Mozgatórugónk a szenvedély

 

 

 

 

 

A kuřimi iparterület a Svitavy felé vezető északi országúton található, amely Brno-ból, a Cseh Köztársaság második legnagyobb, csaknem 1000 éves városából indul.

 

A Walter s.r.o. létesítménye Kuřimban az egyik a UNITED GRINDING Group három gyártó és összeszerelő telephelye közül. A másik kettő a svájci Thunban és a kínai Sanghajban található. „Jelenleg két helyszínen fektetünk be” – magyarázza Erich Schmid, a csoport stratégiai projektek igazgatója. A vállalati értékek, mint például a precizitás és a szenvedély biztosítják, hogy a Csoport folyamatosan befektessen az új technológiákba és megoldásokba. Más szavakkal: „Rengeteg szakértelemmel dolgozunk – és szenvedéllyel”.

 

 

Stephan Nell vezérigazgató szerint szintén a szenvedély a mozgatórugó a csoporton belüli összes fejlesztésben: „Már sikeresen működő gépek fejlesztése vagy a már széles körben használt alkalmazások optimalizálása nem volna lehetséges ilyen szenvedély nélkül”.

„MOST MINDEN PIACI SZEREPLŐNEK – AKI CSÚCSMINŐSÉGŰ PRECÍZIÓS GÉPEKET KÍNÁL – INVESZTÁLNIA KELL, MÉG AKKOR IS HA A PIAC JELENLEG STAGNÁL”

 

 

Erich Schmid, a stratégiai projektek igazgatója
– UNITED GRINDING Group –

Kapacitás-bővítés

Az újonnan megvásárolt megmunkáló központokat a kuřimi WALTER gyárban elsősorban a rugalmasság növelésére használják. „Amikor az egyik megmunkáló központot átállítják vagy karbantartják, a másik tovább működik” – magyarázza Milan Urban. Az ellátási lánc menedzsment vezetőjeként ő felelős az összeszereléshez szükséges alkatrészek belső ellátásáért. A termelésünk jelenleg alkatrészeket szállít a WALTER és az EWAG köszörű-, erodáló- és mérő- gépek házon belüli összeszereléséhez. A hosszú-távú tervünk, alkatrészek gyártása a UNITED GRINDING Group összes többi márkájának gépeihez is. Az új kuřimi gépek új alkatrészek és prototípusok megmunkálásában is részt vesznek. „Ezzel az új gépek lehetővé teszik a reakcióidő jelentős csökkentését” – teszi hozzá Milan Urban. A tervek szerint számos új alkatrésszel bővül a házon belül gyártott alkatrészek köre, például munkadarab-tartókkal is. „Így teljes mértékben ellenőrizhetjük az alkatrészek minőségét” – magyarázza Petr Konečny gépészmérnök.

Világszínvonal

A csoport teljes beruházási programjának célja, hogy a lehető legmagasabb színvonalon növelje a gyártási kapacitását mindhárom telephelyén. „Az ötlet az, hogy telephelyeink képesek legyenek kielégíteni a keresletet globális szinten” – magyarázza Erich Schmid. Ennek a telephelyek-közti kompenzációnak a megvalósítása érdekében, a kuřimival azonos megmunkáló központokat vásároltak a STUDER gyárában is, a svájci Thunban. A UNITED GRINDING Group globális gyártási-hely koncepciójában az összes gyártelepet összekapcsolja egy közös programozási- rendszer, és az univerzális adatbázisok. A vállalatcsoport úgynevezett központi CAX támogatása irányítja a Thunban található gyártási létesítmények CAD és CAM programozását. „Így tudjuk, mit csinálnak a többiek” – magyarázza Alexander Heiter aki Petr Konečny svájci kollégája és a STUDER gépgyártási vezetője. Ez lehetővé teszi a termelés átállítását, valamint a határokon átnyúló tanulást.

 

 

Átfogó hálózat

A kuřimi gyár teljes mértékben egy hálózat részévé vált. David Eliášek technikus és csapata CAD/CAM programozó az új alkatrészek részlegén. Bár csak 38 éves a csapat vezetője, de 20 éve dolgozik a gyártásban, négy éve dolgozik a Walter s.r.o.-nál. „Az új alkatrészek megmunkálásának részeként rendszeresen járunk ide az üzembe, hogy elemezzük a programozás további optimalizálásának módját a gépkezelőkkel együtt” – magyarázza. Kuřim egy iparközpontban található és a közeli Brno egy egyetemi város műszaki karokkal, ami ideális környezetet biztosít egy olyan igényes gépgyártó számára, mint a UNITED GRINDING Group. „Itt kiválóan képzett munkatársakra támaszkodhatunk” – magyarázza Milan Urban. „És ez ugyanolyan fontos, mint a nagy pontosságú, csúcskategóriás gépek.”

A kuřimi gyárból indulva az alkatrészek vagy közvetlenül az összeszerelésbe kerülnek, vagy szükség esetén az automatizált raktárba. Az összeszereléshez szükséges apró alkatrészeket ugyanolyan automatizált magas raktárban tárolják, amely a szomszédos csarnokban található. Petra Kupková a logisztikai csapat tagja. Ő és munkatársai szükség szerint előkészítik az alkatrészeket a belső ellátás számára. A Walter s.r.o.-nál töltött 16 év alatt Petra Kupková tanúja volt a folyamatban lévő raktár-automatizálás minden lépésének. Most Kuřim összes logisztikai rendszerét – beszerzés, gyártás, raktározás és disztribúció – optimalizálják és átfogó projektté egyesítik. „A következő beruházásunk egy kiterjesztett raktárkezelő rendszer lesz” – magyarázza Urban az ellátási lánc szakembere. Átfogóan szemlélteti a teljes áruáramlást, és segít tovább csökkenteni a feldolgozási időket, valamint biztosítja ügyfeleink számára a szállítási megbízhatóságát.

 

 

https://www.walter-machines.com/