Az új CLX 750 nagy stabilitásával, erős főorsójával

 

 

 

Akár 600 kg-os munkadarabok nagy
teljesítményű professzionális megmunkálása 8.9m²-en

 

Az új CLX 750 nagy stabilitásával, erős főorsójával
és jövőbe tekintő felszereltségével mély benyomást tesz a digitális gyártás világában.

 

• Ø700 mm átmérő és 1290 mm befogható hossz (opcionálisan választott Y-tengely esetén maximálisan Ø640 mm elforduló átmérő)
• 2000 Nm nyomatékű főorsó (A2-11”) 46 kW teljesítménnyel és patronos befogással max. Ø127 mm-ig
• 12 állású VDI 50 revolver
• ±80 mm Y-tengely irányú mozgás (opcionális) az excentrikus megmunkáláshoz, választható állóbábbal Ø430 mm átmérőig
• Opcionális ISM76 segédorsó 4000 ford/perc fordulatszámmal és 360 Nm nyomatékkal
• Exkluzív DMG MORI technológiai ciklusok széles választéka
• A DMG MORI IoTconnector 3D-s vezérlőtechnológia 19” érintőképernyővel az alapárban, opcionálisan SIEMENS vagy FANUC vezérléssel

 

A DMG MORI az idei EMO-n mutatta be a CLX széria új csúcsmodelljét, a CLX 750-et. A berendezést 600 kg-os és 1290 mm-es befogási hosszúságú munkadarabok megmunkálására tervezték, így ez az univerzális esztergaközpont különösen alkalmas nagy tengelyek megmunkálására. Az alapfelszereltség részeként DMG MORI technológiai ciklusokkal és az IoTconnector modern 3D vezérlőtechnológiával felvértezett CLX 750 készen áll bármilyen jövőbe mutató gyártási feladat megvalósítására. Ez a magas felszereltség a ügyfélspecifi kus automatizálási megoldásokkal tovább szélesíthető.

 

A DMG MORI a CLX széria új csúcsmodellje, a CLX 750 világpremierjét tartotta az EMO kiállításon, melyet max. 600 kg-os alkatrészek 8,9 m² alapterületen történő gyártására terveztek

 

Y-tengelyes kivitel esetén az 1290 mm-es megmunkálható hosszúság és a maximális 700 vagy 640 mm-es elforduló átmérő teszi a CLX 750-et nagyon sokoldalú esztergaközponttá számos iparági alkalmazás számára. Tengelyek gyártása esetén az opcionális állóbáb Ø430 mm átmérőig képes támogatni a megmunkálást. Az Y-tengely lenyűgöző ± 80 mm mozgási távolsága lehetővé teszi a komplex alkatrészek excentrikus megmunkálását, míg a segédorsó segítségével a 6 oldalas teljes megmunkálás válhat valóra. Orsó oldalon a CLX 750 nagy teljesítményt kínál a nagy teljesítményű forgácsolási feladatokhoz: 2000 Nm nyomaték és 46 kW teljesítmény önmagáért beszél. A DMG MORI inlineMASTER orsót használ, amely – mint a MASTER sorozat összes orsója – 36 hónapos kellékszavatossággal érkezik, munkaóra korlátozás nélkül.

 

Az inlineMASTER orsó 36 hónapos kellékszavatossággal rendelkezik, munkaóra korlátozás nélkül

 

A DMG MORI a CLX 750 szerszámgépet jövőbiztossá tette azzal, hogy lehetőséget biztosít a megmunkálási folyamatok digitalizációjához. A SIEMENS vagy a FANUC modern 3D vezérlő technológiája is elérhető a berendezéshez, míg az exkluzív DMG MORI technológiai ciklusok – mint például a váltakozó fordulatbeállítás, az Easy Tool Monitor 2.0 vagy a Multi-Threading Cycle – lehetővé teszik az egyszerű és hatékony munkavégzést. Az IoTconnector az összes CLX gép alapfelszereltségének része. Ez az alkalmazás lehetővé teszi a gépek digitális hálózatokba szervezését, és a legmagasabb szintű védelmet nyújtja az integrált tűzfal révén, valamint úttörő szolgáltatási megoldásokat nyújt a SERVICEcamera és a NETservice segítségével. A jövőorientált gyártást egyre inkább az automatizált gyártás kíséri – ezt a tendenciát követi elszántan a DMG MORI is. Ily módon a CLX 750 termelékenysége tartósan javítható az egyedi automatizálási megoldásokkal – és a jól ismert DMG MORI minőséggel.

