“Továbbra is teljes sebességgel haladunk előre!”


A DMG MORI szokásos nyílt napok rendezvényét 2020-ban február 11-15 között tartotta, ahol demonstrálta vezető szerepét a digitalizáció és az automatizáció fejlesztése területén.

 

És a DMG MORI tartja szavát! A globális piacvezető a teljes sebességgel fémjelzett program első eredményeit a Pfrontenben megrendezett nyílt napokon mutatta be. A figyelem középpontjában az integrált digitalizálási koncepciók, úttörő műhely technológiák és az intelligens automatizálási megoldások voltak.

 

Integrált digitalizáció: a DMG MORI Connectivity-vel és a CELOS frissítéssel elérhető szerviz optimalizáció a végpontok között

my DMG MORI: egyedülálló ügyfélportál a szerviz folyamatok és pótalkatrész-kezelés automatizálására, a WERKBLiQ frissítésével elérhetővé válik egyéb gyártmányú szerszámgépekhez is

TULIP – egyszerű belépés a digitalizáció világába

up2parts: mesterséges intelligenciával (AI) támogatott folyamatoptimalizálás

15 integrált automatizálási megoldás – közvetlenül a gyártótól, minden egyetlen forrásból

Világpremier: DMC 65 H monoBLOCK – forradalmasítja az univerzális vízszintes megmunkálást

Világpremier: PH CELL – moduláris automatizáció akár 40 palettáig

Világpremier: LASERTEC 400 Shape – nagyméretű (XXL) öntőformák lézeres megmunkálása

ADDITÍV MEGMUNKÁLÁS: szakértelem a teljes gyártási folyamaton keresztül – a rajztól a késztermékig

DMG MORI gazdaságélénkítő program: erős partner bármilyen gazdasági helyzet esetén, vonzó finanszírozási megoldásokkal

 

Stabil és innovatív hozzáállás a nehéz időkben

“Továbbra is teljes sebességgel haladunk előre!” – jelentette ki Christian Thönes, a DMG MORI AKTIENGESELLSCHAFT  igazgatótanácsának elnöke az EMO 2019 kiállításon, szeptemberben. És a DMG MORI tartja a szavát! A DMG MORI szokásos nyílt napok rendezvényét 2020-ban február 11-15 között tartotta, ahol demonstrálta vezető szerepét a digitalizáció és az automatizáció fejlesztése területén.A figyelem középpontjában a következő témák voltak: az összes szerszámgép esetén alapfelszereltségbe tartozó, végpontok közötti csatlakoztatás lehetősége, az összes, létező verzióhoz elérhető CELOS frissítés és az új ügyfélportál, a my DMG MORI és a TULIP, amely ideális belépőt jelent a digitalizáció világába. A kiállítások többségén a szerszámgépgyártó az automatizálási tapasztalatát demonstrálja azzal, hogy teljes megoldást kínál egyetlen forrásból. A DMG MORI úttörő megmunkálási koncepciókat mutatott be a fogácsolás és az ADDITÍV MEGMUNKÁLÁS témaköreiben, több, mint 7,500 m² területen. Három világpremierre is sort kerítettek a kiállításon: a DMC 65 H monoBLOCK, egy forradalmian újszerű, univerzális, vízszintes tengelyű megmunkálóközpont, a moduláris PH CELL palettakezelő rendszer és a LASERTEC 400 Shape lézeres megmunkálógépet.

 

Integrált digitalizáció: szerviz optimalizáció a végpontok között a DMG MORI Connectivity-nek és a CELOS frissítésnek köszönhetően

Kevés vállalat képes évek óta olyan sikeresen bővíteni és fejleszteni a szerszámgépes termékpalettáját digitális szolgáltatásokkal, mint a DMG MORI. Ebből a szempontból úttörő jelentőségűnek számít az applikáció-alapú kezelésre épülő CELOS vezérlő, amely világpremierje a 2013-as EMO kiállításon volt. Azóta sok élvonalbeli, jövőbe mutató innovációt mutattak be. Napjainkra, a vezérlőkhöz viszonyítva egyedülálló módon, világszerte több, mint 20.000 DMG MORI szerszámgép van felszerelve CELOS vezérlővel. Szintén sikertörténetnek számít a DMG MORI TERVEZÉS & VEZÉRLÉS és a gyártófüggetlen karbantartási és javítási platform, a WERKBLiQ bevezetése. A DMG MORI, mint az ADAMOS GmbH egyik alapítója, hamar meghatározta a hálózatba kapcsolt értékteremtés irányát a platformtechnológia mentén.

