A Lamina Milling Premium család bővítése

 

Lamina Technologies svájci keményfém-forgácsoló-szerszám gyártó, 2002-ben alakult Yverdon-les-Bains-ben. A kezdetektől igyekszünk megismerni ügyfeleink igényeit és maximálisan kielégíteni elvárásaikat. A világelső Multi-Mat™ koncepció, az innovatív technológiák révén lehetőséget nyújt, hogy a forgácsolószerszámmal számos anyagban dolgozzunk. A Lamina folytatja dinamikus növekedését 7 leányvállalata és több, mint 50 országban működő forgalmazója által.

 

A Lamina lépést tart az innovatív oldalon az acél és a rozsdamentes acél megmunkálásához tervezett legújabb megoldásával. „Mivel tisztában vagyunk azzal, hogy a forgácsoló szerszámok világában elköltött pénz kb. 40% -át acélok és rozsdamentes acélok megmunkálására költik, fontos volt számunkra, hogy létrehozzunk egy maró vonalat, amelyet kifejezetten erre a 2 csoportra szánunk, amely képes javítani a hatékonyságot, és költségeket takarít meg ügyfeleink számára ”- magyarázta Dr. Ligia Colina, K + F szakértőnk.

Noha az LT 30 és az LT 3000 több anyagban használatos bevonatok megfelelő alkalmazásával olyan jó vagy jobb eredményeket érnek el, mint a forgácsoló szerszámpiacon kapható dedikált bevonatok, az ipar jelentős része szkeptikus volt, és úgy vélte, hogy nem lehetséges sokoldalú eszközökkel dolgozni teljesítmény- kompromisszumok nélkül. Ezen ügyfelek igényeinek kielégítése érdekében a Lamina elkészítette a Magia LT 3130 új generációját, amelyet új technológiával terveztek, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtson a bizonyos anyagokban és alkalmazásoknál. A Lamina már ismert, hogy nagyon erős a marás szegmensben a Multi-Mat bevonatokkal. Azáltal, hogy ezt az acélokhoz és rozsdamentes acélokhoz készült kiegészítő osztályt kínálja, a vállalat célja, hogy teljes mértékben kielégítse az ügyfelek magas elvárásait ezen a területen.

Megmunkálási teszteket végeztek 42CrMo4 és AISI 304 anyagokban (1. és 2. ábra). Mindkét anyagban elért eredmények jelentős élettartam-növekedést mutatnak az LT3130 bevonattal – magyarázta Dr. Colina: „Digitális mikroszkóppal követve azt tapasztalhattuk, hogy az LT3130 bevonat progresszívebb és lassabb kopást mutat, mint az LT3000. Ez az új bevonattal elért nagyobb keménységnek köszönhető. Valójában a kémiai összetétel és a bevonatszerkezet együttesen biztosítja a szerszámnak a nyomószilárdság és keménység jó kombinációját, ami végső soron javítja a kopásállóságot ”.

 

LT 3130 TELJESÍTMÉNYE 42CRMO4 ACÉLBAN

 

Megmunkálási menetek száma 

Helvet

Szerszám élettartam: menetek száma

Gép: Mikron VCE 600 Pro
Szerszám: LT 730 M-W-D50 / 5
Lapka: APKT 1604
Működés: Homlokmarás
Vágási paraméterek
Vc = 200 m / perc
Fz = 0,18 mm / (fog * fordulat)
d.o.c. = 2,00 mm
w.o.c. = 20,0 mm
Z = 1
Száraz
Megjegyzés: A teszt akkor fejeződött be, amikor valamelyik kopás elérte a 0,2 mm-t

Helvet  Helvet

                                                                                                                  LT 3000 7 menet után

 

Helvet  Helvet

LT 3130 11 menet után

LT 3130 TELJESÍTMÉNYE AISI304 ROZSDAMENTES ACÉLBAN

Megmunkálási menetek száma 

Helvet

Szerszám élettartam: menetek száma

Gép: Mikron VCE 600 Pro
Szerszám: LT 730 M-W-D50 / 5
Lapka: APKT 1604
Működés: Homlokmarás
Vágási paraméterek
Vc = 220 m / perc
Fz = 0,16 mm / (fog * fordulat)
d.o.c. = 2,00 mm
w.o.c. = 20,0 mm
Z = 1
Száraz
Megjegyzés: A teszt akkor fejeződött be, amikor valamelyik kopás elérte a 0,2 mm-t

Helvet  Helvet

LT 3000 3,5 menet után

Helvet  Helvet

LT 3130 8 menet után

 

A MAGIA PRO LT 3130 NÉHÁNY FŐ ELŐNYE

• Az LT 3130 minőséget kifejezetten acélokhoz és rozsdamentes acélokhoz tervezték, és minden funkciót a legmagasabb teljesítményre optimalizálták ebben a 2 anyagcsoportban
• Az alacsony súrlódási együttható csökkenti a hőtermelést és kiváló hőstabilitást biztosít nagysebességű maráshoz
• A nagyobb keménység jelentősen javítja a szerszám élettartamát és rendkívüli kopásállóságot nyújt, ami kevesebb gyártási megállást eredményez

LAMINA PVD BEVONAT

Az LT 3130 osztály szubmikron szemcsés cementált keményfémből készül, pontos élcsiszolással és nanostrukturált PVD (fizikai gőzfázisú leválasztás) bevonattal. A Lamina egy szabadalmaztatott PVD technikát alkalmaz, amelynek során elektromos ív segítségével párologtatják el a katód anyagát. . Az alacsony lerakódási hőmérséklet az egyik legfontosabb előny, mivel olyan nyomófeszültségű bevonatokat hoz létre a keményfémen, amelyek gátolják a felületi repedések kialakulását, növelve a vágóélek szívósságát.

A nanométeres tartományban található számos vékony réteg miatt a Lamina PVD összetétele sokkal nagyobb keménységgel és kopásállósággal rendelkezik, mint a hagyományos bevonóanyagok, mellyel szélesebb alkalmazási lehetőségeket és nagyobb teljesítményt kínál.

A Magia Pro vonal két esztergálási bevonatot is kínál:

LT 1120 M rozsdamentes acélhoz
LT 1110 S melegalakító ötvözetekhez

 

HELVET

 

http://www.helvet.hu/