Mire számítsunk a logisztikában 2019-ben?

 

 

A hagyományokhoz híven idén is megrendezésre került a „Mire számítsunk a logisztikában?” konferencia.

 

 

A szakmai szervezetek és az ágazathoz tartozó vállalatok képviselői előadást tartottak többek között a globális trendekről és hazai kilátásokról, valamint a gazdasági aktualitásokról és kockázatokról. Szó volt a munkaerőhiányról és a bérek növekedéséről. Megtudtuk továbbá, hogy a robotizáció térnyerése közelebb van, mint gondolnánk.

Wolf Csaba a kínai gazdaság helyzetéről tartott előadást, beszélt arról, hogy Kína megkapja-e a régen várt piacgazdasági státuszt, és ha igen, annak milyen következményei lesznek.

Dr. Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója bemutatta a jelenlegi rendszer sikereit, valamint a jövőben várható fejlesztéseket.

Az adó-és vámjogszabály változásáról, a vámtörvény módosításáról és a BREXIT okozta kihívásokról is bővebb információt kapott a hallgatóság.

A GDPR kihagyhatatlan téma volt tavaly és idén is, felkért szakértőnk igyekezett a témában segítséget nyújtani.

A legtöbben arra voltak kíváncsiak, mit tartogat az idei év a költségek tekintetében, ezért a szállítmányozási-és útdíj változásokról szóló előadásokat is nagy érdeklődés fogadta. A prezentációkból kiderült, hogy alakul a helyzet idén a környező országokban, valamint hazánkban.

 

 

A konferencia most nagy sikert aratott, erről tanúskodnak a résztvevőktől kapott pozitív visszajelzések:

„Nagyon hasznos volt a konferencia, örülök, hogy részt vettem rajta. Gratulálok a szervezéshez!”

EGIS Gyógyszergyár Zrt.

„Kitűnő szervezés, kitűnő előadások.”

Flextronics International kft.

„Kiváló volt, köszönöm!”

GYSEV Cargo Zrt.