Újdonság az M+E termékpalettáján még termelékenyebb lesz a Brother Speedio sorozat

 

 

               

 

 

Újdonság az M+E termékpalettáján még termelékenyebb lesz a Brother Speedio sorozat – megjelent a Feedio automatizálási rendszer

 

Európában a 2017-es EMO szakmai kiállításon debültált a Brother és az ABB közös rendszere: a Feedio!

Ezt az automatizálási rendszert a hatékonyság és a termelékenység jegyében fejlesztették a Speedio gépekhez, hogy még termelékenyebbek és profitábilisabb legyenek a Brother megmunkálóközpontok.

 

Yosuke Tsuda a Nomura Trading – mint a Brother európai forgalmazója – képviseletében elmondta, hogy a Feedio mérete kompakt, akárcsak a Speedio gépeké, és beállítása meglehetősen egyszerű, csakúgy, mint a munkadarabok cserélése. A munkadarabok töltése egy felső szállítószalagon keresztül történik, a felül elhelyezett kamera pedig észleli a különböző formákat. A kezelő számítógépen elvégezhető minden beállítás.

Feedio az R650X1 Speedio megmunkálóközponttal

 

A rendszer főként olyan beszállítók számára készült, akik sok előgyártmányt munkálnak meg közepes méretnagyságban!

Péter Szabolcs – az M+E ügyvezetője – szerint a magyar piacon abszolút van létjogosultsága, mivel a Feedio egy kis helyigényű megoldást jelent a termelékenység hatékonyságának növelésére, segítségével felgyorsul a gyártási folyamat, emberi erőforrás szabadul fel, és a folyamatos, felügyelet nélküli munkavégzés révén eredményesebbé, költséghatékonyabbá válik a termelés.

 

Feedio automatizáló rendszer: robottal és szállítószalagokkal

 

„Az automatizálási kiegészítő egyszerűen telepíthető bármely Speedio szerszámgéppel, így nincs szükség hosszas installálásra. A programozás és a beállítások a kiforrott megoldásnak és a példás terméktámogatásnak köszönhetően gyorsan elvégezhetők, így hamar elérhető a felügyelet nélküli automatizált termelés!

Applikációval akár mobiltelefonról irányítható

 

Már számos érdeklődő ügyfél van, akik a előzetes hírek alapján megfelelőnek tartanának egy ilyen rendszert a gyártás optimalizálásra.”

A Feedio akár két gépet is képes kiszolgálni

 

 

M+E Kft.