Dinamikus HPC marás a Horn DS rendszerű szerszámaival

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Paul Horn GmbH
új geometriával bővíti
DS típusú tömör keményfém
szármaróinak termékcsaládját

 

 

 

A marófejeket a cég speciálisan a nagy szilárdságú acélok HPC (High Performance Cutting), azaz nagy teljesítményű forgácsolására fejlesztette ki dinamikus és hagyományos mozgású nagyolómaráshoz. A különböző spirálvonalú élszögeinek köszönhetően a szerszám rendkívül finom megmunkálást tesz lehetővé. Az optimalizált homlokgeometria miatt kisebb erőhatások lépnek fel fogásvételkor, a kedvezőbb forgácsképződés és -elvezetés következtében pedig nő a megbízhatóság. A rendszer bizonyítja erősségeit a simítás során is. A finom és pontos működés velejárója a szerszámok által létrehozott kimagasló felületminőség például palástmarás után.

 

A Horn HPC forgácsolásra fejlesztett DS termékcsaládja kimagasló teljesítményt nyújt a dinamikus és hagyományos nagyoló marásokra

 

A nagy szilárdságú acélok HPC marására jellemző magas anyagleválasztási teljesítmény jelentős terhet ró a szerszámokra. A kihívásra a korszerű keményfémek és a bevonatolási technológiák kínálnak megoldást. A Horn az ES3P keményfémre HiPIMS bevonatot alkalmaz. A HiPIMS, vagyis nagy teljesítményű impulzusos magnetronos porlasztási technológia számos előnyt és új lehetőséget kínál a precíziós szerszámok bevonásával kapcsolatban. Alkalmazásával nagyon sűrű és tömör, ugyanakkor kemény és erős bevonatok készíthetőek. Ezen bevonatok struktúrája homogén, rétegvastagsága még bonyolult geometriákra applikálva is egyenletes. A bevonat és a szerszám között kiváló adhézió jelentkezik, így a vágóél mindig stabil marad. Nagy hőtűrő képességének köszönhetően a bevonat óvja a szerszám fémjét a túlmelegedéstől.

 

 

 

https://www.phorn.hu/