Easy Tool-ID a Ballufftól

Egyszerű retrofit: Easy Tool-ID a Ballufftól

Gazdaságos belépő szintű megoldás szerszám menedzsmenthez

A Balluff ipari RFID megoldásaival megvalósított szerszámazonosítás növeli a termelés hatékonyságát, mert megszünteti a hibás szerszám kiosztásból, vagy szerszámhiányból fakadó hibákat és állásidőket. Ez lehetővé teszi a szerszámok használati idejének optimalizálását és gyakorlatilag megszünteti az azok túlhasználatából fakadó selejtek keletkezését, vagy az utómunka szükségességét. A Balluff Easy Tool-ID rendszere gazdaságos belépő szintű megoldás a professzionális szerszám menedzsmenthez. Kiemelkedően egyszerűen telepíthető, konfigurálható és könnyen használható retrofit célokra is.

Ehhez mindössze egy, a szerszámgépen található USB-portra (billentyűzet bővítő) és egy elő-beállítóra van szükségünk. Az adatok RFID technológiával íródnak át az előbeállítóról a szerszámra, majd az Easy Tool-ID rendszer továbbítja azokat a szerszámgépre. Ezzel megszűnik a kézi adatbevitel szükségessége és jelentősen csökken a beállítási idő, valamint a hibás adatbevitelből eredő kockázat. A rendszer egy integrált író/olvasó fejből, egy processzorból, egy mikrovezérlőből és a tápegységből áll.

A megoldás kezelési módja és működési elve már nem is lehetne egyszerűbb: az előbeállítón minden szerszám bemérésre kerül és az adatokat – például az átmérő és a sugár – a szerszám szárára helyezett adathordozóra írják fel. A gépkezelő csak a géphez viszi a szerszámot, behelyezi a szerszámbefogóba és megnyom egy gombot. A rendszer ezután lemásolja az inputot és az adatokat a Balluff Tool-ID rendszerrel a billentyűzeten keresztül automatikusan a gép vezérlőjére olvassa be. Ezáltal megszűnik a gyakran hibákhoz vezető manuális adatbevitel. Ez azt jelenti, hogy még a meglévő gépek is korszerűsíthetők és modernizálhatók egy költséghatékony szerszámazonosító megoldással.

 

http://www.balluff.com/local/hu/home/