Ismerje meg a SODICK legújabb szikraforgácsoló gépét

 

 

 

 

A Sodick Europe örömmel mutatja be nagy pontosságú tömbszikraforgácsoló berendezéseinek új generációját: az AL40G és az AL60G típusú gépeit, amelyek a legújabb szikraforgácsolási technológiával, mesterséges intelligencia funkciókkal és precíziós hőkompenzációs rendszerrel vannak felszerelve, illetve a Sodick saját, piacvezető Lineáris Motorhajtás Technológiájával is.

Az elmúlt 20 évben, mióta a Sodick piacra bocsátotta első lineáris motorhajtású szikraforgácsoló gépeit, a cég több mint 50.000 ilyen gépet adott el, melyek nemzetközi elismerést szereztek technikai kiválóságuk miatt.

Az új tömbszikraforgácsolók jobb megmunkálási pontosságot, sebességet és minőséget biztosítanak, a nagyoló, elő-simító és a simító fokozatokban is, számos új technológia eredményeként, beleértve a legújabb CNC vezérlést és szikraforgácsolási vezérlő áramköröket. További előny a nagyfokú precizitás eléréséhez, hogy a géptest hőmérséklet-érzékelőkkel van felszerelve, melyek minimalizálják a hőmérsékletváltozások hatását a nagy sebességű megmunkálás során.

A rendkívül szilárd gépszerkezetet a legkorszerűbb CAE elemzési technológia alkalmazásával optimalizálták, míg egy új precíziós korrekciós funkció a „TH COM” beépítése minimalizálja a hőmérsékletváltozások hatását a gépen belül, 50 %-kal csökkentve a termikus hibákat egy hagyományos géphez képest. A nagy, könnyen kezelhető, 19”-os érintőképernyő alapfelszereltségnek számít, míg az LN Professional Mesterséges Intelligencia (MI) szoftver mindig ideális megmunkálási feltételeket biztosít, lehetővé téve az AL40G és AL60G optimális kezelését kezdők és szakértők számára egyaránt. A könnyű hozzáférést a 3-oldalon lesüllyeszthető munkatartály biztosítja, amely lehetővé teszi a legkülönbözőbb automatizálási technológiák integrálását.

 

Fejlett géptervezés plusz lineáris motor

Ezek a berendezések lineáris motorokkal vannak felszerelve az X, Y és Z tengelyeken, kiváló megmunkálási teljesítményt nyújtva és hosszú időn keresztül megtartva a nagy pontosságot. A lineáris motorokat az újonnan kifejlesztett SP vezérlő hajtja, amely rendkívül pontos pozícionálást tesz lehetővé, és megkétszerezi a szervo válaszadási sebességet a hagyományos technológiákhoz képest.

 

Lineáris Kiemelés és Kerámia Csúszóvezetők

Az új AL40G/AL60G széria a Sodick önállóan kifejlesztett, könnyű, nagy szilárdságú kerámia csúszó vezetőivel van ellátva, amelyek kimagasló hőmérsékleti stabilitást biztosítanak a Z tengelynek. A fentiek hatása a nagy sebességű, dinamikusan reagáló lineáris motorral együtt nagymértékben javítja a lineáris mozgás pontosságát és biztosítja a vibráció- mentes megmunkálást. Mindez jelentősen hozzájárul a megnövekedett sebességhez és a mély bordák stabil megmunkálásához. A nagy sebességű kiemelő mozgás csökkenti a rendellenes íveket és a másodlagos kisülésnek tulajdonított megmunkálási alakhibákat, ezáltal jelentősen lerövidítve a megmunkálási időt.

Az Új SP Generátor Javítja a Megmunkálási Teljesítményt

Az új SP generátor megduplázza a motorvezérlés reakciósebességét. A szikraforgácsolás minősége és sebessége tovább javult az új vezérlők és áramkörök kifejlesztésének köszönhetően. Az új TMM4 áramkör nagyoló vágásnál 50%-kal nagyobb szikraforgácsoló feszültséget biztosít, így megnövekedett az elő-simítás sebessége (TPC4 vezérlés), valamint a simító vágás minősége és sebessége is javult a pontos impulzusszabályozás (BSN4 áramkör) révén.

 

Automatizálásra-kész

Az automatizálási rendszerek iránti növekvő igényre válaszul az új AL40G/AL60G szériát úgy tervezték, hogy különféle automatizálási megoldásokat támogasson. A Sodick új modelljei a hozzáférhetőség és a kezelés szempontjából is egyszerűbbek és jobbak lettek. Ide tartozik az automatikus 3-oldalon lesüllyeszthető tartály és a mozgatható kezelőpult, így az automatizálási technológia az egyszerű automatikus szerszámváltótól a teljes körű robotautomatizálási rendszerig integrálható.

Mesterséges Intelligencia

Az új széria további előnyei közé tartozik a Sodick „LN Professional AI (MI)” szoftver, amely az alkalmazható megmunkálási minták széles skáláját kínálja a különböző technológiai követelményeknek megfelelően. Minden megmunkálási mintához rendelkezésre állnak az optimális megmunkálási feltételek, tengelymozgások, és az AI (MI) adatbázis automatikusan generálja az NC programokat. Az alapfelszereltség részét képező szoftver lehetővé teszi az SP generátor számára, hogy közvetlenül és pontosan 3D szilárd modell adatokat importáljon, így a pozíció információk közvetlenül a modellből jönnek létre. Ezzel minimálisra csökken az emberi hiba lehetősége, nagymértékben növelve az üzemeltetési hatékonyságot. Az AG40L/AG60L technológiai adatbázisból származó információk kompatibilisek az új gépekkel, amelyekhez az AL-G sorozat további új technológiai adatbázist ad hozzá új generátor funkciókkal (nem kompatibilisek a korábbi modellekkel).

Környezetvédelem, energiatakarékosság, munkavédelem és biztonság

Az AL40G / AL60G tervezésének egyik legfontosabb szempontja egy energiatakarékos, újrahasznosítható / újra felhasználható, emberbarát, hulladékcsökkentő és karbantartást nem igénylő környezetbarát szerszámgép kifejlesztése volt – összhangban a Sodick globális politikájával, melynek célja a környezeti hatások folyamatos optimalizálása, és amely központi szerepet játszik a vállalat fejlesztési elképzeléseiben.

 

 

https://www.ichungary.hu/