Hogyan triplázták meg mobil robotok

 

 

 

 

Hogyan triplázták meg mobil robotok egy gyógynövény-feldolgozó termelékenységét?

 

Az automatizálás egyre nagyobb lendülete az FMCG szektort is elérte. A modern gyártóvállalatok élnek a digitális átalakulás által kínált lehetőségekkel, hogy ezzel lean gyártást érjenek el, kihasználva a növekedés kulcsfontosságú mozgatórugói, az automatizálás és a mesterséges intelligencia által nyújtott előnyöket. A gyógynövények feldolgozásával foglalkozó Infinitus az automatizálásnak köszönhetően tett szert versenyelőnyre: autonóm mobil robotokkal (AMR-ekkel) sikerült megtripláznia a termelékenységét.

 

Annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb minőséget nyújtsa az egyre inkább az automatizálás által dominált iparágban, a kínai gyógynövény-kiegészítők kutatásával és fejlesztésével, valamint feldolgozásával foglalkozó Infinitus Company Ltd. a belső logisztika hatékonyságát nevezte meg a fejlődés legfontosabb mozgatórugójának. Ennek eredményeképpen a vállalat három, a legmodernebb technológiát alkalmazó autonóm mobil robotot (AMR-t) (a Mobile Industrial Robots MiR200 modelljeit) telepített a kanalas orvosságokat gyártó (Jiangmen-i) üzemébe.

 

 

A szóban forgó, működését 2005-ben megkezdő üzem idővel a konkurencia mögött találta magát, mivel a gyártóberendezésük már több, mint tíz éve használatban volt. A területet elérő ipari korszerűsítési hullám következtében az Infinitus kiemelt fontosságúvá tette a belső logisztikai folyamatok automatizálását annak érdekében, hogy kiküszöbölje a gyártás során előforduló torlódásokat és a munkaerő pazarlását. Zhou Zhaowei, az Infinitus Xinhui-ban létesített gyártóközpontjának igazgatója szerint a gyártósoraikban alkalmazott AMR-technológia magasabb színvonalat képvisel az automata vezérelt járművek (AGV-k) technológiájával szemben. Kiváló rugalmasságuknak, költséghatékonyságuknak, termelékenységüknek és egyedülálló vonzerejüknek köszönhetően az autonóm mobil robotok minden eddiginél gyorsabban teszik lehetővé az Infinitus számára, hogy tovább haladhassanak a vállalat automatizálásával. Mivel az AMR-ek már bevált és biztonságos megoldást jelentenek, csökkenhetik a gyártás szűk keresztmetszeteit és a késedelmeket, valamint a gyártóvállalatok legyőzhetik a munkaerőhiány okozta problémákat annak köszönhetően, hogy szakképzett alkalmazottaik értéknövelő, összetettebb feladatokkal foglalkozhatnak.

 

Az Infinitus üzemének termelésében jelentős javulás mutatkozott a modernizált berendezés és a MiR robotok telepítését követően, Zhou Zhaowei elmondása szerint „A jelenlegi termelési szintjük 3,5-szer magasabb, mint korábban.”

 

A Mobile Industrial Robots-ról

A Mobile Industrial Robots (MiR) az ipar legfejlettebb együttműködő és biztonságos, autonóm, mobil robotjait (AMR) fejleszti és forgalmazza, amelyek segítségével a gyártók egyszerűen és költséghatékonyan tudják menedzselni belső logisztikai folyamataikat, felszabadítva a munkavállalókat a magasabb értéket képviselő feladatok érdekében. Több száz közép és nagy multinacionális gyártóvállalat és logisztikai központ mellett kórházak is világszerte alkalmazzák a MiR innovatív robotjait. A MiR által rendkívül gyorsan kiépített globális terjesztési hálózat jelenleg több mint 60 országra terjed ki. Regionális irodákkal rendelkeznek New York-ban, San Diego-ban, Szingapúrban, Frankfurtban, Barcelonában, Tokióban és Sanghajban. 2019-ben a MiR árbevétele 44 millió dollár volt. A tapasztalt dán robotipari szakértők által alapított és vezetett MiR központja a dániai Odensében található.

 

www.mobile-industrial-robots.com