Több megmunkáló központ, szolgáltatás és szoftvermegoldás debütált idén a CHIRON standján.

 

 

 

 

Számos premier és innovatív gyártómegoldások a CHIRON-tól

 

Új gépsorozat a CHIRON-tól és a STAMA-tól

 

A CHIRON a hannoveri EMO-n mutatta be új, 25-ös sorozatát. A vásár látogatói egy interaktív bemutatóteremben tekinthették meg működés közben a dupla orsós DZ 25 P 5-tengelyes szerszámgép lenyűgöző képességeit. A sorozat új mércét állít az autó- és repülőiparban alkalmazott összetett, nagy munkadarabok és komponensek magas igényű megmunkálási folyamataiban. “A CHIRON új FZ/DZ 25 sorozata egy gépben testesíti meg a termelékenységet, a pontosságot és a rugalmasságot. 800 mm-es orsótávolságával elsősorban az alumíniumból készült alvázak és szerkezeti elemek 5-tengelyes szimultán megmunkálásra hivatott az e-mobilitás számára” – mondta el Bernd Hilgarth, a CHIRON értékesítési igazgatója.

 

 

A vásár másik fő attrakciója a VariocellPallet automatizációs megoldással felszerelt CHIRON FZ 16 S 5-tengelyes megmunkálóközpont volt, amely hét különböző alkatrész autonóm gyártását végezte. A STAMA részéről az MT 733 sorozat egy új tagja, a 2018. szeptemberében debütált MT 733 one plus került kiállításra. A gép erőssége az összetett alkatrészek és a nehezen megmunkálható anyagok automatizált, teljes 6 oldalas megmunkálása. A dinamikus, nagy pontosságú berendezést szintén élőben tekinthették meg az érdeklődők.

 

 

SZEMÉLYRE SZABOTT SZERVIZMEGOLDÁSOK

A CHIRON csoport első ízben mutatta be “LifetimeSolutions” névre keresztelt szolgáltatási koncepcióját is. A teljes körű, egyéni szervizcsomagok a nagyobb termelékenység, a gépek maximális rendelkezésre állása és az optimális általános berendezéshatékonyság felé irányulnak, kedvező ár-teljesítmény arány mellett. A szolgáltatások a CHIRON csoport SmartLine szoftvermegoldásain alapulnak, amelyek meghatározzák a fejlesztés konkrét lehetőségeit a gyártás során és hozzájárulnak az általános teljesítmény növeléséhez.

 

 

HATÉKONY, VALÓS IDEJŰ VÉDELEM ÉS PREDIKTÍV KARBANTARTÁS

A kiállításon a CHIRON felhőalapú, távoli elérést biztosító diagnosztikai rendszere, a RemoteLine demonstrálta a hálózatosított gyártás lehetőségeit.
A ProcessLine és ProtectLine szoftverrendszerek digitális folyamatláncai pedig bemutatták, hogyan lehet a megmunkálóközpontokat megbízhatóan megvédeni digitális ikrek használatával, mind az előkészítő tevékenységek, mind pedig a folyamatos működés során. A súlyos költségekkel járó károk és a gyártás leállása ezzel hatékonyan megelőzhető. A megmunkáló központ atipikus működési viselkedését kimutató ConditionLine szoftver használatával a CHIRON csoport élőben mutatta be a karbantartás és a javítások célorientált tervezhetőségét.

 

 

A DIGITÁLIS KIHÍVÁSOK LEKÜZDÉSE

A digitalizáció legnagyobb kihívásaira adott választ az idén bemutatott umati univerzális szerszámgép interfész. A Német Szerszámgépgyártók Szövetsége által 2017-ben elindított iparági kezdeményezés kulcsfontosságú tagjaként, a CHIRON bemutatta DZ 16 W 5-tengelyes umati-val felszerelt szerszámgépét, amely nagyszerűen szemléltette, hogyan működik a gyakorlatban a hálózatba kapcsolt gyártás. A saját és gépen kívüli adatok meghatározásához, elemzéséhez és megjelenítéséhez modern szoftvermegoldások kerültek alkalmazásra.

 

http://rolatast.hu/