Digitális és környezetbarát szerszámgépgyár

 

 

 

Gyárátadó Tuttlingenben

 

Októberben adták át Európa jelenleg legmodernebbnek számító szerszámgépgyárát a németországi Tuttlingenben.
Az új üzem építése során a termelékenység maximalizálása érdekében minden szűk keresztmetszetet kiszűrtek.

 

2019. október 24-én nyílt meg a Chiron Precision Factory, a Chiron új precíziós gyára számos gazdasági és politikai szereplő részvételével. Az épületet kifejezetten a termelékenységet és a pontosságot kiválóan ötvöző új gépsorozat összeszerelésére tervezték. Az optimalizált összeszerelési és logisztikai folyamatokkal rövidebb szállítási idők érhetők el.

 

A Chiron új gyára a németországi Tuttlingenben

 

Az évente maximum 400 gépes kapacitással rendelkező precíziós gyár jelenleg Európa legmodernebb szerszámgépgyárának számít. A több mint 34,5 millió eurós beruházás a legnagyobb külön befektetésnek számít a Chiron közel 100 éves történelmében. „Nagy öröm számunkra, hogy itt épült fel Németország egyik legmodernebb szerszámgépgyára” – emelte ki Michael Beck, Tuttlingen polgármestere, aki hozzátette: jelenleg mindenki az ipari teljesítmény visszaeséséről beszél, ezért az építkezés fontos jelzés a városnak és az egész régiónak.

 

Ünnepélyes megnyitó


ÚJ MÉRCE A DIGITÁLIS KOR KÖVETELMÉNYEIHEZ

„A precíziós gyár megnyitásával a Chiron készen áll a 21. század kihívásaira. Ebben a gyárban összpontosul mindenből a legjobb, amit a baden-württembergi szerszámgépgyártó iparágunk nyújtani tud. Gépek, amelyek a legnagyobb termelékenységet a maximális pontossággal ötvözik, és új mércét állítanak fel a digitális kor számára” – jelentette ki dr. Nicole Hoffmeister- Kraut, Baden-Württemberg gazdasági, munkaügyi és lakásügyi minisztere a megnyitóünnepségen tartott beszédében.

Az új üzem felépítésekor az informatikai szakemberek és a gyártástervezők a termelékenység maximalizálása érdekében minden szűk keresztmetszetet kiszűrtek. A papír nélküli gyár felé vezető úton fontos mérföldkőnek számítanak a digitális összeszerelési mappák és az érintés nélküli logisztikai műveletek. A fényjelzésekkel működő Pick-by-Lightrendszer segíti a komissiózót a tárolt alkatrészek gyors és biztonságos elérésében. A minőségbiztosításhoz – valamint referenciapontként – a gépek elkészültségi szintjét digitális ujjlenyomattal dokumentálják. Végül, de nem utolsósorban, a Chiron új gyára a klímavédelemhez is jelentősen hozzájárul. A gépek próbaüzemei során keletkező hőt környezetbarát módon használják fel a gyár fűtése során.


ÚJ CHIRON-CAMPUS NEUHAUSENBEN

Az új épületet mindössze 15 hónap alatt húzták fel egy korábban a német hadsereg, a Bundeswehr által használt területen. A Neuhausenben található új központi logisztikai létesítmény Chironcampusként a precíziós gyárat köti össze a már meglévő összeszerelő üzemekkel. A baden-württembergi jövőbe mutató projektet rövid idő alatt sikeresen tető alá hozták idő- és költségtúllépés nélkül. A vertikális forgácsolástechnika specialistája ezzel felkészült a fémmegmunkálás előtt álló kihívásokra.

 

Politikai és gazdasági szereplők a megnyitón

 

„A Chiron a legkorszerűbb gépekkel és megnövelt termelékenységgel válaszol napjaink nehezebb piaci környezetére” – foglalta össze dr. Markus Flik, a Chiron vezérigazgatója. Szerinte a Chiron új gyárát kifejezetten az új megmunkálóközpontjaik gyártásához  építették. A 16-os és a 25-ös sorozatok már az ügyfelek számára is elérhetők, amelyeket még több sorozat fog majd követni, mondta. Európa legmodernebb szerszámgépgyára a nagy pontosságú szerszámgépek precíz összeszerelésére vonatkozó összes különleges követelménynek megfelel.

 

A Chiron új gyára évi 400 gépes kapacitással rendelkezik


A 16-os sorozatba tartozó megmunkálóközpontokkal az ügyfelek akkumulátorházat gyártanak elektromos járművekhez, alumínium- és szerkezeti elemeket az autó- és a légiipar számára, valamint implantátumokat orvostechnikai megrendelésekre. „Az új gépsorozatokat jól fogadta a piac, a jövőbe mutató elkötelezettségünk egyfajta zálogaként” – foglalta össze dr. Markus Flik.


„Az elmúlt években rengeteg energiát raktunk
szakembereink továbbképzésébe, és most már készen állunk az új gépsorozataink Neuhausenben történő gyártására. A termelékenység és a maximális pontosság kombinációja teszi kivételessé új gépeinket. A kivételes gépek gyártásához pedig kivételes gyárra van szükség” – mondta dr. Markus Flik, a Chiron vezérigazgatója.

 

http://rolatast.hu/