A FANUC 1400 robotot szállít a VW-hez

 

 

 

 

Az ipari robotgyártó az emdeni és chattanoogai üzemeket látja el robotjaival
.

Az automatizálási specialista és ipari robotgyártó támogatja a Volkswagent a jövőorientált hajtástechnológiák bővítésében. A vállalat összesen mintegy 1400 robotot szállít a VW gyáraiba a németországi Emdenbe és az Egyesült Államokbeli Chattanoogába, mely robotokat karosszéria- és akkumulátorgyártásban fogják használni. „Az elektromos járművek gyártása miatt megváltoztak a robot technológiával szemben támasztott követelmények” – mondja Ralf Winkelmann, a FANUC Deutschland GmbH ügyvezető igazgatója. „A széles termékválasztékunknak köszönhetően megbízhatóan és rugalmasan reagálhatunk rájuk.”

 


Az emdeni VW telephelyet az autóipar egyik legmodernebb telephelyévé
alakítják. 2022-től több mint 800 FANUC robot gyártja majd ott új generációs VW e-járműveket, míg a chattanoogai gyárat a bővítéssel együtt a VW észak-amerikai e-jármű gyártásának központjává teszik. 2022-től a chattanoogai gyár hozzávetőlegesen 600 további FANUC robotot fog alkalmazni. „A FANUC európai képviselete már több mint 40 éve működik. A vállalat világszerte korlátlan ideig kínál karbantartási és pótalkatrész- szolgáltatást minden FANUC termékhez. Ezzel az ígérettel győzzük meg ügyfeleinket, akik rugalmas és egyben fenntartható automatizálási megoldásokra támaszkodnak” – mondja Winkelmann, a németországi ügyvezető igazgató. „Ügyfeleink tehát stabilan, megbízhatóan működő termelést tudhatnak magukénak, amikor termékeinket használják”.

 


Annak érdekében, hogy a FANUC megtarthassa az ígéretét a termé
kei teljes életciklusára szóló támogatással, leányvállalataival és szerviz lokációival lefedi egész Európát, helyi raktárkészleteken felül egy 40 000 négyzetméteres áru- és alkatrészraktárral rendelkezik, valamint magas szakmai színvonalú karbantartási és javítási szolgáltatással. A FANUC szerviz mérnökei akár éjjel is elhárítják a fennakadást jelentő hibát, hogy a termelésleállás mihamarabb megoldódjon. Világszerte a vállalat a CNC vezérlők és az ipari robotok veze- tő szállítója, évtizedes tapasztalattal rendelkezik a gyártósorok automatizálásában. A FANUC több mint 100 robotmodellt kínál, – köztük hét kollaboratív modellt -, melyen felül megmunkálóközpontok, huzalszikra-forgácsoló gépek, fröccsöntő gépek és lézerek szintén a termékportfólió részét képezik.

.

A FANUC – A gyárautomatizáló vállalat – Fanuc