Helyiségüzemeltetés PC-ről, táblagépről, telefonról

A Siemens piacra dobta Steward Web elnevezésű, új online szoftveres megoldását, amely lehetővé teszi valamennyi helyiségautomatizálási funkció működtetését személyi számítógépről, táblagépről vagy akár okostelefonról.

Modern, intuitív és költséghatékony interfészével az új megoldás teljessé teszi a cég átfogó helyiségautomatizálási portfólióját. A Steward Web kényelmes interfészt biztosít a felhasználók számára, hogy asztali számítógépről, táblagépről vagy okostelefonról működtessék a helyiség világítási, árnyékolási, valamint HVAC (fűtési, szellőztetési és légkondicionáló) rendszereit. Az átfogó jogosultságkezelő rendszer használatával finoman szabályozható az engedélyezett helyiségekhez és azok funkcióihoz történő felhasználói hozzáférés. A Steward Web skálázható (méretezhető), és több ezer felhasználót képes egyidejűleg befogadni, így nagy épületek esetén is használható.

A megoldás rendkívül rugalmas, élvonalbeli webes technológián alapul, és könnyen konfigurálható egy grafikus szerkesztőeszköz használatával. Nyílt architektúrája lehetővé teszi a vállalati logók, ügyfélspecifikus szimbólumok vagy weboldalak felhasználói interfészbe történő integrálását. Kívánságra az interfész az ügyfél speciális igényei szerint testre szabható, és a helyiség adott paramétereinek szabályozása mellett képes energia-megtakarítási javaslatok, időjárás-jelentések és hasonló információk kijelzésére is. A Steward Web a meglévő intranet hálózatokba is integrálható.

Die webbasierte Software-Lösung "Steward Web" ermöglicht eine komfortable Bedienung der kompletten Raumautomation mittels PC, Tablet oder Smartphone. The web-based software solution Steward Web allows all room automation functions to be operated comfortably from a PC, tablet or smartphone.

Mivel az összes funkció online vezérelhető, nagyon kevés kapcsolóra van szükség a helyiségekben. Tekintve, hogy a Steward Web a meglévő IP-hálózatot használja, nincs szükség további kábelezésre. Ez a megközelítés nem csupán költséghatékonnyá teszi a Siemens új helyiségüzemeltetési megoldását, hanem kielégíti a korlátlan rugalmasság iránti igényt is, mert a helyiségautomatizálási rendszer működtetése könnyen illeszthető az új körülményekhez, amennyiben a helyiség használata megváltozna a jövőben.

A Steward Web egy webszervert tartalmaz beépített BACnet/IP interfésszel, ami bármely olyan számítógépre telepíthető (ideértve a virtuális gépeket is), ahol Windows 7 operációs rendszer fut. Akármelyik jelenleg használatos webböngésző képes járulékos beépülő modulok (plugin) nélkül is kielégíteni a kliensoldali követelményeket, mint például HTML 5, iFrames (beágyazott keretek) és SVG (skálázható vektorgrafika).

Forrás: www.cee.siemens.com