Világos, mint norelem

 

 

 

Világos, mint norelem új siklócsapágy sorozata

 

A szabványos gépelemekre specializálódott norelem körasztal-siklócsapágyak új sorozatával bővítette választékát, rögtön két különböző verzióval. Az egyszerűen összerakható és nagy kopásállósággal rendelkező elemekből álló új termékcsalád hamar a forgó szerkezetekkel dolgozó mérnökök kedvencévé válhat.

 

A sorozat egyik siklócsapágya alumíniumból készül, a belső és a külső gyűrűt is beleértve. E két gyűrű között egy masszív, a csúszási funkciót biztosító műanyag tárcsa található, önkenő és karbantartás nélküli futást lehetővé téve. A csapágy sorozat második változata külső alumínium gyűrűt tartalmaz, a belső gyűrű pedig abból a nagy teljesítményű műanyagból készül, amit az első verzióban is alkalmaznak. A csapágyak alumínium alkatrészei eloxáltak, így mindkét csapágy tartósabb és korrózióállóbb lehet. Mindkét változat három különböző átmérőben kapható.

 

«Az új siklócsapágy választékkal ügyfeleink olyan csapágyakat választhatnak, amelyek a legjobban megfelelnek az anyagtól függő alkalmazásnak – jelentette ki Marcus Schneck, a norelem ügyvezető igazgatója. – Vevőink biztosak lehetnek abban is, hogy a csapágyak az egyszeri beszerelést követően karbantartás mentesek, hosszú távon időt és pénzt takarítva meg.»

 

Mindkét csapágy -50°C és +90°C közötti hőmérséklet-tartományban használható, így ideális megoldásnak számítanak minden esetben, amikor a gépnek extrém hőmérsékleten kell működnie. Ezen kívül az alkalmazott szerkezeti anyagoknak köszönhetően a csapágyak kevésbé összenyomhatóak. Ez viszont – megnövelt kopásállóságot, robusztusságot és biztonságos használatot kínálva – ellenállóbbá teszi őket a maradandó alakváltozásokkal szemben.

 

A siklócsapágyak teljes választéka norelem jól ismert:
– több mint 60 000 szabványos alkatrészt tartalmazó THE BIG GREEN BOOK-jából is megrendelhető.

 

A norelem cégről

norelem a szabványos gépelemek és gépépítő elemek vezető gyártója és beszállítója a gépiparban. A vállalat több mint 60,000 normáliát, kezelőelemet és automatizálási komponenst kínál az általános gépipar számára. norelem gépelemeinek 98 százaléka raktárról kapható, a termékekhez pedig helyszíni műszaki támogatás is rendelkezésre áll.

 

THE BIG GREEN BOOK

THE BIG GREEN BOOK egyszerre számít anorelem ötletadó katalógusának és referenciakönyvének. Ideális útmutató a szabványelemek világában.

THE BIG GREEN BOOK egyetlen forrásban egyesíti a termékinformációkat, a specifikációkat és a műszaki adatokat. A gyártási fázisokon alapuló cikkszámok logikai sorrendjére alapozott könyv a legjobb gyakorlati referenciákat, tanácsokat és útmutatásokat tartalmazza.

 

Ha többet szeretne megtudni a norelemről, kérem, látogasson el a www.norelem.hu oldalra.