A siker mérhető

 

 

 

 

Bemutatkoztak a »smile« és »venturion« beállító- és mérőgépek

 

A legjobb minőségű, ismert és elismert alkatrészek hosszú távon is nagy pontosságot garantálnak, így kulcsfontosságúnak számítanak a ZOLLER termékek tartóssága és megbízhatósága szempontjából” – összegezte dióhéjban Ing. Wolfgang Huemer, a ZOLLER Austria GmbH ügyvezető igazgatója.


… a ZOLLER
„A siker mérhető” szavakban kifejezhető filozófiája

 

»smile« 320 | 420 | 620
– megfelelő megoldások minden feladatra

Az új »smile« beállító- és mérőgép különféle méretben és kivitelben érhető el, ennek köszönhetően egyedileg a felhasználói igényekhez szabható. A kiemelkedő dizájn és a kompromisszumok nélküli minőség révén a konstrukció valódi hozzáadott értéket teremt. De a Zoller új »smile« termékcsaládja a verhetetlen ár-teljesítmény arányával is kimagaslik a belépő szintű beállító- és mérőgépek mezőnyéből. »Smile« nagy teljesítményű »pilot« hardver- és szoftvercsomagokkal: nem számít, hogy melyik változatra van szükségünk az üzemben, a mérési tartományok, illetve a »pilot 1.0«, »pilot 2mT« és »pilot 4.0« szoftverek egymással szabadon kombinálhatók, ami ebben a szegmensben verhetetlenné teszi a ZOLLER »smile« termékcsaládját.

 


Az új »venturion« sorozat

Az új »venturion 450« után már elérhetővé vált az új »venturion 600« sorozat is új kivitelben és számos moduláris opcióval.

 

Az indukciós zsugorító rendszerrel kombinálva a »redomatic« beállító- és mérőgéppel a szerszámok pontosan a kívánt hosszméretre zsugoríthatók.

 

 

A ZOLLER»smartCheck« berendezése tökéletesen megfelel az átbocsátott és visszavert fényben végzett átfogó szerszám ellenőrzés iránt megfogalmazott követelményeknek.
Teljesen új fejlesztéseknek számítanak a szintén az új »venturion 600« beállító- és mérőgépre épülő „torquematic“ és „screwmatic“ berendezések.

A »torquematic« géppel a szerszámok és a szorítópatronnal ellátott befogótokmányok teljesen automatikusan állíthatók be a hosszukra, előre meghatározott nyomaték szerint foghatók be, majd mérhetők meg. Az automatikus csavaros rögzítő funkció révén a szerszámok „izomerő nélkül” rögzíthetők!

A »screwmatic« leegyszerűsíti a folyamatbiztos szerszám-összeszerelést, különösen a Hydrodehn szerszámbefogók esetében: a »screwmatic« csavarozó állomás három CNC-vezérelt lineáris tengely segítségével minden vízszintes csavarozási pozíció pontosan megközelíthető, a nyomatékvezérelt csavarozótengely pedig pontosan elvégzi a csavarozási folyamatot.

 

A prémium szintű »venturion« beállító- és mérőgép család ezenkívül számos más követelménynek képes eleget tenni a digitalizálás, a hálózatba integrálás és a folyamatbiztonság terén, akár RFID technológiával kombinálva a gépre történő, a folyamatok számára szükséges megbízható adatátvitelhez.

 

A sokoldalú, moduláris felépítésű, új »pilot 4.0« mérőszoftver mindent lehetővé tesz, ami a szerszámok pontos méréséhez és beállításához szükséges. A »pilot 4.0« a költséghatékony szerszámbemérés új fokmérőjének számít és mindent tartalmaz, ami a jelen és a jövő gyártási műveleteiben elengedhetetlennek számít.

Valamennyi »pilot 4.0« szoftverrel és képfeldolgozó rendszerrel felszerelt berendezés egyaránt szállítható manuális, illetve CNC-vezérelt változatban és az »elephant« funkcióval rendkívül egyszerűen kezelhetők.

 

Az ergonómiai és vizuális szempontok alapján is megnyerő egykezes »eQ« fogantyúval felszerelt új »venturion« és »smile« gépsorozatok mellett a ZOLLER a gyártás digitális jövőképéhez is kínál kifinomult megoldásokat. Ennek előfeltétele egy folyamatosan karbantartott szerszámadatbázis, ami garantálja a folyamat megbízhatóságát. Mindezt a ZOLLER TMS Tool Management Solutions szerszámkezelője, valamint a »z.One« központi adatbázis teszi lehetővé.

 

A ZOLLER időközben tovább erősítette vezető pozícióját rendszerszolgáltatóként, illetve a hardveres és szoftveres megoldások szakértőjeként a megmunkálási folyamat szerszám(adat)kezelésének minden vonatkozásában. A ZOLLER megoldásokkal a szerszámokat fizikailag és digitálisan rögzítik, mérik, kezelik, tárolják és ellenőrzik a szerszám teljes életciklusa alatt.

 

Magyarországon a céget a Rolatast Kft. képviseli.

 

https://www.zoller.info

 

https://rolatast.hu/