GERIMA world of beveling – Az élek megmunkálása KALTENBACH – Professzionális technológiák az acélszerkezet gyártásban

 

Gerima_logo

Professzionális hegesztés és korrózióvédelem előkészítése, gyökölés – élletörés, éllekerekítés, csiszolástechnika GYORSAN!

Mindenki tudja, aki minőségi hegesztést végez, hogy rengeteg erőforrást és időt igényel a megfelelő gyökölés a hegesztendő alkatrészek előkészítése.

Felejtse el!

Nem kell többet sarokcsiszolót használni, szikra nyalábbal, porral, füsttel.
A Gerima élmaró eszközök hatékony és versenyképes megoldást kínálnak élek letöréséhez és lekerekítéséhez.

Gerima_nagy

A Gerima háromféle megmunkálási technológiával építi gépeit: lapkás maró, csiszoló és lefejtő/vágó. A legsikeresebb kézi marógépek egyediségét a speciális lapkák adják. A kézi berendezéseknek az igénybevételnek megfelelően három különböző üzemeltetése lehetséges:

 • normál hálózati áram
 • pneumatikus – levegős meghajtás
 • magas frekvenciás áramforrás

A német Gerima 1991 óta fejleszt gépeket és megoldásokat élletörés készítéséhez. Főként a hegesztés előkészítésénél van nagyon fontos szerepe a berendezéseknek.

Az első években nagygépeket fejlesztett, majd ezt követően indult el a kézi berendezések, valamint a CNC szerszámok fejlesztése.

MMP320-B oH

A Gerima termékcsalád:

 • Szerszámok megmunkáló gépekhez
 • Kézi berendezések
 • Közepes gépek
 • Nagy gépek

A Gerima berendezései kiválóak:

az élek letöréséhez – pl. hegesztés előkészítéshez

az élek lekerekítéséhez – pl. korrózióvédelemhez (kézi SMA gépek)

a felület csiszolásához – pl. hegesztési varrat simításhoz (SGA gépek)

A Gerima kézi maróberendezések előnyei:

 • akár 10-szer gyorsabb megmunkálás

A sarokcsiszolóhoz viszonyítva – töredék idő alatt végezhetjük el az élek letörését és az élek lekerekítését

 • állandó és precíz minőség

az elkészített letörés és lekerekítés minősége egyenletes, kitűnő !

 • egyenes, íves, szabad vonalú kontúr, furatok, zsebek megmunkálhatók
 • kevésbé balesetveszélyes
 • nem okoz hőindukciót – forgácsolás történik
 • nincs porszennyezés és „tűzsugárcsóva” – nem keletkezik izzó fémpor, füst
 • egyszerű üzemeltetés
 • mérete
 • súlya
 • a feladathoz optimális teljesítménye

Mindegyik kézi berendezés használható élek letörésére és élek lekerekítésére, a megfelelő fejjel.

A Gerima berendezések fejegysége lapkás kialakítású. A lapkák illetve a fejegység egyszerű cseréjével könnyen átalakítható más feladatra.

www.mogitech.hu

_________________________________________________________________________________

KB_logo

Professzionális technológiák az acélszerkezet gyártásban

Az acélszerkezet gyártáshoz kapcsolódó legfontosabb technológiák magyarországi jelenlétéhez a MogiTech Consulting nyújt támogatást. Az alapanyagok feldolgozását a Kaltenbach, a hegesztés összeállításához szükséges letörések elkészítéséhez a Gerima berendezéseivel.

Több mint a legmodernebb darabolási technológia

Több mint 125 éve indult a Kaltenbach családi vállalkozása és már a 4. generáció viszi tovább a családi céget. A vállalkozás indulásakor szerszámgépeket majd mezőgazdasági gépek gyártott. Az 1950-es években specializálódott a körfűrészekre majd a továbbító rendszerek is a termékpaletta része lett. 1980-ban készült az első CNC vezérelt körfűrész.

Az 1990-es években indult a szalagfűrész gyártása és ezt követően fejlődött és a mai napig is fejlődik az acélszerkezet gyártást kiszolgáló termékpaletta csoport. A tárcsás daraboló technológiák a mai napig a termékprogram része, mind az acél és keményfém, mind az alumínium termékekhez.

