MEWA: több mint törlőrongy

A MEWA teherautókon jól látható Textil-Management felirat mutatja, hogy textilszolgáltató működik. A MEWA esetében ez újrahasználható textil törlőkendőkre épülő szolgáltatási rendszert takar. A gyártóüzemek mind a törlőkendőkre épülő, mind az alkatrésztisztító berendezéssel kapcsolatos szolgáltatás használatával gondoskodhatnak a berendezések biztonságos, környezet- és egészségkímélő tisztításáról és karbantartásáról.

MEWA (3)

A teljes körű törlőkendő-szolgáltatáshoz kapcsolódóan a logisztika egészét a MEWA látja el. A vállalat a saját gépjárműflottájával előre egyeztetett időpontban elszállítja a szennyezett törlőkendőket az azok tárolására szolgáló, saját fejlesztésű biztonsági konténerekben (SaCon). Ezt követően a textíliák a MEWA üzemében végzett környezetkímélő mosás, szárítás, szükség esetén pótlás, valamint többlépcsős minőség-ellenőrzés után a megfelelő kóddal jelzett biztonsági konténerekben jutnak vissza rendeltetési helyükre.

A teljes körű szolgáltatásnak köszönhetően egy MEWA törlőkendő több mint egy egyszerű törlőrongy. Jól átlátható vizuális jelzésrendszer gondoskodik arról, hogy az ötféle, textúrájukban és minőségükben különböző törlőkendők jól elkülöníthetők és megkülönböztethetők legyenek: így például a szövetbe szőtt piros sáv mutatja, hogy a törlőkendő az autóipari műhelyekben, a kék jelzésű a fémfeldolgozó iparban, a zöld szövetcsíkkal ellátott pedig a nyomdaiparban használatos. A színkód része a SaCon konténer is, amelynek piros, kék, illetve zöld fedele szintén jelzi az ugyanilyen színű szövetcsíkokkal jelölt törlőkendők rendeltetési helyét.

Tavaly a MEWA palettája kiegészült a BIO-CIRCLE alkatrésztisztító berendezések szolgáltatásával is. A MEWA biztosítja a berendezés üzembe helyezését, karbantartását, a speciális tisztítófolyadék rendszeres utántöltését és a szűrők és egyéb kopóalkatrészek díjmentes cseréjét, valamint a műszaki hibák 48 órán belüli elhárítását is.

 

www.mewa.hu