Palettaszállító-rendszerAz ügyfél

… egy üvegek, ablakok és ajtók europalettákon alapuló szállítórendszereit kínáló vállalat. A cég székhelye Németországban van, innen kínálják világszerte a szállítómodulokat.

A feladat

Ahhoz, hogy europaletták olyan helyeken is mozgathatók legyenek, ahol nincs targonca, vagy kézi raklapemelő, az ügyfél egy speciális szállítórendszert fejlesztett ki. Az alaplap, amelyre a görgők rögzítve vannak, egy egyszerű csatlakozóval vannak a raklaphoz erősítve. Egy ilyen palettán akár 1 tonna terhet is lehet a legkülönfélébb talajon kül- és beltéren egyaránt szállítani. Eddig egy konkurens cég görgői voltak felszerelve, de ezek minőségileg nem feleltek meg az elvárásoknak. A fék kezelhetősége, valamint a forgókoszorú túlzott holtjátéka nem feleltek meg az Ügyfél magas igényeinek.

 

A megoldás standard programunkból

Az LK-SPO 125K-1 FI, valamint a hozzátartozó B-SPO 124K-1 Blickle görgőkkel már-már a katalógusunk standard programjából is egy tökéletes megoldást tudunk nyújtani. A forgókoszorú speciális dinamikus Blickle-szegecselés könnyű forgást biztosít a forgókoszorún minimális játéka mellett, valamint hosszú élettartamot a golyópályák hidegalakításos szilárdságnövelése által. A forgókoszórú rögzítését egy fékrugó végzi úgy, hogy az egy fogazott alátétlencsébe ékelődik be (alakzárás). Ezzel egyidejűleg a kerék is fékeződik a rugó speciális formájának köszönhetően (erőzáró blokkolás) ezzel megbízható működést és könnyű kezelhetőséget biztosítva. Ezek a tulajdonságok mind minőségben, mind optikailag meggyőzték az ügyfelet.

ROLL-N

ROLL-N

 

http://www.roll-n.hu/