 

 

Kiváló minőségű felszereléscsomag
a még jobb termelékenység érdekében

 

A nagyteljesítményű technológiai felszereltség,
valamint a stabil duoBLOCK kialakítás
teszi az új DMC 90 U duoBLOCK-ot
vonzó belépő szintű berendezéssé az 5 tengelyes szimultán megmunkálás világába.

 

• Kiváló minőség a lehető legjobb áron
• Erős speciális felszereltség integrált palettaváltóval
• Munkadarab méretek akár Ø900 x 1 450 mm-ig és 1 500 kg-ig
• 20 000 ford/perc fordulatszámú speedMASTER orsó 36 hónap kellékszavatossággal
• DMG MORI Connectivity az alapfelszereltségben, beleértve az I4.0 szenzorcsomagot is
• CELOS SIEMENS vagy HEIDENHAIN vezérlők
• Nagyméretű HSK-A 100 szerszámtartó 404 Nm elérhető nyomatékkal

 


Az új DMC 90 U duoBLOCK képében a DMG MORI egy olyan gépcsomagot fejlesztett ki, amely egyesíti a duoBLOCK design minden előnyét

 

Az új DMC 90 U duoBLOCK képében a DMG MORI egy olyan gépcsomagot fejlesztett ki, amely egyesíti a duoBLOCK design minden előnyét, a kiváló minőségű felszereltséget és a vonzó árat. A palettaváltóval ellátott 5-tengelyes szimultán szerszámgépek erősségei különösen a szerszám- és öntvénygyártás és az általános gépgyártás területén érvényesülnek. Az erőteljes standard felszereltség, a beépített palettacserélő és a magas csatlakoztathatóság révén a DMC 90 U duoBLOCK minden egyes jövőorientált alkalmazáshoz kitűnő partner.

 

Kormánycsukló az Infinity Red Bull Racing forma 1-es autóihoz

 

Ahogy a duoBLOCK széria minden gépe, a DMC 90 U duoBLOCK is egyesíti a maximális stabilitást és a kiváló teljesítményt. Az ellenálló design és a jól átgondolt hűtőrendszer kiváló és hosszantartó pontosságot garantál, amelyhez igény esetén 80 bar nyomású belső hűtés és hőmérséklet-szabályozás is rendelkezésre áll. A 20 000 ford/perc fordulatszámú, 130 Nm nyomatékú és 35 kW teljesítményű speedMASTER főorsó garantálja a nagy teljesítményű megmunkálást. A MASTER orsóknál már megszokott módon ez az orsó is 36 hónapos kellékszavatossággal rendelkezik, munkaóra korlátozás nélkül. A különböző orsóváltozatok között egy 430 Nm nyomatékú orsó is színesíti a portfóliót.

A DMC 90 U duoBLOCK munkaterülete elegendő helyet biztosít az akár Ø900 x 1 450 mm átmérőjű és 1 500 kg tömegű munkadarabok megmunkálásához. A szerszámtárat 60 szerszám befogadására tervezték – ám ez igény szerint ez 180-ig bővíthető –, és úgy alakították ki, hogy minimálisra csökkentse a szerszámváltási időt a napi gyártás során. Ezenkívül az optimálisan hozzáférhető palettacserélő lehetővé teszi a párhuzamos beállítások elvégzését, amelynek köszönhetően jelentősen növekedhet a termelékenység.

A DMC 90 U duoBLOCK alapfelszereltségének része a CELOS és SIEMENS 840D solutionline intuitív vezérlő és operációs rendszer, amely lehetővé teszi az egyszerű integrációt a digitális gyártási rendszerekbe. Alternatív megoldásként a HEIDENHAIN TNC 640 operációs rendszer is elérhető. A berendezéshez továbbá rendelkezésre áll DMG MORI IoTconnector is, ami tovább bővíti az optimális digitalizációs funkciók számát. Az i4.0 szenzorcsomag pedig javítja a pontosságot, és növeli a folyamat megbízhatóságát. Az ajánlatot végül a DMG MORI technológiai ciklusok – mint például a 3D quickSET és az i4.0 karbantartási csomag – egészítik ki.

 

A 20 000 ford/perc fordulatszámú, 130 Nm nyomatékú és 35 kW teljesítményű speedMASTER főorsó garantálja a nagy teljesítményű megmunkálást

 

 

Szerviz optimalizáció a myDMG MORI-val

 

Minden szerviz folyamat teljes körű átláthatósága, valamint azonnali és közvetlen kapcsolat
a DMG MORI új ügyfélportáljának központjában – kezdetben csak Európában, később az egész világon.

