Ön dönt vagy rábök? Biztosan a befutóra tette a tétet? Este van, utolsóként az irodában. Az asztalon egy feladat, amit nem lehet tovább halogatni

Este van, utolsóként az irodában. Az asztalon egy feladat, amit nem lehet tovább halogatni: még ma ki kell választani az új géphez a beszállítót. A megoldandó kérdés a pozicionálás. A jelöltek kategorizálva, van egy csomó táblázat – megvan az árgyőztes is. De valahogy mégsem akaródzik elküldeni neki a rendelést. Gyanúsan olcsóbb, kicsit késve válaszoltak, nem teljes a bizalom. A bizonytalan döntés nem túlélő magatartás! Hogyan dönthet helyesen?

kép1

Amikor egy rangos versenyre, olimpiára, vagy nemzetközi szintű labdarúgó mérkőzésre válogatják össze a játékosokat, szinte azonnal magabiztosan el tudjuk dönteni, hogy szimpatikus-e az adott játékos, szurkoljunk-e neki, lesz–e esélye, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtson. Sokszor nem is arra fogadunk, akit testileg és lelkileg elég erősnek tartunk. Azt választjuk, aki valamiért szimpatikus, aztán bízunk benne, hogy a végén majd nyerni is tud. A tét nagy!

A gépiparban is hasonlóan nagy a tét. Az, hogy gépgyártóként vagy géptervezőként a versenybe milyen beszállítóval, vagy milyen beépített komponenssel nevezzünk, egyáltalán nem mindegy: a nyerőt kell megtalálnia!

Ami bizonyos, hogy a precíziós alkalmazások esetén a szervóhajtás lenyomta a villanymotor- frekvenciaváltó-PLC vezérlés megoldást, főleg a pozicionálás terén felülkerekedve. Ami a hármas kombinációnak kihívás, az a szervóhajtásnak gyerekjáték: könnyedén biztosítja a 0,1 mm-es beállási pontosságot is. Eddig sima ügy.

Vitathatatlan, hogy jó csapatot, jó beszállítói hálózatot kell magunk köré építeni. Egy olyan csapat, amelyik már bizonyított, nagyobb valószínűséggel áll ki egy újabb erőpróbát. A tapasztalat plusz faktorokat generál: megbízhatóság, szakértelem, korrekt hozzáállás. Vajon ezek is benne vannak a táblázatban, vagy csak a számok? Sportfogadáskor ezek döntő tényezők. Ezért fogott gyanút, ezért nem könnyű elküldeni a rendelést a legolcsóbb ajánlattevőnek. Jók az ösztönei!

A szakértelem és megbízhatóság hagyományát viszi tovább a Chemplex azzal, hogy nyit egy új terület; a szervóhajtások felé. Kemény terep, hiszen a szervóhajtások esetében is aligha van olyan termék, ami a többihez képest sokkal kevesebbre lenne képes. Nehéz döntés!

A Chemplex Kft. az ipari automatizálás területén is kizárólag piacvezető partnerekkel lép a pályára. Szervóhajtásainkat az elektronikai gyártásban világhírnevet szerzett Deltával együttműködve mutatjuk be. A választék széles: az alkalmazás akár 15 kW teljesítményig elérhető, annak valamennyi szükséges és opcionális kiegészítőjével együtt: AC vezérlőegység, AC szervomotor, programozható logikai kontroller (PLC), érintőképernyő (HMI)  ̶ többféle bemenettel, amelyek közül a legelterjedtebb az RS485. A PC-re telepíthető szoftver része a csomagnak. Ennek a segítségével a vezérlőegységünket könnyen felparaméterezhetjük, a beprogramozott mozgáskoordinációkat közvetlenül végrehajtja. Kifinomult struktúra, ami egyszerű kezelhetőséget tesz lehetővé. Alakul a kép.

Hogy a legkomolyabb dilemmát is kiküszöböljük, a megfelelő szervóhajtás kiválasztására, képzett szakembergárda áll a rendelkezésére. A gép ismeretével, a megfelelő bemeneti adatokkal magabiztosan ki lehet specifikálni az alkalmas szervót, és elfelejtheti a kockázatokat.

Raktárról – sőt webshopból! – azonnal kiválasztható termék, ami akár 24 órán belül szállítható. Támogatottsága is kiemelkedő: helyben, azonnal rendelkezésre álló szervízlehetőséget biztosít. Verhetetlen.

Ha ránk bízza magát, már szervóhajtás esetén sem kell ezeket a köröket megtennie, mert megkönnyítjük a munkáját. Teszteltük a piac szereplőit és kiválasztottuk a magunk csapatversenyzőit: ahogy a többit, úgy a szervóhajtást is. Biztatjuk Önt, hogy ha erre fogad, akkor nyer! Sőt, mi fütyülünk a munkaidő végére, mert a Chemplex-webshop mindig nyitva áll, bármikor leadhatja rendelését.

És tartsa szem előtt: hajtástechnika – szakértőtől!

 

 

 

 

 

kép2

Szakértőnkről

kép3

A Chemplex Kft. büszke arra, hogy szakértői csapatát az egyik legelismertebb hazai szakember vezeti. Ez a szakmai háttér minden ügyfelünknek azt a biztonságot nyújtja, hogy komplexebb alkalmazásokra is optimális megoldást kínálunk. Laci tapasztalata kis híján 2 évtizedre nyúlik vissza, ez idő alatt nagyon széles spektrumon szerzett biztos tudást. Cégünknél bárki veszi fel a telefont, Ön jó kezekben van, de ha Kiss László az (főleg péntek délután), akkor nyugodtan hátradőlhet!

CHEMPLEX