Magyar Ipari Célgép Nagydíj 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

A jövőt építjük!

 

A Magyar Ipari Célgép Nagydíj 2021 verseny nevezési időszaka lezárult. 74 pályázatot vehetett át a zsűri.
A pályaművek értékelése elkezdődött, szigorú titoktartással kezelve minden adatot. 

2021 legjobb célgépeinek a kiválasztása megkezdődött

Metál Attila, a Gépipari Tudományos Egyesület Konstrukciós Szakosztályának titkára a Magyar Ipari Célgép Nagydíj 2021 zsűrielnöke és Dr. Takács János a Gépipari Tudományos Egyesület elnöke az adatok megismerése után így nyilatkozott: “A nevezési időszak lezárult, 74 pályázat érkezett: a nevezett célgépek mérete, funkcionalitása, összetettsége hihetetlenül széles skálán mozog, átfogva rengeteg iparágat.

Színvonalas pályázatok és gépek születtek, előzetesen elmondhatjuk, hogy szinte „szépirodalmi” élmény volt olvasni a különböző konstrukciós megoldásokról.

Az egyik célunk az volt, hogy mindenki, aki a hazai iparnak gépet tervez és gyárt, megmutathassa magát, legyen büszke az egyedi alkotására. Úgy véljük, ezt maradéktalanul sikerült elérni, a pályaművekben megmutatkozott, hogy ugyanolyan része a gépész életünknek egy fazekas korongozógép, egy paplantöltő gép, mint egy robotizált autóipari gyártógépsor.

A pályázatok diverzitása és az egyes kategóriákba érkező nevezések erősen eltérő száma miatt úgy döntöttünk, hogy az előzetesen meghirdetett kategóriák további finomításra kerülnek.

A pályaművek a www.gepedvanhozza.hu oldalon mutatkoznak be, ahol a gépek online katalógusában információk, elérhetőség és videó is látható a nevezett célgépekről. 

Melyik a legjobb célgép a pályaművek közül?

A zsűri értékelése mellett kíváncsiak vagyunk a szakma minden érdeklődő szereplőjének a véleményére is, erre létrehoztuk az elektronikus közönségszavazás lehetőségét, amellyel újabb 3 díj kerül kiosztásra az 5 szakmai díjon felül. A közönségszavazás felülete megnyílt és a pályázók a díjkiosztó napjáig várják a közönség véleményét. A pályázók számítanak az Ön szavazatára is!

 

Ezen a honlapon érhető el a közönségszavazás: www.gepedvanhozza.hu 

 

A tét nagy: az a gép, amelyre a legtöbb szavazat érkezik 2021. június 14. 12 óráig, elnyeri az “Az év célgépe 2021” díjat és vele együtt a verseny ötletgazdája, a Chemplex Kft. által biztosított 1.000.000 Ft. értékű hajtástechnikai eszközbeszerzési keretet.

 

Az eredményhirdetés és a szakmai, valamint a közönségdíj átadása 2021. június 14-én, a Gépész Szalonban lesz.  

 

A Magyar Ipari Célgép Nagydíj 2021 támogatói:

Külgazdasági és Külügyminisztérium

Innovációs és Technológiai Minisztérium

HEPA

Dunakeszi Járműjavító Kft.

Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.

Linamar Hungary Zrt.

KUKA Hungária Kft.

VAMAV Vasúti Berendezések Kft.

NAFEMS

HUNGEXPO Zrt.

________________________________________________________________________________________________________________

 

Keressük az ország legjobb 5 célgépét!

 

Célgéptervezők és célgépgyártók nevezését várjuk a „Magyar Ipari Célgép Nagydíj 2021” versenyre 2021. április 21-ig, 5 kategóriában – a visszaszámlálás elkezdődött. A pályázat benyújtása online történik és nem vesz több időt igénybe, mint 15 perc.

 

A megmérettetés kiváló alkalom arra, hogy a kevéssé ismert gépipari megoldásokat és azok tervezőmérnökeit megismerhesse a nagyközönség, és a legjobbak nívós szakmai elismerésben is részesüljenek. A célgépgyártó szektor rohamosan fejlődő, de még nem teljes mértékben kihasznált ipari terület ma Magyarországon. „Fontos, hogy számukra is legyen lehetőség a bemutatkozásra a szélesebb nyilvánosság előtt” – mondja Sipos Sándor ötletgazda, a Gépipari Tudományos Egyesülettel közösen társszervező Chemplex Kft. tulajdonosa.

 

 

        …………………………………..                

 

Valamennyi termelési terület, valamennyi üzem legfontosabb elemei a célgépek. Sem az autógyártás, sem az élelmiszergyártás vagy akár a gyógyszergyártás sem létezhet az egyes speciális fázisokat ellátó célgépek nélkül. Magyarországon számos ilyen mérnökiroda és gyártó vállalat működik. A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet rájuk, elismerje a magyar gazdaságban betöltött szerepüket, és közelebb hozza az emberekhez a gépgyártás és gyártástechnológia sokszínűségét és szépségét.

 

A számos szakmai, komoly ismertséggel rendelkező támogató mellett a versenyt a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség is felkarolta.

 

5 gépipari kategóriában várják a pályaműveket 2021. április 21-ig:

  1. Anyagmozgatás és tárolás gépei (pl. alapanyag- és nyersanyag tárolás, beadagolás)
  2. Szerelősorok, gyártósorok gépei (pl. rész- vagy készterméket előállító gépek, gyártósorok, üzemi technológiák)
  3. Munkaasztal-környezetek, konfigurációk
  4. Mérő- és ellenőrző készülékek
  5. Csomagológépek

 

Nyolc díjat adományozunk összesen, amelyek a szakmai elismerés mellett további értékes nyereményeket, valamint üzleti, együttműködési lehetőségeket jelentenek:

  • Öt, a szakmai zsűri által kiválasztott cég számára Magyar Ipari Célgép Nagydíj 2021 elismerést
  • Három közönségdíjazott cég számára “A legjobb célgép 2021”, “Az év célgépépítője 2021”, “Az év tervezője 2021” elismeréseket

 

A díjakat ünnepélyes keretek között adjuk át a Gépész Szalon rendezvényen 2021. június 14-én, Budapesten, a Millennium Házában.

 

Jelentkezés és további részletek www.gepedvanhozza.hu weboldalon.