a LISSMAC fémipari divízió sikertörténete

 

 

 

„Meg kell találni a módját, hogy …!“ A LISSMAC cégnek szüksége volt egy olyan gépre, amely eltávolítja az összes lézervágott lemezek élen az oxidréteget a kívánt megmunkálási minőségben. Ekkor úgy tünt, hogy ennek megoldása a piacon elérhető valamennyi gép számára túl magas követelményt állított. Az érintett kérdés kapcsán a folyamatos tanácstalanság miatt a kapituláció a küszöbön állt…

 

Kapituláció?! – Nem, ezt a szót a LISSMAC házán belül nem ismerik. Ennek kapcsán 2002 elején a LISSMAC műszaki vezetése úgy döntött, hogy az ötleteket és a követelményeket közös nevezőre hozza és elkészítették a gép első ígéretesnek tűnő rajzait. Már a következő évben, miután a saját szükségletét egy gazdaságos és hatékony géppel fedte le, és a piaci lehetőség adott volt, a LISSMAC kifejlesztette az oxid eltávolító gép első prototípusát. Az innovatív megmunkálási technológiát, amely a mai napig megkülönbözteti ezeket a gépeket, még abban az évben szabadalmaztatták. A 2005 és 2006-os években a gépekbe az oxidréteg eltávolítása mellett a munkadarabok éleinek lekerekítési technológiáját a jobb festék tapadás érdekében is kifejlesztették és tökélesítették. A siker csúcspontjaként 2006-ban az egyedülálló koncepció és a kétoldalas megmunkálási módszer miatt a LISSMAC a lemezmegmunkáló gépek körében a tekintélyes Innovációs Díjat kapta meg.

 

2009-ben jöttek létre az új generációs gépek új kivitellel, valamint a salakeltávolító és sorjázó szerszámok fejlesztésével. Időközben a négy különböző gépmérettel rendelkező termékportfólió, amelynek a gépei rugalmasan és az alkalmazásoknak megfelelően konfigurálhatók, a lemezmegmunkálás területén minden igényt ki tudnak elégíteni. A Bütfering fémipari részlegének 2012-ben történt megvásárlásával és Steelmaster prémium márkának a portfólióba illesztésével a LISSMAC további lépést tett, hogy a felhasználók számára további alkalmazási lehetőségeket ajánljon a nedves és száraz sorjázási és felületi csiszolási eljárások területein. A 2015-ös év egy további mérföldkő a LISSMAC számára a lemezmegmunkálás területén, mivel az SBM-XS-sel egy olyan géppel lépett a piacra, amely kis alkatrészek kétoldali megmunkálásra alkalmas egyetlen munkafázisban.

 

Az évek folyamán a LISSMAC folyamatos innovációs képességének köszönhetően a LISSMAC SBM gépcsalád ma már nem csak a maximális termelékenységet és rugalmasságot, hanem a kiváló minőségű megmunkálást is jelenti. Ma a LISSMAC a lemezmegmunkálás egyik vezető beszállítója. És igen, LISSMAC képes volt rá, megtalálni a módját..!

 

 

Mérföldkövek 2002: A LISSMAC szakmai vezetése a saját igények felmerülése miatt összekapcsolva az ötleteket és követelményeket, létrehozta az oxidréteg eltávolítására alkalmas gép első rajzait.
2003: Az innovatív megmunkálási technológia szabadalmazása. A prototípus kifejlesztése.
2005: Az SBM-S gép segítségével valamennyi munkadarab éle lekerekíthető.
2006: Az SBM-XL G2S2 gép megszületése a munkadarabok sorjázásához és élkerekítéséhez. Az egyedülálló gépi technológia Innovációs Díjat kap.
2009: A LISSMAC sorjázó gépek „új generációjának” piaci megjelenése. ”. Az új konstrukcióban a technológia folyamatos optimalizálásának köszönhetően a gépek termelékenysége és a hatékonysága is megmutatkozik.
2010: A termékportfólió három gépváltozattal bővült. Különböző gépkialakításoknak köszönhetően a G1S2, B2 és S2 típusok a megmunkálandó lemezek igényeinek megfelelően alkalmazhatók.
2012: Az L-sorozattal egy másik munkaszélességű gépcsalád került a piacra. A Bütfering fémipari részlegének felvásárlása és a Steelmaster prémium márkanév integrálása a LISSMAC portfóliójába.
2015: Az innovatív SBM-XS G1E1 kis alkatrész sorjázó gép lehetővé teszi a kis alkatrészek hatékony kétoldalú megmunkálását egyetlen munkamenetben.
2018: LISSMAC átvette az ERNST Gépgyár sorjázási technológiáját. A korábban nagyon sikeres lemezmegmunkáló gépeket új alkalmazási megoldásokkal egészítik ki.