Javítsa a kommunikációt

 

 

 

 

Javítsa a kommunikációt a gépekkel,- és a gépek között

 

Egy ideális világban a gép, amelyet a világ bármely pontjáról bármely gépgyártótól vásárol, tökéletesen igazodik ahhoz a feladathoz, amelyet vele szeretne végrehajtani. És emellett zökkenőmentesen illeszkedik gyártósorba és a lehető legnagyobb hatékonysággal működik. A gyakorlatban ez az eredmény nem ilyen egyszerű. A szabványok felhasználásával egy gép fejlesztésénél sok különbség van a gyártók között. A különféle kommunikációs szabványok és protokollok tovább növelik az integráció bonyolultságát. Az OMAC PackML szabvány segítségével ezek közül a kihívások közül sok leküzdhető.

 

Egy gyártási folyamat számos berendezésből áll

 

A Pack ML (vagy Csomagológép-nyelv) az OMAC (Szervezet a gépi automatizáláshoz és vezérléshez) által meghatározott programozási szabvány. Ez a szabvány más néven az ISA TR88.00.02 technikai jelentés, és meghatározza a gép állapotát, módjait és címkézési találkozóit. A hatókör azonban szélesebb, mint pusztán a csomagológépek. A TR88 ugyanolyan jól működik minden gépnél és gyártósornál. A cél a közös megjelenés és a működési konzisztencia megteremtése. Az üzemeltetők ismerik a kezelőszerveket, amikor ugyanazokat a PACK ML gépi interfészeket látják visszatérni. A gyártás megkezdése egy meghatározott struktúrát követ, amellyel minden kezelő dolgozhat, még akkor is, ha ez számára egy teljesen új gép. Ugyanez, ha hiba lép fel a vonalon.

A kezelő tudja, hogy a „HELD” állapotú gépekre összpontosít (belső hiba történt), míg a biztonságosan leállított gépek „SUSPENDED” állapotba kerülnek (külső hiba történt). Más szavakkal, a PACK ML meghatároz egy közös gépnyelvet, amelyen keresztül a gépek, a kezelő és a felső számítógépes rendszerek nagyon egyértelműen kommunikálhatnak egymással.

 

Előnyök a végfelhasználó számára

A vállalatokat pénzügyileg fenntartható módon kell vezetni. A történet két kulcsfontosságú paramétere a TCO csökkentése az új és a meglévő létesítményekben, valamint a versenyképesség javítása az OEE növelésével és az eszközök jobb kihasználásával. A PACK ML értékes eszköz ezen ambíciók megvalósításához. Ahelyett, hogy egy adott automatizálási márkát priorizálna, és megpróbálnák a termelésbe illeszteni, a végfelhasználók pusztán az innovációra koncentrálhatnak, és a lehető legjobb gépet rendelhetik meg egy adott feladathoz.

A karbantartás terén is vannak előnyök, mivel minden szakember ismeri a gép funkcióit és a gép kódját. A végfelhasználónak kevesebb időt kell fordítania kezelői és karbantartó személyzetének képzésére, és gyorsabban felépül az állásidőből, ami jobb OEE-t eredményez.

A Pack ML emellett garantálja a gépek zökkenőmentes integrációját az új vagy a meglévő vonalkonfigurációkba. Ez felgyorsítja a szállítást, és az eszközök jobb kihasználásához és rövidebb piacra kerülési időhöz vezet.

 


A PackML működése

 

Előnyök a gépgyártó számára

Számos gépgyártó kínálja berendezéseit Pack ML funkcionalitással. Nagyon különböző típusú csomagológépeket építenek, és mindegyiküknek megvan a maga megközelítése a Pack ML megvalósításához. De a moduláris, koherens szabványnak a gyártósorokban való alkalmazásának eredményei mindig ugyanazok voltak: óriási idő- és költségmegtakarítás, valamint jobb összhang a saját termékeik között, amelyekből ők és ügyfeleik is realizáljatják az előnyöket.

 


A PackML előnyei

 

Következtetés

Azáltal, hogy a Pack ML-t a gépi interfészek standardjává teszik, és az OMAC-elveket alkalmazzák a gépi kódok modulálásához, a gépgyártók az újításokra és a gépeik képességeire koncentrálhatnak. Így végül nem kell folyamatosan újratervezniük a gépeket, hogy megfeleljenek az automatizálási rendszerek változásainak. A moduláris munkavégzés újrafelhasználható mechatronikai alegységeket kínál, és felgyorsítja az új gépek piacra kerülésének idejét. Minden interfész és gépfunkció előzetesen tesztelt, és előkészített az újrafelhasználásra. Ez garantálja a gépek egyszerű telepítését és üzembe helyezését az ügyfél telephelyén.

 

Hogyan kezdjük el a digitalizálást
Lenze Whitepapers sorozat

Az ipar 4.0, a dolgok ipari internete (IIoT), a big data – a digitális átalakulás már javában zajlik, és sok esetben az innovációkat már régen elkezdték megvalósítani. Alapvető változások zajlanak egész iparunk előtt ebben a pillanatban – nincs vesztegetni való idő!

 

Készen áll a digitális átalakulásra?
Van-e nyitott kérdése a szükséges feladatok végrehajtásáról?
Új Whitepapers sorozatunk azonnali segítséget, útmutatást és tippeket kínál a következő lépésekhez.

 

 

https://www.lenze.com/