USA vs Japán robotpárbaj : kihívás elfogadva!

A harci robotokat már 1994 óta küldik egymásnak tulajdonosaik az arénában. A Robot Wars, ROBOlympics és a RoboGames népszerű események voltak a 90-es, 2000-es években, ahol egyedi építésű, távirányítós egymás elpuszíttására, na jó, csak harcképtelenné tételére kifejlesztett robotkat engedtek egymásnak 15 különböző súlycsoportban, a 25 grammos nanosúlytól a 154 kg-os szupernehézsúlyig.

Az igazi szörnyek megmérettetése azonban csak most jött el. A két ellenfél külön-külön is 4 tonna felett mérlegel! Az amerikai MegaBot Mark II mérnökei egy nyílt Youtube videóüzenetben párbajra hívták a japán Suidobashi Heavy Industry által fejlesztett Kurata néven futó monstrumot, amiről korábban írtunk már.

2megabot-markII-01-800x450_1

A kék sarokban a japán Kurata: 4 méter magas, 4 tonna, percenként 6000 db csapágygolyó kilövésére alkalmas birodalmi lépegető. Körülbelül 300 millió Ft-ba kerül egy példány. A piros sarokban az amerikai MegaBot Mark II: 5400 kg lánctalpakon, oldalán 160 km/h sebességű tüzelésre képes paintball sorozatlövő ágyuk, irányításához 2 ember szükséges.

Ez utóbbi nagyon is lényeges információ, azaz a robotokat irányító mérnökök (a Kurata esetében 1, a MegaBott esetében 2 fő) nem a lelátóról nézve szorongatnak izzadt kezükben egy-egy távirányítót, hanem az összecsapás aktív részeseiként a robotok testében, fejében kialakított fülkében foglalnak majd helyet.

Kurata-800x451_2A japánok természetesen elfogadták a kihívást, azzal a feltétellel, hogy lőfegyverek nélküli, igazi férfias „pusztakezes” harc legyen, csak az acélöklök csapjanak össze. Várjuk a helyszínt, időpontot, addig is lehet fogadni a harc kimenetelére. Az biztos, hogy sok gépolaj fog folyni!

Forrás:pto.hu