LASIT CompactMark: sokoldalú jelölőállomás egyedi és speciális alkalmazásokhoz

A CompactMark egy fejlett, nagy rugalmasságú munkaállomás és egy rendkívül stabil Fiber Fly lézerjelölő egység nyerő kombináci- ója, melynek mozgatásáról a berendezésbe integrált X és Z tengely gondoskodik, míg az asztal egy Y tengelyen mozgatható valamint felszerelhető forgató egységgel (C tengely), szögben elforgatható fejegységgel (Theta tengely) is.

A teljes rendszer a LASIT saját fejlesztésű FlyCAD dedikált szoftverével vezérelhető, programozható a legkülönfélébb jelölési feladatokra. A berendezés befoglaló mérete 800 mm (szélesség) x1200 mm (mélység). A legnagyobb jelölhető felület 560×400 mm. A Z tengely 0 és 400 mm közötti munkadarab magassági tarto- mány jelölését teszi lehetővé. Mindezek ismeretében kijelenthetjük, ez a berendezés azoknak kínál kulcsrakész megoldást akik nagy szériában, sok terméket tálcára helyezve (előre meghatározható pozícióban), esetleg nagy felületet egyben szeretnének jelölni vagy viszonylag nagy szabadságfokú jelölési térre van szükségük.
A CompactMark rendkívül merev: a szerkezet teljes egészében hegesztett acélból készül, feszültségmentesítés után megmunkál- va. A fi noman megmunkált vázba rögzítették a nagy pontosságú golyós orsókat és azok mozgató motorjait (2048 osztás/fordulat) valamint a vezető léceket, melyek precíz, megbízható, megismétel- hető pozícionálást tesznek lehetővé.
A berendezés karbantartását megkönnyítendő, a felépítés tel- jesen moduláris, az egységek (lézer, motorok, szkenner, PC, orsók stb.) könnyen hozzáférhetőek, néhány kábel és csatlakozó kivételé- vel gyorsan, speciális szaktudás nélkül cserélhetők. A CompactMark megfelel Európa és az Egyesült Államok biztonsági szabványainak.
A 300×200 mm-es nagyméretű ellenőrzőablak lehetővé teszi a munkafolyamat biztonságos megfi gyelését.

www.idohmen.hu