 

myDMG MORI – az ingyenes online szolgáltatáskezelő felgyorsítja a folyamatot a probléma leírásától az ügyfélkérések feldolgozásáig, valamint az összes szükséges dokumentumot digitálisan egyidejűleg biztosítja

 

• myDMG MORI: Egyedi ügyfélportál
• Gyors és egyszerű hozzáférés több szolgáltatáshoz és tudáshoz
• Digitális gép életciklus-dokumentáció
• myDMG MORI a gyártósoron

 

A DMG MORI a továbbiakban is hozzájárul az ipari digitalizáció előmozdításához; digitalizált folyamatokkal kézzelfogható hozzáadott értéket teremtenek ügyfeleik számára. Ezt képviseli a DMG MORI új ügyfélportálja, a myDMG MORI is. Az ingyenes online szolgáltatáskezelő felgyorsítja a folyamatokat a problémák leírásától a vevői lekérdezés feldolgozásáig, és azonnali online hozzáférést biztosít az összes releváns dokumentumhoz.

„Az új myDMG MORI ügyfélportál azonnali és közvetlen kapcsolatot kínál a DMG MORI-val, beleértve a folyamatban lévő szolgáltatások nyomon követését és hozzáférést az összes dokumentumhoz”, – mondja Dr. Thomas Froitzheim, a DMG MORI Global Service GmbH ügyvezetõ igazgatója erről a stratégiai jelentőségű és piacvezető digitalizációs kezdeményezésről.

 

EGYSZERŰ ÉS GYORS HOZZÁFÉRÉS,
TÖBB SZOLGÁLTATÁSHOZ ÉS TÖBB TUDÁSHOZ

A szolgáltatás hatékonyságát és megbízhatóságát a my DMG MORI biztosítja. Ez lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy szervizigényüket online nyújtsák be. „Egy kattintás a megfelelő gépre, majd röviden leírják a problémát, szükség esetén képet, vagy videót is csatolhatnak – mindezt várakozási idő és félreértések nélkül tehetik meg”, – hangsúlyozza Dr. Thomas Froitzheim. A kérelem közvetlenül a “megfelelő” DMG MORI szerviz szakértőhöz érkezik, aki azonnal megkezdi a feldolgozást. Mindeközben az ügyfél élőben figyelheti a feldolgozás állapotát. A „Track & Trace” segítségével a pótalkatrészek szállítását is nyomon lehet követni .Nincs több kérdés és várakozási idő a telefonos forródróton, így az ügyfelek jobb tervezést és nagyobb áttekintést kapnak. Minden regisztrált ügyfél részesül a teljes körű átláthatóság előnyeiből. Dr. Thomas Froitzheim mindenekelőtt szeretne eleget tenni a DMG MORI ügyfelei által felvetett igényeknek: „Mostantól a központi honlapunk, a myDMGMORI.com átfogó képet nyújt ügyfeleinknek a telepített DMG MORI gépekről, a folyamatban lévő szervizekről, az alkatrészrendelések státuszáról, valamint online elérhetővé tesz minden szükséges dokumentumot!”

 

DIGITÁLIS GÉP ÉLETCIKLUS-DOKUMENTÁCIÓ

“Bizonyos értelemben a myDMG MORI tükrözi a rendszerünkben lévő tudást” – magyarázza Dr. Thomas Froitzheim. Az általános dokumentumokon kívül – mint például az üzemeltetési utasítások – az ügyfélkönyvtár minden elvégzett szerviz szolgáltatást és gépspecifikus életciklus-dokumentációt tartalmaz, valamint minden megrendelt alkatrészt is. A jövőben a portált folyamatosan bővítjük új lehetőségekkel és alkalmazásokkal. Hamarosan pedig online tanfolyamokat is le lehet majd foglalni, és hozzáférhető lesz a szakértői know-how egy GYIK adatbázison keresztül.

 

Az üzemeltetési utasításokon kívül a myDMG MORI megjeleníti az összes elvégzett szerviz gépspecifikus életciklus-dokumentációját és a megrendelt alkatrészeket is.

 

myDMG MORI a gyártósoron

Dr. Froitzheim külön kiemelte a myDMG MORI alkalmazást. A szervizeléshez a gépet egy gombnyomással azonosítják és lehetőség van képek vagy videók azonnali csatolására. A gyártásban további alternatívaként a myDMG MORI mostantól a CELOS alapfelszereltségében is megtalálható és a vezérlőn keresztül kényelmesen elérhető. Ezen felül Dr. Froitzheim külön kiemelte: „Ezeket az előnyöket a jövőben a WERKBLiQ-re való frissítéssel lehet elérni a harmadik féltől származó gépeken, így akár a teljes gyártósoron is.”

 

https://en.dmgmori.com/