 

Ezen felül a legutóbbi EMO-n szereplő újdonságok:

• A DMG MORI Connectivity biztonságos hálózatba kapcsolást kínál a DMG MORI szerszámgépek és a kiválasztott, egyéb gyártótól származó gépek között.

• A CELOS vásárlói kapnak továbbá egy PLC-független CELOS frissítést az aktuális verzióra. Az elmúlt hat évben megjelent összes CELOS verzióra érvényes.

• Az új DMG MORI PÁRBESZÉD kezelőfelülete egyénileg személyre szabható, és az ügyfél a DMG MORI Connectivity-vel hálózatba kapcsolt összes szerszámgép és egység fontos információját láthatja egy pillanat alatt.

 

my DMG MORI: Egyedülálló ügyfélportál a szerviz folyamatok és pótalkatrész-kezelés automatizálására, a WERKBLiQ frissítésével elérhetővé válik egyéb gyártmányú szerszámgépekhez is

Az egyedülálló hatékonyságot biztosító, új ügyfélportál, a my DMG MORI világpremierjét az EMO-n tartották, és azóta látványos sikereket ért el. Mindössze pár hét alatt 4.000 ügyfél regisztrálta a gépparkját ingyenesen. A cél 20.000 felhasználó 2020 végéig. A robbantásszerű ugrás magyarázata: a my DMG MORI innovatív funkciók sorát teszi elérhetővé a műhelyben, ezek közé tartozik az integrált szabályozás, felügyelet és dokumentációkezelés minden, szerszámgépekkel kapcsolatos szerviz tevekénység kapcsán. A szerviz igénylést a my DMG MORI-n keresztül, gombnyomásra lehet indítani és elküldeni. Az interaktív felépítésű szerviz igénylési adatlap használatával kiküszöbölhetők az esetleges félreértések. Határozza meg a szerviz tevekénység típusát és ha szükséges, mellékeljen fényképet vagy videót a jelenségről, amelyet a rendszer közvetlenül a megfelelő DMG MORI szerviz technikusnak továbbít. A nyomon követési funkció segítségével mindig átláthatja a szerviz tevekénységek állapotát. Még a pótalkatrész rendeléseket is nyomon lehet követni percre pontosan. További előny, hogy a my DMG MORI egyedülálló szolgáltatásait nem csupán DMG MORI szerszámgépek esetén lehet kihasználni. A WERKBLiQ karbantartási- és szerviz platformra történő, akadálymentes frissítéssel az ügyfelek hozzáférhetnek a my DMG MORI összes szolgáltatásához, amely érvényes a teljes gépparkjukra – beleértve az összes karbantartási művelet optimálását.

 

