Nagyteljesítményű installációs koncepciók IO-Linkkel

Az IO-Link kommunikációs szabvány használatával a gépek gyorsabbak, rugalmasabbak és gazdaságosabbak lesznek – a Murrelektronik megteremti az infrastruktúrát az adatátvitelhez

 

A gyártási folyamatok gyorsabbak, rugalmasabbak és gazdaságosabbak lesznek. Ehhez a modern gépekben és berendezésekben sok adatot rögzítenek. Az IO-Link kommunikációs szabvánnyal dolgozó okos eszközök bekapcsolása rendkívül egyszerűvé teszi a nagy mennyiségű adatállomány kezelését és átláthatóságot teremt a szenzor-aktor-szinttől a felhőig. A Murrelektronik a szakértő, ha IO-Link eszközöket kell rendkívül hatékonyan és ügyesen beépíteni a gépinstallációkba.

 

AZ IO-LINK LERÖVIDÍTI AZ ÜZEMBE HELYEZÉSI IDŐT

Az IO-Link kommunikációhoz nincs szükség árnyékolt vezetékekre. Ehelyett a szabványos ipari (M12 vagy M8) csatlakozókat használjuk, amiket lényegesen egyszerűbb csatlakoztatni és olcsóbbak. Az okos szenzorok vagy aktorok paraméteradatai közvetlenül a vezérlésből érkeznek és nem kell manuálisan paraméterezni. A gépek gyorsabban rendelkezésre állnak.

 

AZ IO-LINK CSÖKKENTI A KÖLTSÉGEKET

Nincs szükség drága analógkártyákra a vezérlésben. A standard vezetékek olcsóbbak, mint az árnyékolt vezetékek. A konfi gurálható szenzoroknak és aktoroknak köszönhetően kevesebb különböző változatra van szükség. Egyszerűsödnek a beszerzési folyamatok és kevesebb hely kell a raktárban. Mindezzel közvetlenül is csökkennek a költségek.

 

 

AZ IO-LINK NÖVELI A GÉPEK TERMELÉKENYSÉGÉT

Az IO-Link esetében egy eszköz paraméterei közvetlenül a Masterben tárolódnak. Ha egy eszközt kicserélnek, közvetlenül átvihetők az új komponensre. Szerviz esetén egy jelentősen leegyszerűsíti a cserét és nagymértékben csökkenti az állásidőt.

 

AZ IO-LINK FORRADALMASÍTJA A SZERVIZELÉST ÉS A KARBANTARTÁST

Mivel az IO-Link eszközök szövegformátumban írják ki a folyamatadatokat, a szerviztechnikusok nagyszerű betekintést kapnak a folyamatokba és az alkalmazások állapotába. A javításokat előrelátóan meg lehet kezdeni és új karbantartási koncepciókat lehet kialakítani. A távkarbantartás is egyszerűen megoldható.

 

MIÉRT A MURRELEKTRONIK A LEGMEGFELELŐBB PARTNER

A Murrelektronik a tökéletesen az alkalmazásokra szabott installációs koncepciók bevezetésének hozzáértő tanácsadója. Önökkel közösen kielemezzük a gépeik és berendezéseik struktúráját – különösen ügyelve azoknak a be- és kimeneti pontoknak a számára, amelyekre szenzorok, aktorok és okos eszközök csatlakoznak. A sok különféle koncepcionális ötletből Önökkel közösen kidolgozunk egy tökéletesen az Önök elvárásaira szabott installációs koncepciót. Minden ilyen koncepcióra egyformán érvényes: gazdaságos és hatékony módon integrálják az IO-Link kommunikációt.

 

 

A LEHETŐSÉGEK SZÉLES TÁRHÁZA

A Murrelektronik kompakt terepibusz moduljaiba (MVK Metall, MVK Fusion, Impact67, Solid67) már be vannak építve az IO-Link csatlakoztatására alkalmas portok, és segítségükkel egyszerűen bekapcsolhatók az eszközök az installációs koncepcióba. Az MVK Fusionnal először nyílik lehetőség a standard IO-k, a biztonságreleváns alkalmazások, valamint az IO-Link eszközök leképezésére egy modulban. Különösen érdekes a Murrelektronik kompakt és moduláris terepibusz- rendszerének, a Cube67 IO-Link masternek az integrálása a Cube installációkba. Egy csomópontra akár 128 IO-link eszköz csatlakoztatható.

 

PRAKTIKUS KIEGÉSZÍTŐ

A Murrelektronik egy praktikus kiegészítőt kínál, hogy az installációs koncepciókat maximálisan gazdaságossá tegye a bekapcsolt IO-Link eszközökkel együtt. A hubok segítségével egyszerűen megsokszorozhatja a digitális IO-portok számát. A Murrelektronik IO-Link/analóg-konverterével egyszerűen csatlakoztathatók az analóg szenzorok és aktorok az IO-Link masterhez. A Murrelektronik IO-Link indukciós csatolói érintésmentesen energiát és kétirányú IO-Link kommunikációt vezetnek át egy légrésen, rövid idő alatt (10 ms) összekapcsolható az IO-Link master és a  készülékek, és ugyanilyen gyorsan le is választhatók. Még az IP67 védelemmel biztosított területen alkalmazni kívánt Emparro67 Hybrid kapcsoló tápegységek is vezérelhetők IO-Linken keresztül.

 

 

IODD ON BOARD

Az IODD-fájl (IO Device Description) egy a szenzorokhoz és aktorokhoz használt eszközleíró fájl. Sok egyéb részlet mellett az azonosításhoz, az eszközparaméterekhez, a folyamat- és diagnosztikai adatokhoz, a kommunikációhoz szükséges információkat tartalmazza. A Murrelektronik MVK Metall és Impact67 terepibusz moduljainál az IO-Link eszközök IODD-fájljait vevőspecifi kusan a GSDML-fájlban mentjük el. Ha például olyan eszközöket kapcsolnak be az installációkba, mint az IO-Link szenzorok, vagy IO-Link szelepszigetek, akkor a standard tervezőeszközből közvetlenül elérhető ez az adatbázis; nincs szükség más gyártók szoftvereire vagy olyan időrabló munkafázisokra,  mint a fájlok importálása – az integrálás rövid időn belül elvégezhető.

 

https://www.murrelektronik.hu/