Mára több mind 500 alkalmazottat foglakoztat, több mint 60 féle terméket gyárt, az eladott gépek száma meghaladta a 120.000-t. Az egész világon jelen van 20 irodával és 9 leányvállalattal.

Gépeiket számos ipar termeléséhez használják, főként az építőipari és a gépipari szegmensben.

Acélszerkezet gyártás

Kaltenbach mozaik

A legfontosabb technológiák, amihez megoldást kínálunk:

Darabolás: szalagfűrész és tárcsás daraboló

Profilfúró és profilvágó rendszerek

Lemezfeldolgozás

Összeállító és hegesztő cellák

Felületkezelés: szemcseszóró és felületkezelő rendszerek

Mérő és továbbító rendszerek

Jelölési megoldások

Lyukasztó és ollós vágó rendszer

A Kaltenbach szalagfűrésze 1990-ben a HEM 600 acélidomot 8 és fél perc alatt vágta el, 2008-ban már jelentősen kevesebb idő elegendő volt 4 perc 50 másodperc.

2014-ben ugyanehhez a feladathoz már kevesebb, mint másfél perc elegendő (1:29), hogy kettő részre válasszuk az acélidomot.

Hogyan lehetséges ez?

Jelentősen fejlődött a kiszolgáló technológia, és az új megoldások tesztelést követően beépítésre kerültek a Kaltenbach szalagfűrészbe.

Karbid – keményfém FŰRÉSZSZALAG

Megfelelően ellenőrzött és szabályozott ELŐTOLÁS

Optimális MOTORTELJESÍTMÉNY

Ideális és vágás közben is változtatható VÁGÁS SZÖG

Megfelelő minimál KENÉS

Moduláris technológiai rendszer – mint a Lego

Techológiák

A Kaltenbach berendezések külön-külön is üzemeltethetők, de összekapcsolva őket ideális gyártókörnyezet alakítható ki a komplex, a nagy kapacitásigényű, az egyedi és a flexibilis gyártási igényekhez.

Az acélidomok feldolgozásánál a darabolás (KBS típusok) és az idomelemen lévő furatok (KDM és KDE fúróművek), marások, jelölések elhelyezése az egyik legjellemzőbb és legnagyobb hozzáadott értékű folyamat. A Kaltenbach fúrómű és a szalagfűrésze a megfogó továbbító rendszerrel és jelölő berendezéssel (KHS) kiszolgálja az előgyártmány által elvárt megmunkálásokat és készen áll a következő megmunkálási folyamatra.

kks463vu_grafik_lr_rgb__1_

Hagyományos tárcsás darabolás

20-25 évvel ezelőtt a tárcsás daraboló és a Kaltenbach szinte egy és ugyanazt jelentette. Jelenleg sajnos zömében 15-25 éves Kaltenbach tárcsás darabolók üzemelnek Magyarországon. Jelentős részük karbantartásra, felújításra szorul, amiben készséggel segítünk. A felhasználók jellemzően elégedettek a gép teljesítményével és állapotával. A berendezések igénylik a rendszeres karbantartást, bár jellemzően sajnos csak meghibásodás esetén kerül szakember a géphez.

Jelenleg az acéldaraboláshoz a TL, KKS és MSK típusok, az alumínium feldolgozáshoz az SKL típusok rendelhetőek. Például a korábbi KBC, RKS és RKL típusok már csak használt, vagy akár a Kaltenbach által teljesen felújított garanciális berendezések érhetőek el a piacon.

Az elmúlt években számos új berendezés került beüzemelésre Magyarországon is különböző adagoló-szortírozó kiszolgáló konfigurációkkal.

Ízelítőül az automata tárcsás daraboló által készíthető vágási lehetőségek:

vágás

A legújabb fejlesztés a KKS 463NA modellre integrált fúró egység!

Részletes információkért látogasson el a Kaltenbach weboldalára, hogy képet kapjon a legújabb fejlesztésekről és az aktuális termékekről.

KDM1015

 

A gépek és rendszerek mellett fontos megemlíteni a támogatást, az eredeti alkatrészellátást és szervízszolgáltatást. A mai napig elérhetők akár 20-30 éves gépek eredeti dokumentációi és alkatrészei. Igény esetén felújítjuk meglévő berendezését és erre garanciát is vállalunk.

www.kaltenbach.de