TULIP – egyszerű belépés a digitalizációba

Szintén Pfrontenben jelentették be a DMG MORI és az USA-beli szoftver beszállító, a TULIP közötti együttműködést. Több száz darab, hálózatba kapcsolt TULIP munkaállomást lehet ezután használni, és bemutatni a nyílt napokon. Mindenekelőtt a pfronteni gyáregységben zajló orsógyártási műveletekbe lehet betekintést nyerni a TULIP-on keresztül. A TULIP megoldások alapgondolata maga az egyszerűség: manuális gépkezelési vagy összeszerelési műveleteket elemeznek lépésről lépésre TULIP applikációk segítségével, és kiegészítik a megfelelő adatokkal. A rendszer végigkíséri a gépkezelőt minden egyes műveletelemen és elmenti az összes, szükséges (digitális) adatot a folyamat során. Az applikáció könyvtárában rendkívül sok, adaptálható „műveletelemből” lehet kiválasztania az ügyfélnek az adott művelet leképezéséhez szükséges elemet. A felhasználók a TULIP kódolatlan platformja segítségével bármilyen programozási- vagy IT-előképzettség nélkül is tudnak gyártási applikációkat készíteni. A DMG MORI az embert helyezi a digitalizáció középpontjába és meghagyja a humán felhasználó felelősségét a műhelyben. Ez a másik oka, amiért a DMG MORI meg van győződve róla, hogy a TULIP szolgáltatásai jelentősen megkönnyítik a kis- és középvállalkozással rendelkező ügyfelek számára a belépést a digitális gyártás világába.

 


A my DMG MORI egy egyedülálló ügyfélportál a szervizfolyamatok és pótalkatrész-kezelés automatizálására, a WERKBLiQ frissítésével elérhetővé válik egyéb gyártmányú szerszámgépekhez is.

 

up2parts: mesterséges intelligenciával (AI) támogatott folyamatoptimalizálás

A DMG MORI újabb mérföldkövet ért el az up2parts szoftvercégbe történő stratégiai beruházással, ezzel elérhetővé vált a mesterséges intelligencia a fémmegmunkálás számára. A partnerség célja a folyamattervezés egyszerűsítése és gyorsítása a mesterséges intelligenciával támogatott geometriai komponens-felismeréssel – különösen azon DMG MORI ügyfelek számára, akik maguk is szolgáltatást kínálnak. Így lehetővé válik szakszerű árkalkulációk készítése egyedi alkatrészekre virtuálisan, valós időben, ezen tervek alapján.

 

15 integrált automatizálási megoldás – közvetlenül a gyártótól, minden egyetlen forrásból

A jövőben a DMG MORI minden, a portfóliójában szereplő szerszámgépet automatizálási megoldásokkal együtt fog kínálni, hogy kielégítse a folyamatosan növekvő igényeket. Gyors növekedés várható, akár három számjegyű százalékos értékben. A DMG MORI 15 automatizálási megoldást mutatott be a nyílt napokon, beleértve az új PH CELL-t egy DMU 65 monoBLOCK megmunkálóközponton, egy DMC 90U duoBLOCK megmunkálóközpontot PH-AGV 50-el kiegészítve és egy CTX beta 1250 TC esztergagépet Robo2Go Vision-al kiegészítve. A PH-AGV 50 (vezető nélküli vontató- és szállítógép) egy autonóm rendszer a palettakezelés automatizálására. Ez az innovatív megoldás rugalmas automatizálási platformot kínál korlátlan hozzáféréshez a géphez, egy intelligens, biztonsági koncepció szerint működhet együtt az ember a géppel. A Robo2Go Vision egy további fejlesztés a rugalmas robot automatizálásra és lehetővé teszi a szabványos Euro-raklapok közvetlen beadagolását, valamint az új 3D-kamerának köszönhetően megbízható érzékelést tesz lehetővé, így nincs szükség különleges munkadarab-tárolókra, és nem szükséges átpakolni a munkadarabokat sem.

 


A DMG MORI 15 automatizálási megoldást mutatott be a nyílt napokon, beleértve az új PH CELL-t egy DMU 65 monoBLOCK megmunkálóközponton, egy DMC 90U duoBLOCK megmunkálóközpontot PH-AGV 50-vel kiegészítve és egy CTX beta 1250 TC esztergagépet Robo2Go Vision-al kiegészítve.

