A WALTER új erodáló-, és köszörű-gépe

 

 

 

 

 

 

A WALTER új erodáló-, és köszörű-gépe
a már jól ismert “2 az 1-ben” kialakítással

 

A szerszámgépek piaca egy ideje afelé indult el, hogy
„rugalmasabbak”, „univerzálisak”
és „automatizáltak” legyenek a gépek.

 

A „specializált” és a „költséghatékony” hasonlóan fontos követelményként jelentkezik, amit gyakran nem lehet összeegyeztetni az elvárásokkal. Ugyanakkor pont ezt érte el a WALTER az EDM-es gépkínálatának legújabb bővítésével, a HELITRONIC RAPTOR DIAMOND-dal. A WALTER a megfelelő gépi megoldást kínálja szerszámok erodálásához minden ügyfél igényének megfelelően.

 

„2 az 1-ben” erodáló-, és köszörűgép HELITRONIC RAPTOR DIAMOND a WALTER-től

 

 

RUGALMAS ÉS KÖLTSÉGHATÉKONY

A HELITRONIC RAPTOR DIAMOND egy rugalmas és univerzális szerszám-erdáló-, és köszörűgép, amelyet kifejezetten PKD-szerszámok élezésére terveztek a WALTER „2 az 1-ben” koncepciójával, amelyet már majdnem két évtizeden keresztül kipróbáltak és teszteltek. Akár fa, akár fém szerszámokhoz, a HELITRONIC RAPTOR DIAMOND a legnagyobb rugalmasságot kínálja. A gép a FINE PULSE TECHNOLOGY-val használható, amely néhány évvel ezelőtti bevezetése óta új szabványokat állított fel az erodálással kialakítható felületek minőségében. A legfib nomabb frekvenciával a gép a PKD szerszámokon tökéletes felületeket és vágóéleket tud készíteni anélkül, hogy növelné a megmunkálási időt.

 

A HELITRONIC RAPTOR DIAMOND SPECIÁLIS KIALAKÍTÁSA

A „speciális” ebben az esetben: a kiegészítők optimalizálását jelenti úgy, hogy a HELITRONIC RAPTOR DIAMOND a PKD-szerszámok élezésére legyen alkalmas, ami általában:

– nem igényel magas szintű automatizálást,

– nem igényel automatikus szerszám-alátámasztó rendszereket,

– nem igényli az elektródák és az köszörűkövek automatikus cseréjét,

– de továbbra is nagyfokú rugalmasságot igényel a nagy és különféle típusú szerszámok megmunkálása terén.

Ezért a HELITRONIC RAPTOR DIAMOND – a WALTER többi gépétől eltérően – nincs előkészítve opcionális kő/elektróda-cserélő, robot-adagoló vagy hidraulikus szerszám-alátámasztó rendszer felszereléséhez. Mint minden más WALTER „2 az 1-ben” gépnél, az alapfelszereltség magában foglalja a HSK-s elektróda / köszörűkő csatlakozást. Maximálisan 400 mm átmérőjű és legfeljebb 270 mm hosszú szerszámok erodálhatók vagy köszörülhetők a HELITRONIC RAPTOR DIAMOND segítségével. Legfeljebb 500 szerszám automatikus feltöltéséhez rendelkezésre áll egy opcionális, a munkaterületbe integrált rakodógép.

 

További fontosabb jellemzők:

– Fine Pulse Technology

– 11,5 kW-os főorsó

– HELITRONIC TOOL STUDIO szoftver erodáláshoz és köszörüléshez

– Walter Window Mode P51 / P52

– Rakodógép (opcionális)

– Üveglécek (opcionális)

– Nyomaték-hajtás az A tengelyhez (opcionális)

– Köszörűkő-bemérő (opcionális)

– Manuális lünetta (opcionális)

– sok más egyéb opcionális kiegészítő is választható

 

 

https://www.walter-machines.com/