A KOHLER a Peak Performerrel a csúcsra tör

 

 

 

 

 

 

A hengergörgős egyengető gépek új generációja 50% -kal vastagabb lemezanyagok megmunkálására képes

A KOHLER technikailag tovább fejlesztette a már jól bevált Peak Performer precíziós hengergörgős lemezegyengető berendezését, hogy jelentősen növelje a megmunkálhatósági tartományt. Azonos folyáshatárú alapanyagok esetén a Peak Perfomer gép akár 50% -kal vastagabb lemezek egyengetésre képes az ismert pontossággal, ami a piac csúcsára pozicionálja a berendezést. Az ipari fémmegmunkálás területén az egyengető berendezések gyártására szakosodott egyik piacvezető vállalata, a németországi Fekete-erdő területén működő KOHLER Maschinenbau GmbH kiemelten ügyfélközpontú innovációival segíti vásárlóit. A KOHLER bemutatja a továbbfejlesztett sorozatgyártású Peak Performer precíziós hengergörgős lemezegyengető berendezést, amely 50% -kal vastagabb lemezanyagok megmunkálására is képes.

 

A Peak Performer precíziós hengergörgős lemezegyengető berendezés a vastag acéllemezeket is nagy pontossággal munkálja meg

 

A megnövelt megmunkálhatósági tartomány mellett a berendezés új generációja a megfordítható egyengető hengerekkel – ami egy újdonság a piacon – valamint a továbbfejlesztett, új koncepciójú meghajtással rendelkezik. A bevált és költséghatékony GAP Control az elektromechanikus egyengetési hézag szabályozás és az intelligens 4 pontos túlterhelésvédelmi rendszerhez a Peak Performer precíziós hengergörgős lemezegyengető berendezését maximális pontosságot és hatékonyságot nyújt a fémlemezek feldolgozásához.

 

A Peak Performer a legmodernebb precíziós hengergörgős lemezegyengető berendezés

 

Hosszabb élettartamú megfordítható egyengetőhengerek


Az a tény, hogy az új generációs Peak Performer egyengetőhengerek megfordíthatóak, meghosszabbítja élettartamukat, különösen olyan helyzetekben, amikor a viszonylag nagy munkaszélességű gépre kisebb szélességű munkadarabokat helyeznek fel, ilyenkor a görgők egyik oldalára lényegesen nagyobb terhelés jut. A KOHLER mérnöki fejlesztéseinek köszönhetően – képesek voltak meghosszabbítani a hengerek élettartamát úgy, hogy a támasztóhengereket egy meghatározott elrendezésben helyezték el, hogy az egyengető görgőkre kifejtett pontterhelés a megfordítás után eltolódik. A rendszer által generált adatok áttekintést nyújtanak a kumulált terheléseloszlásról a gép teljes megmunkálási szélességében. A berendezés bal és jobb oldalának összehasonlításával a gépkezelők megállapíthatják az egyengető görgőkön keletkező terhelést. Szükség esetén a görgőket megfordítják és meghosszabbíthatják az élettartamukat azzal, hogy mindegyik oldalt azonos ciklusszámmal használják.

 

 

Az új csoportos hajtás csökkenti a kopást és jelentősen megnöveli a megmunkálható keresztmetszetet

A KOHLER optimalizálta a meghajtás koncepcióját a Peak Performer 80P és ennél nagyobb gépek esetén. A hagyományos elrendezésben, a meghajtást egyetlen motor végzi. A fejlesztésnek köszönhetően több hajtómű és motor biztosít közvetlen meghajtást az egyengető görgőknek. Ez az új hajtás rendszer csökkenti azt, hogy az egyengető görgők megcsúszását az egyengetendő munkadarab felületén, így kíméli a munkadarab felületét. Összességében a gép általános mechanikai terhelése csökken, kisebb kopást és bizonyíthatóan magasabb energiahatékonyságot eredményez a hajtásláncban. Ennek hatására a megmunkálhatósági tartomány jelentősen megnövekedett, különös figyelemmel a szélesebb lemeztáblákra. Így a Peak Performer 80P berendezés képes 14 mm vastagságig S355 minőségű acéllemez egyengetésére 1500 mm szélességben.

 

Az egyengetés minőség kiértékelése

 

Az egyszerű kezelhetőség meggyorsítja a pontos beállítást

Az új Peak Performer generációnál széria a többfunkciós 10,1” –os érintőképernyő, aminek a felbontása 1024 x 600 pixel (opció 15,6”-os képernyő, 1368 x 768 pixellel) és a tükröződésmentessége jelentősen javítja az olvashatóságot. A KOHLER egyszerűbbé tette a berendezés kezelését egy felhasználóbarát felület alkalmazásával, amely a szükséges beviteli adatok alapján a kívánt beállítások gyors hozzáférését biztosítja. Az „Expert Calculation System” megkönnyíti és felgyorsítja az egyengetőgép anyag-specifikus beállításait. A felhasználóbarát vezérlőrendszer lehetővé teszi a dolgozó számára, hogy bizonyos beállításokat el tud tárolni a berendezés memóriájába. A tárolt beállításokat szükség esetén újra installálhatja a berendezésre. A rendszer automatikusan menti a legfrissebb beállításokat is, ezáltal olyan előzményeket hoz létre, amelyek a későbbiekben elérhetőek, ha további optimalizálásra – beállításra lesz szükség. Opcionális kiegészítésként a KOHLER olyan vonalkód-szkennert kínál vásárlóinak, amely azonosítani tudja a megmunkálandó alkatrészeket, felhasználva például a munkalapokra nyomtatott vonalkódokat. A Peak Performer automatikusan behívja a kapcsolódó egyengetési paraméter beállításokat, és ennek megfelelően állítja be a berendezés egyengető hengereit.

 

Gyorsan elvégezheti a szükséges beállításokat a többfunkciós érintőképernyőn az ergonomikus felhasználói felület segítségével

 

Távdiagnosztikai hálózati kapcsolat és állapotinformációk lekérdezése IP hálózaton keresztül

Az újonnan kifejlesztett felhasználói felület egy meghatározott csoportoknak, például a vállalat szakmai vezetőinek vagy termelésirányítási szakembereinek, mérnökeinek kínál egy lehetőséget, hogy bármikor hozzáférhetnek a Peak Performer gépre vonatkozó állapotadatokhoz. Ez lehetővé teszi számukra, hogy működési adatokat, technikai paramétereket vagy információkat szerezzenek a gép használatával kapcsolatban, vagy hogy ellenőrizzék, hogy bizonyos terhelési adatok milyen gyakorisággal fordultak elő egy adott időszakban.

 

Kiviteli opció: billenthető kimeneti tárgyasztal

A Peak Performer bemeneti és kimeneti tárgyasztalainak burkolása csúszós fémlemezekkel vannak burkolva, hogy a munkadarab könnyen a gépbe becsúsztatható illetve kivehető legyen.  Egy új opció érhető el a 35 °- ig dönthető kimeneti tárgyasztal, amely leegyszerűsíti az alkatrészkezelést, például amikor nagy mennyiségű munkadarabokat kell egyengetni. A megmunkálás után a kiegyengetett munkadarabok a kíván dőlésszögben beállított tárgyasztalról közvetlenül a szállító konténerbe csúsznak. Alternatív megoldásként megajánlható még pl. görgő pályák, szállítószalagok és forgató asztal is.

 

Könnyű kezelhetőség, hatékony – egyszerű tisztítás, gyors karbantartás

 

GAP Control – Elektromechanikus egyengetési hézag szabályozás hidraulika nélkül

A GAP Control egy KOHLER által kifejlesztett és szabadalmaztatott elektromechanikus egyengetési hézagszabályozó rendszer, amely szükségtelenné teszi a Peak Performer precíziós hengergörgős lemezegyengető berendezésben a hidraulikus komponensek alkalmazását. Az elektromos energia mechanikai úton történő közvetlen átadásával – a hidraulikus rendszereknél általában fellépő és azokkal szorosan összefüggő veszteségek nélkül működik – így növelve a berendezés költséghatékonyságát, nem beszélve annak teljesítményéről és pontosságáról. Az alkalmazástól függően a GAP Control beépített deaktiválási funkciója, lehetővé teszi az optimalizált terhelésszabályzást és a hatékony energiafogyasztást. Az egyengetőhengerek meghajtómotorjai üresjáratban minimális energiát használnak fel. Összességében az alacsonyabb energiafogyasztás azt jelenti, hogy jelentős költségmegtakarítást lehet elérni a hidraulikus rendszerű egyengető gépekhez képest. Továbbá csökken a karbantartási igény és a rendszerben nincs veszélyes hulladék: olaj és zsír. A GAP-Control energiatakarékos és csendes működtetői a súrlódás által optimalizált 4 darab ékrendszeren keresztül szabályozzák az egyengetési rést, és rezgések nélkül állandóan tartják azt. A rendszer nagy merevsége és erő-elmozdulási aránya lehetővé teszi az összenyomhatatlan és nagy pontosságú szabályozást – még nagyon eltérő és nagy terhelés esetén is. A változó keresztmetszetű és nagy szilárdságú bonyolult egyengetési feladatok esetén például a Peak Performer 80P akár 25 mm-es anyagvastagságig is megbízhatóan, legmagasabb minőségi szinten egyenget. A gép magas hőmérsékleti stabilitása rendkívüli pontosságot biztosít.

 

 

 

A túlterhelés elleni védelem megakadályozza a selejt képződését és a berendezés károsodását

A Peak Performer fejlesztésénél cél volt a berendezés hatékonyságának és a gazdaságosságának növelése, ami működés közben minimálisra csökkenti a mechanikai károsodást és ezáltal csökkenti a selejt képződését. Az alkatrész-egyengető gép intelligens 4-pontos túlterhelésvédelme másodpercek alatt reagál a terhelés változására, és biztosítja, hogy a hengerszék,, a hengerek és a motorok megfelelően védettek legyenek. Ha a megadott normál terhelést túllépésre kerül, akkor a rendszer módosítja a képlékeny alakváltozás szintjét, és így megakadályozza a selejt keletkezését. Ha túlterhelés lép fel a berendezésben, a gép azonnal leáll, és a görgősort automatikusan szétnyitja. Így a terhelés folyamatos és közvetlen érzékelése biztonságosabb és személyfüggetlen felügyelet biztosít a berendezésen.

 

 

pp.kohler-germany.com