 

Világpremier: DMC 65 H monoBLOCK – az univerzális vízszintes megmunkálás forradalmasítója

A DMG MORI a DMC 65 H monoBLOCK-kal új megvilágításba helyezi a vízszintes tengelyű megmunkálást. Az egyedülálló koncepció szerinti gépkonstrució egyesíti az 5-tengelyes, függőleges tengelyű marógépekre jellemző rugalmasságot és ergonómiát a vízszintes tengelyű marógépek termelékenységét és folyamatbiztonságát. Az optimális forgácselvezetésnek köszönhetően a világpremieren bemutatott gép rendkívül alkalmas repülőgép-alkatrészek folyamatbiztos megmunkálására. Az öntőformák gyártásával foglalkozók nagyra fogják értékelni, hogy akár 550 mm mélységű mélyfuratok is kimunkálhatók egyetlen gépen. Különösen a szerződéses gyártók fogják értékelni az ötletes munkateret és a mindkét oldalra szerelhető billenő körasztal nyújtotta előnyöket. Ez teszi alkalmassá a gépet nagyméretű és 5-tengelyes megmunkálást igénylő munkadarabok készremunkálására egyaránt, akár 600 kg tömegig. A termoszimmetrikus konstrukcióból adódóan merev gépágy (beleértve a 3-pontos megtámasztást) maximális, tartós pontosságot biztosít.

 


A DMC 65 H monoBLOCK egyedülálló koncepciója egyesíti az 5-tengelyes, függőleges tengelyű marógépekre jellemző rugalmasságot és ergonómiát a vízszintes tengelyű marógépek termelékenységét és folyamatbiztonságát.

 

Világpremier: PH CELL – moduláris automatizáció akár 40 palettáig

Az új PH CELL palettakezelő rendszert egy DMU 65 monoBLOCK szerszámgépen keresztül mutatta be a DMG MORI, a rendszer alapterület igénye 10.7 m². A paletta oldalsó betöltése a szerszámgépbe optimális ergonómiát és hozzáférést biztosít a munkatérbe. A palettakezelő rendszer moduláris felépítésű, ezért a lehető legnagyobb rugalmasságot biztosítja. Az alapkivitelt az egypolcos rendszer jelenti, amely 12 db 500 x 500 mm méretű palettát képes befogadni, 3-4 polcra elosztva pedig akár 16 db 400 x 400 mm vagy 20 db 320 x 320 mm méretű palettát is el lehet osztani. A rendszert ki lehet egészíteni egy második polcmodullal, ebben az esetben akár 40 db paletta tárolására van lehetőség. A második polcmodul felszerelésének nincs további helyigénye. Az elkülönített, opcionálisan forgatható betöltőállomás ergonomikus betöltést tesz lehetővé megmunkálás közben. A PH Cell egy kedvező árú, a DMG MORI VERTICO által tervezett automatizációs egység, és a meghatározott csatlakozófelületnek és az építőkocka-elvnek köszönhetően rendkívül gyorsan a termelésbe lehet állítani.

 


Az új PH CELL, akár 40 férőhelyes palettakezelő rendszert egy DMU 65 monoBLOCK szerszámgépen keresztül mutatja be a DMG MORI, a rendszer alapterület igénye 10.7 m².

 

Világpremier: LASERTEC 400 Shape – nagyméretű (XXL) öntőformák lézeres megmunkálása

Az új LASERTEC 400 Shape a DMG MORI portfólióját egy nagy munkaterű, 5-tengelyes lézeres megmunkálógéppel egészíti ki. A legnagyobb megmunkálható munkadarab mérete 3,350 x 1,350 x 1,000 mm, tömege akár 20,000 kg is lehet. Az újonnan kifejlesztett lézeres megmunkálófej -100° és +135° között állítható be, elfordulási szögtartománya +/-200°, ezért alkalmas alászúrások kimunkálására. Az ergonomikus, termoszimmetrikusan kialakított portál-konstrukciója maximális pontosságot és kiváló textúrázási minőséget biztosít. Az új csúcsmodell akár háromszoros megmunkálási sebességgel képes dolgozni azonos felületminőséget elérve, a nagy teljesítményű textúrázásnak köszönhetően. A LASERTEC 400 Shape használatával lehetővé válik, hogy végtelen számú textúrát elő tudjon állítani azonos minőségben, kielégítve olyan követelményeket, mint a karcállóság, vízlepergető képesség, vagy előírt csillogási fok.

