Szakértelem a csövek és perselyek megmunkálásában

 

A Paul Horn GmbH-nak az ügyfélközpontú szerszámmegoldások
folyamatos fejlesztése
révén sikerült megnyernie magának a világ vezető
szerszámgépgyártóit a cső- és perselygyártás
területén, valamint a végfelhasználókat.

 

A szerszámgyártó képes költséghatékony megmunkálási megoldásokat létrehozni az API- és a GOST-kompatibilis, valamint a prémium szintű közös alkalmazásokhoz. A felhasználóbarát üzemeltetésre összpontosítva a szerszámokat úgy tervezték, hogy produktív előnyt nyújtsanak más megoldásokkal szemben a kezelés, az élettartam és a menetes csatlakozásonkénti költség terén. A Horn saját házon belüli termékmenedzsment osztálya, amely aktívan részt vesz az OCTG produktív megmunkálási koncepcióinak fejlesztésében és folyamatos optimalizálásában, szabványos és ügyfélspecifikus szerszámokat tervez és szállít.

 

A Horn képes költséghatékony megmunkálási megoldásokat létrehozni az API- és a GOST-kompatibilis, valamint a prémium szintű alkalmazásokhoz.

 

A Horn termékportfóliója, amelyet a felhasználók termelékenységi követelményeinek megfelelően terveztek, minden géphez megfelelő szerszámokat kínál. A szerszámrendszerek szabványos gépi interfészekkel érhetők el, beleértve a VDI-t, a hasáb szárat és a hengeres szártartókat, valamint a revolverbe szerelhető perselyes megoldásokat. A szerszámokat a rendszer automatizálásának szintjéhez igazítjuk – a kézi betöltéstől kezdve a teljesen automatizált gyártásig -, és olyan megoldást nyújtunk, amelyre támaszkodni lehet a követelmények teljesítéséhez. Az S117 és 315 rendszerek csavaros rögzítése és köszörült forgácsalakító geometriái a gondosan illesztett szerszámtartókkal együtt lehetővé teszik a forgácseltávolítást a persely- és a csővégmegmunkálási folyamatok során. Nincsenek beszerelendő drága alkatrészek, például forgácstörők vagy alátétek, így az ügyfelek jelentős megtakarításokat érhetnek el a szerszámok beszerzésénél.

A két rendszer rendkívül precíz felcserélhetőséget biztosít, és alapkákhoz olyan keményfémeket és bevonatokat használ, amelyek a megmunkálási körülményekhez vannak szabva, ami jelentős javulást eredményez mind a forgácsolási teljesítményben, mind a szerszáméltartamban. A precíziós lapkafészkek pontos cserélhetősége csökkenti a szerszámbeállítások számát, amelyekre a lapkák cseréje után szükség van.

 


A felhasználóbarát üzemeltetésre összpontosítva a szerszámokat úgy tervezték, hogy produktív előnyt nyújtsanak más megoldásokkal szemben a kezelés, az élettartam és a menetes csatlakozásonkénti költség terén.

 

Menetvágás során az API- és a GOST-kompatibilis alkalmazásokban az S117 nagy fogszáma lehetővé teszi a vágások számának minimalizálását. A 315 rendszer három használható vágóéllel rendelkezik, ami jelentős költségoptimalizálást eredményez. Ideális választás prémium csatlakozókhoz, amelyek vágóélenként legfeljebb egy-három fogat engednek meg. A szerszámtartót úgy terveztük, hogy tökéletes összhangban működjön a lapkával, fokozva a szerszámrendszer stabilitását. Ez alacsonyabb rezgésre való hajlamot jelent, ami viszont javítja a felület minőségét, pontosságát és a szerszám éltartamát. Az ANSI/API-5L szabványnak megfelelő profilú csöveket tartalmazó alkalmazásokban a Horn szerszámmegoldásokat kínál a csővégmegmunkáláshoz, az ügyfélkövetelményeknek megfelelően. A szerszámok akár 50 mm falvastagságú csővégek megmunkálására is használhatók. A beépített görgők kompenzálják az esetleges körkörösségi hibákat. A gyártott munkadarabok megfelelnek az API-tűréskövetelményeknek.Az M101 tárcsamaró rendszerével a Horn egy speciálisan kifejlesztett szerszámot kínál a csővégek megmunkálásához hengerelés után, illetve az átmérők leválasztásához elemzés céljából. A szerszám cső- és perselyszereléshez is használható. Az S101 önrögzítő lapkák 2 mm-es vagy annál nagyobb vágási szélességgel rendkívül pontos csereszabatosságot, pontos vágást és rövid megmunkálási időt biztosítanak.

 


A Horn M101 tárcsamarórendszere kifejezetten a hengerelt csővégek megmunkálásához, a darabolásához és elemzéséhez, valamint a csövek és perselyek összeállításához lett kifejlesztve.

 

A Horn széleskörű szerszámpalettája mindenre kiterjed, a saját keményfém megmunkálási részlegében gyártott nyersdaraboktól kezdve a belső köszörűműhelyén és gyártástámogatáson át a házon belül kifejlesztett PVD-bevonatokig. Ez rövidíti a vállalat átfutási időit.Ezenkívül a Greenline rendszerrel a Horn korlátozott mennyiségek esetén képes egy héten belüli kiszállítást ajánlani azután, hogy a rajzot az ügyfél jóváhagyta. Mi több, a szerszámgyártó lehetővé teszi azt is a felhasználók számára, hogy folyamatkonzultációs szolgáltatásokat vegyenek igénybe, és megoldásszolgáltatóként lép fel, saját házon belüli termékmenedzsment-folyamatai felhasználásával. A Horn sokféle anyag megmunkálása terén szakértelemmel rendelkezik, könnyű megmunkálási opciókkal a J55-K55, L80, P110 és Q125 anyagok esetén, egészen az olyan erősen ötvözött anyagokig, mint a 13Cr vagy 28Cr.

A növekvő fúrási mélység és az agresszívebb üzemi környezet azt jelenti, hogy a CRA-k (korrózióálló ötvözetek) a csőgyártás középpontjába kerültek. A feldolgozás azért jelent igazi kihívást, mert ezeket az anyagokat, amelyeket HPHT (magas nyomású, magas hőmérsékletű) területeken használnak, nagyon nehéz megmunkálni. A Horn szakértelme azért keresett ezen a területen, mert e szívós anyagok megmunkálása során élrátétképződés gyakran fordul elő. A vállalat sokéves tapasztalata és házon belüli gyártási képessége valódi előnyt jelent itt. A HiPIMS-bevonattechnológiának köszönhetően a házon belül gyártott IG3 és HS3 bevonatok sima vágási tulajdonságokkal és magas hőállósággal rendelkeznek. A szerszámgeometria, a hordozó és a bevonat úgy van kialakítva, hogy megfeleljen az egyes alkalmazások követelményeinek.

 

https://www.phorn.hu/