Többfordulatú, vonalmeghajtó

 

Többfordulatú, vonalmeghajtó áramkörös
interfészeket tartalmazó abszolút útadókkal
bővült a FAULHABER választéka – Integrált referencia

 

Kefe nélküli DC-szervomotorokkal kombinálva az új mágneses AEMT-12/16 L abszolút útadó abszolút szöginformációt nyújt előre beállított 16 bites (65536 fordulat) többfordulatú felbontással és 12 bites (4096 lépés) egy-fordulatú felbontással a kommutáció, a sebesség vezérlés és mozgásszabályozás számára. A pozíció adatok egy BiSS-C protokollal ellátott SSI interfésszel kérdezhetők le. A vonalmeghajtó áramkörös interfész az RS422 szabványon alapul és a motor/útadó egység akár öt méterre is elhelyezhető a vezérlőtől.

A BiSS-C protokollt olyan ipari alkalmazásokhoz tervezték, ahol nagy átviteli sebességgel, rugalmassággal és minimális telepítési munkával számolnak. A motorok kommutációjára szolgáló Digital Hall érzékelőkre általában nincs szükség. Az AEMT segítségével szinuszos kommutáció végezhető el, mivel a minimális nyomatékingadozás révén a motor működése nagyon hatékony.

Az útadó egy fő tápegységhez, valamint egy tartalék akkumulátorhoz vagy alternatív energiatárolóhoz csatlakoztatható. Ha a fő tápellátás lekapcsol, a tartalék akkumulátor továbbra is elegendő energiával látja el az útadót a motor fordulatainak észleléséhez, és ennek megfelelően növeli vagy csökkenti a számolást. A fő tápellátás ismételt bekapcsolásakor tehát a számlálás továbbra is helyes, nem szükséges új referenciafuttatást végezni. Az indítás során a többfordulatú számláló egy interfésztüskével nullázható le. Az útadó a B, BX4 és BP4 sorozatú kefe nélküli DC-motorokkal kombinálható. Az útadó szalagkábellel kapcsolható össze, amihez rendelkezésre állnak a megfelelő csatlakozók.

 

 

A FAULHABER sebesség- és mozgásszabályozókhoz történő csatlakozáshoz különböző szűrőmodulok és adapterek is elérhetők.

Az előnyök dióhéjban:
• A vezeték hossza legfeljebb 5 méter;
• Hatékony működés alacsony nyomatékingadozással;
• A bekapcsolás után nincs szükség referenciafuttatásra.

 

Vállalati információ: hajtástechnológiai szakértők Schönaich-ból

A FAULHABER nagy pontosságú, akár 250 watt kimeneti teljesí ményű miniatürizált és miniatűr hajtásrendszerek, szervóalkatrészek és hajtáselektronikai termékek fejlesztésére, gyártására és telepítésére specializálódott. Ez magában foglalja az ügyfélspecifikus csomagmegoldásokat, valamint szabványosított termékek széles körét, például kefe nélküli motorokat, DC-mikromotorokat, útmérőket és mozgásvezérlőket.

A FAULHABER védjegy világszerte a magas minőség és megbízhatóság szimbólumaként ismert olyan összetett és igényes alkalmazási területeken, mint többek között az orvosi technológia, az üzemi automatizálás, a precíziós optika, a telekommunikáció, a légi- és űripar, valamint a robotika. A nagy teljesítményű, 224 mNm folyamatos nyomatékú DC-motortól a karcsú, 1,9 mm külső átmérőjű mikromeghajtókig a FAULHABER standard sorozat több mint 25 millió különböző módon kombinálható az adott alkalmazáshoz megfelelő optimális hajtásrendszer létrehozásához. A műszaki konstrukciós készlet ugyanakkor olyan módosításokat is lehetővé tesz, amelyekkel speciális verziók konfigurálhatók az ügyfelek egyedi igényeinek kielégítésére.

 

 

www.faulhaber.com