támogatást és    szervízt.

 

 

Rugalmas, az igényekhez igazodó

A REGLOPLAS jetPulse rendszer két méretben érhet el (30, vagy 100 l). Egységenként legfeljebb  hat,  egyenként  8  csatornás  multiJet  elosztó  csatlakoztatható,  amelyek  akár 64 egyedi hotspotot is megbízhatóan hűtenek, kivételes pontossággal és ciklusvezérléssel. A rendszert az egyes csatornák áramlási sebességének felügyelete egészíti ki a REGLOPLAS flowControl-lal. A rendszer korai szakaszban észleli az egyes hűtési csatornák problémáit, így korai szakaszban elkerülhetők a minőségi problémákból és a selejtekből eredő költségek. A Profibus interfész egyszerű kommunikációt  biztosít  a  jetPulse  rendszer  és  a  présöntőgép  között.

 

Nagy teljesítményű, intelligens és energiatakarékos

A jetPulse 100L egy frekvenciaszabályozású, többfokozatú, alacsony zajszintű szivattyúval rendelkezik, amelynek áramlási sebessége akár 100 l/perc, rendszernyomása pedig akár 30 bar is lehet. Az energiatakarékos funkciót tartalmazó szivattyú csak hűtés közben aktív. A rendszer intelligens technológiák segítségével felügyeli és szabályozza a szivattyú nyomását, hőmérsékletét, áramlási sebességét és teljesítményét, ami a hűtési folyamat során kiváló stabilitást és a legmagasabb fokú biztonságot garantál. Az intelligens folyamatfelügyelet folyamatosan ellenőrzi az üzemi adatokat, és jelzi az egyedileg meghatározható határértékektől való eltéréseket, mielőtt a meghibásodások jelentkeznének. Az automatikus magtörést és szivárgásfigyelést minden jetPulse hűtési ciklus tartalmazza, ami az anomália észlelésekor azonnal leállítja a présöntőgépet, hogy elkerülje a szerszám esetleges károsodását. A teljes rendszer a könnyen érthető, grafikusan támogatott kijelzőket és megjelenítéseket tartalmazó Siemens HMI panel érintőképernyőjén egyedileg vezérelhető  és  paraméterezhető  egyszerűen  és  felhasználóbarát   módon.

 

Költséghatékony, komplett rendszer egy  kézből

A jetPulse rendszer egy átfogó megoldást kínál az ügyfeleknek kifinomult alkatrész- architektúrával, egyetlen forrásból. A nagy teljesítményű és kompakt egységek könnyen és gyorsan integrálhatók új vagy meglévő présöntő üzemekbe, és nagyobb folyamat-megbízhatóságot, jobb és stabilabb termékminőséget, valamint rövidebb ciklusidőket biztosítanak az igényes, hotspotokkal rendelkező alkatrészek számára alacsony beruházási költségek mellett. A REGLOPLAS jetPulse terméke alacsonyabb darabköltséget és jó alkatrészminőséget biztosít, így fenntarthatóan javítja a versenyképességet.

 

www.regloplas.com