 


Az új LASERTEC 400 Shape a DMG MORI portfólióját egészíti ki egy nagy munkaterű, 5-tengelyes lézeres megmunkálógéppel. A legnagyobb megmunkálható munkadarab mérete 3,350 x 1,350 x 1,000 mm, tömege akár 20,000 kg is lehet.

 

ADDITÍV MEGMUNKÁLÁS: szakértelem a teljes gyártási folyamaton keresztül – a rajztól a késztermékig

A DMG MORI a fémalkatrészek additív gyártásának globális partnereként innovatív fejlesztésekkel és világszerte elérhető tanácsadói szolgáltatással szolgálja ki ezen dinamikusan fejlődő iparágat. Az additív megmunkálásra egyre inkább úttörő eljárásként tekintenek ipari felhasználásra. Ezért a technológiával szemben támasztott igények is megváltoznak. A DMG MORI ezt következetesen figyelembe veszi a LASERTEC 3D hybrid, LASERTEC 3D és LASERTEC SLM családok további fejlesztése során. A fő fejlesztési témák a szerszámgépek rendelkezésre állásának, termelékenységének növelése, az alkatrészek minőségének és a munkavédelem fejlesztése. Pfronten egyik legfontosabb látványosságaként az új LASERTEC 125 3D hybrid került előtérbe – amelyet először a 2019-es formnext kiállításon mutattak be, Frankfurt am Main-ban. A legújabb modellel a felhasználók nagyméretű munkadarabokat és öntőformákat is be tudnak fogni. A monoBLOCK család masszív alapjaira épül, ezért a legnagyobb megmunkálható munkadarab mérete ø 1,250 x 745 mm, tömege akár 2,000 kg is lehet. A merev konstrukció és a LASERTEC 125 3D hybrid nagy dinamikája az összetett, 3D megmunkálást igénylő munkadarabok pontos, megbízható, ugyanakkor költséghatékony készremunkálását teszi lehetővé. A lézeres felrakó hegesztés egyik legfontosabb előnye, hogy – a CNC-vezérlés mellett – gyorsan lehet két alapanyag között váltani. Az egyik felületen kemény, kopásálló réteget lehet kialakítani, míg más felületen korrózióálló réteget lehet kialakítani a környezeti hatások ellen.

 


Szakértelem a teljes gyártási folyamaton keresztül – a rajztól a késztermékig: Pfronten egyik legfontosabb látványosságaként az új LASERTEC 125 3D hybrid kerül előtérbe – amelyet először a 2019-es formnext kiállításon mutattak be, Frankfurt am Main-ban.

 

DMG MORI gazdaságélénkítő program: erős partner bármilyen gazdasági helyzet esetén, vonzó finanszírozási megoldásokkal

A konjunktúra éveit követően számos DMG MORI ügyfél bizonytalan gazdasági helyzet előtt áll. A szerszámgépgyártóra a globális jelenlétének és egyedülálló, széleskörű szolgáltatási- és termékpalettájának köszönhetően megbízható partnerként lehet tekinteni, különösen ilyen helyzetekben. Az öt pontból álló, átfogó gazdaságélénkítő program alapján a DMG MORI hosszútávú támogatással biztosítani tudja ügyfelei számára a magas gazdasági színvonalat továbbképzések, szervizszolgáltatások és technológia területén. Mindegyik intézkedés tökéletesen kiegészíti egymást és ugyanabból a forrásból érkezik. Az Európában elérhető program tartalmaz szerszámgép visszavásárlási lehetőséget nagyobb pénzforgalommal, kockázatmentes finanszírozási lehetőségeket a DMG MORI Finanszírozási Központtól, továbbképzéseket a DMG MORI Akadémia részéről a felhasználók tudásának fejlesztésére, a DMG MORI Full-Service csomagot a zavartalan termelés érdekében, illetve a szerszámgépek felújítását a DMG MORI Használt Szerszámgépek üzletágától, mint az új gépek beszerzésének költséghatékony alternatíváját.

 

https://hu.dmgmori.com/