Mozgásérzékelő ruha fejlesztése állami támogatással. A Széchenyi Tőkealap 60 millió forintos tőkeemelést hajtott végre

Mozgásérzékelő ruha fejlesztése állami támogatással

 Az emberi mozgás digitalizálását és ergonómiai elemzését végző mozgásérzékelő felszerelést fejlesztő vállalkozásba fektetett be a Széchenyi Tőkealap, 60 millió forint értékben.

AXS

Forrás: hvg.hu

 Teljes körű, pontos digitális mozgásérzékelésre a jelenleg elérhető rendszerek nem alkalmasak. Az ötéves fejlesztői munkával létrejött AXS ergonómiai kiértékelő-rendszer egyedülálló módon képes üzemi és ipari körülmények között, a termelési folyamat zavarása nélkül, például a munkafolyamat során kifejtett erőhatásokra, környezeti hatásokra és életfunkciókra vonatkozó pontos ergonómiai méréseket végezni. A felszerelés hasznosítható a munkavállalók teljesítőképességének egzakt mérésében, illetve az élsportolók mozgásának rögzítésében és elemzésében is.

A győri AXS Motionsystem Kft. termékeinek fejlesztését az Audi és a Széchenyi István Egyetem szakembereivel közösen tervezi. A Széchenyi Tőkealap  60 millió forintos tőkeemelést  hajtott végre, amelyhez összesen további 25 millió forint értékű, pénzbeli és nem pénzbeli magántőke társult.

 

Forrás: MTI