A Mewa „Megbízható munkaadó” elismerésben részesült

 

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara
a Mewa dolgozói iránti elkötelezettségét méltatta

 

A Mewa felelősnek érzi magát dolgozóiért és példásan alakítja ki számukra a munkafeltételeket. A német textilszolgáltató legfontosabb vállalati értékei közé tartozó elkötelezettséget nemrégiben a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara is elismerte: a Mewát „Megbízható munkaadó” védjeggyel tüntették ki.

A díjjal a Mewa kiváló társaságba került: a szakmai zsűri 33 cég munkavállalókkal kapcsolatos tevékenységét találta érdemesnek a minősítésre, közöttük a BASF, a Bayer, a dm vagy a Siemens magyarországi leányvállalatait. A kitüntetést egy olyan pályázaton lehet elnyerni, amelyen a résztvevőknek részletes kritériumrendszer alapján kell bemutatniuk a dolgozók esetében alkalmazott gyakorlati megoldásaikat és vállalati irányelveiket, például a javadalmazási rendszer, a szociális-jóléti juttatások, az egészségvédelem és a munkakörülmények, a képzés és továbbképzés, valamint a fejlődési és karrierlehetőségek területén.

 

 

„Folyamatosan dolgozunk azon, hogy javítsuk kollégáink munkafeltételeit, és ezen a téren számos új kezdeményezést támogatunk. Ez a díj is bizonyítja, hogy erőfeszítéseinkkel jó úton haladunk” – mondta Horváth László, a Mewa ügyvezetője a díj átvételekor. Az idei díjazottakat a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara éves taggyűlésén jelentették be. Az 1993-ban alapított szervezet a német gazdaság hivatalos magyarországi képviselőjeként több mint 900 vállalatot tömörít. Az ország legnagyobb kétoldalú gazdasági szervezetének legfőbb feladata a német-magyar üzleti kapcsolatok előmozdítása.

A győztesek teljes listája és méltatásuk itt található: https://www.ahkungarn.hu/hu/megbizhatomunkaado

 


Horváth László ügyvezető (balra) és Lopejszky Gábor értékesítési vezető (jobbra) a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara „Megbízható munkaadó“ minősítést elismerő oklevelével (Fotó: Mewa)

 

Mewa
A Mewa 1908-ban történt alapítása óta bocsát üzemi textíliákat ügyfelei rendelkezésére, s ezzel a „textilsharing” gondolatának élharcosa. Ma már Európa-szerte 47 telephelyen nyújt a textíliák ápolását, karbantartását, raktározását és logisztikáját is tartalmazó teljes körű szolgáltatást vállalati partnereinek, akiket munka- és védőruházattal, törlőkendőkkel, olajfogó és belépőszőnyegekkel lát el. Ezenkívül a Mewa-tól munkavédelmi cikkeket is lehet rendelni. A vállalat mintegy 5.700 dolgozójával kb. 190.000 ügyfelet, köztük ipari felhasználókat, kereskedelmi vállalatokat, műhelyeket és vendéglátóipari egységeket szolgál ki. A Mewa csoport 2021-ben 770,4 millió eurós árbevételt ért el, amivel a textilmenedzsment ágazat piacvezető vállalata. A fenntarthatóság és a felelős magatartás területén végzett tevékenységéért, márka- és innovációfejlesztéséért a vállalatot többször is díjazták.

 

www.mewa.hu