Újabb mérföldkő a CHIRON csoportban

 

Egy újjávarázsolt megmunkálóközpont története

Az ezredik gép leszállítása újabb mérföldkövet jelentett a CMS GmbH számára. Az ügyfél számára ez már – a modernizációt is beleértve – az ötödik retrofit megrendelést jelentette. Jó oka van megbízni a gépek újjávarázsolásában: a CMS műhelyében töltött „feltöltődés” után a gépek hatékonysága 20%-kal nagyobbnak bizonyult még a vadonatúj állapotnál is.

A németországi székhelyű CMS GmbH a kiváló minőségű CHIRON, STAMA és SCHERER szerszámgépek felújítására és korszerűsítésére specializálódott. A cégcsoport tagjaként a CMS minden műszaki információhoz hozzáfér, amihez a gépgyártó is – aminek eredményeképpen az átvizsgált és korszerűsített gép teljes mértékben megfelel egy új gép technikai paramétereinek, egészen a teljes körű felhasználói dokumentációig. A vezérléstechnika igény szerint végzett korszerűsítése után a CMS által modernizált gépek még a gyári csomagolásban érkezett szerszámgépeknél is hatékonyabbak – köszönhetően a jelenlegi CNC CPU-k magasabb feldolgozási teljesítményének.

 

2018. februárja különleges okot adott az ünneplésre. Rui Böninger, a CMS GmbH ügyvezető igazgatója az ezredik felújított gépet adta át a LEIBER-Poland Sp. z o.o. vállalatnak. A CMS ezzel immár az ötödik sikeres felújítási és modernizációs projektet zárta le a LEIBER számára. A vidám hangulatot az sem tudta elrontani, hogy a külön erre az alkalomra készített ajándék ezúttal csak fényképen lehetett jelen: az 1 000. CMS-gép lézeres 3D grafikájával díszített üvegkocka elveszett a nemzetközi légiforgalom poggyászlogisztikájának dzsungelében.

A malőr azonban csak még emlékezetesebbé tette az eseményt az ügyfél, valamint a CHIRON gépgyártó helyi képviselete számára. A lengyelországi CHIRON fióktelep munkatársai ünnepélyes reggelivel látták vendégül a résztvevőket.

Az öröm legfőbb oka azonban mégis a retrofit projekt kitűnő költség-haszon aránya volt. A nagyteljesítményű és precíz CHIRON FZ18W megmunkálóközpont újjáépítésével az eredeti beruházás már sok éven át gyümölcsözőnek bizonyul a megrendelő számára. Az új beszerzéstől eltérően a meglévő gépágy, a perifériák, lineáris vezetékek, a gyártósor integráció, a munkadarab- és szerszámlogisztika továbbra is változatlanul használható.

Az, hogy milyen termelékenységi előnyök várhatók az egyes gépek esetében és hogy megéri-e vállalni egy modernizáció költségét, a CMS a projekt előtt a meglévő részprogramok alapján egy szimulációban vizsgálja meg. A LEIBER cég könnyűszerkezetes alkatrészeket gyárt az FZ18W megmunkálóközponton, elsősorban alumíniumból. Az új részegységekkel a modernizáció 20%-os termelékenységnövekedést eredményezett. Az eredmény: a LEIBER ma négy felújított és korszerűsített CHIRON megmunkáló központtal rendelkezik, ugyanakkora áteresztőképesség mellett, mint korábban az öt gép esetében. A felszabadult kapacitással a gyártócég az aktuális piaci lehetőségekre képes rugalmasan reagálni – ezáltal hidalták át például a modernizálás miatt a termelésből ideiglenesen kivont hatodik gép kisesését.

 

Az 1 000. CMS-gép lézeres 3D grafikájával díszített és ideiglenesen elveszett üvegkocka végül előkerült és néhány vidám megjegyzés kíséretében eljutott a CHIRON ügyfeléhez.

 

 

www.rolatast.hu

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Kíván hozzászólni?
Nyugodtan tegye meg most!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .